Arkiv 2019

Arkiv 2019

MAJ:

2019-05-05 - J-kullen 10 år - Massor av gratulationer till J-kullen som fyller 10 år idag! Vi önskar er en härlig födelsedag! 

APRIL:

2019-04-30 - E-kullen 13 år - På Valborgsmässoafton för 13 år sedan fick Ronelkas Beata "Bea" tre små flickor, E-kullen. Vi skickar våra hjärtligaste gratulationer till Ehleia som idag fyller 13 år!

Vi hoppas att du får en riktigt fin födelsedag!

2019-04-23 - P-kullen har flyttat - Oj, så tyst och tomt det blev här hemma! Hela P-kullen har flyttat till sina nya hem. Först ut var "Bosse" (Picasso) som igår åkte med familjen Palmgren hem till Göteborg. Därefter var det "Pims" (Pamina) tur att följa med matte Maritha in till "stan", d v s Jönköping och i går kväll flyttade "Leia" (Pandora) hem till familjen Karlsson och kattkompisen Doris. Idag var Emma och hämtade "Cålle" (Pinocchio) med sig hem till Vaggeryd där sambon och tvååriga dottern samt 10-åriga schäfern Zezzan väntade och ikväll fick "Pepsi" (Pepita) åka med matte Jessica hem till Huskvarna och resten av familjen samt halvsystern "Disa" (Ronelkas Opal).

Från er som flyttade igår har vi redan fått rapporter så vi vet alla har funnit sig väl till rätta!

Vi önskar er alla lycka till med era nya familjemedlemmar!

2019-04-21 - P-kullen 8 veckor och Välkommen Senja!

Idag är P-kullen 8 veckor och i morgon börjar de flytta till sina nya hem! De har varit hos veterinären och chippats och vaccinerats och alla är besiktigade och "godkända"!

Och så har de fått en "storasyster"! I torsdags flög Rolf till Luleå och hämtade hem Senja (e. NO UCH Hecuba Very-Very Extraordinary och u. Nord UCH C.I.B. Chilille's Charming Beatrice). Senja är född 2019-02-08 och vi ser fram emot att se denna lilla goding växa upp! Det var väldigt spännande att se hur hon skulle reagera på en helt ny flock med både gamla hundar och valpar och minst lika spännande att se hur hon blev mottagen. Det har fungerat alldeles fantastiskt! Hon blev en i gänget nästan direkt och Mimmi har tagit hand om henne (nästan) som sin egen! Tack Britt-Marie för denna lilla skatt!

2019-04-17 - K-kullen 8 år och G-kullen 12 år - Igår fyllde Ronelkas K-kull 8 år. Massor av försende gratulationer till Killah och Kleopatra "Chleo"!

I morgon fyller Ronelkas G-kull 12 år! Våra hjärtligaste gratulationer en dag i förväg!

Vi önskar er alla en fin födelsedag!

2019-04-14 - P-kullen 7 veckor - P-kullen är 7 veckor idag! Under veckan som gått har de haft många besök, de har varit ute och lekt och mamma Mimmi har försökt att avvänja dom.

2019-04-07 - P-kullen 6 veckor - Idag är P-kullen 6 veckor! Denna veckan har det varit så fint väder så de har fått vara ute några gånger och det var ju spännande! P-kullen har har fått sina "stamtavlenamn": Picasso, Pinocchio, Pamina, Pandora och Pepita och är registrerade på SKK Hunddata.

MARS:

2019-03-31 - P-kullen 5 veckor - P-kullen har hunnit bli 5 veckor redan! Men tyvärr inte hela kullen - Tik 1 finns inte kvar längre. Hon hade en missbildning (medfödd men inte ärftlig - bara otur, enligt veterinären) i ett öga som gjorde att trycket i ögat steg och hela ögat växte, vilket var väldigt smärtsamt så i tisdags fick hon somna in! Vila i frid, vår lilla Ängel!

2019-03-24 - P-kullen 4 veckor - Idag är P-kullen 4 veckor. De växte snabbt ur "lilla hagen" och har fått en dubbelt så stor som de får plats att leka i. Att äta "riktig mat" är väl sådär intressant - mammas mat är mycket godare!

2019-03-19 - D-kullen 13 år och N-kullen 3 år - Två av våra kullar är födda den 19 mars! 2006 föddes D-kullen, tre dvärgpinscherflickor, och idag skickar vi massor av gratulationer till Dixie på hennes 13:e födelsedag!

Den 19 mars 2016 föddes N-kullen och vi skickar massor av gratulationer till er också, Nelly "Sally", Nilla "Siw" och Nova, Nelson och Nisse "Sture".

Vi önskar er alla en fin födelsedag!

2019-03-17 - P-kullen 3 veckor - På 3-veckorsdagen händer det stora saker i valparnas liv - de får flytta från valplådan till "lilla valphagen"! Och så har de fått smaka på riktig mat för första gången och det var uppskattat!

2019-03-16 - I-kullen 11 år - Det är tätt mellan födelsedagarna i mars och idag får vi skicka våra hjärtligaste gratulationer till I-kullen som fyller 11 år! Vi hoppas att ni får en fin födelsedag med något extra gott i matskålen!

2019-03-13 - M-kullen 4 år och Molly uppflyttningspinne - Idag är det 4 år sedan kennelns första och mycket efterlängtade bostonterrierkull föddes! "Dolly" (Bright & Brindle's To Hot To Handle) fick 4 tikar och 1 hane och vi skickar massor av gratulationer till Malte, Minja, Molly och Märta! Vi önskar er alla en härlig födelsedag! Och Mimmi hälsar till sina syskon att själv har hon inte tid att fira för hon har ju sex hungriga bebisar att ta hand om!

Och ett extra GRATTIS till Molly och husse Anders som var på agilitytävling på Orust BK i lördags. Det blev en andraplacering och en uppflyttningspinne i hoppklass!

2019-03-10 - P-kullen 2 veckor - Idag är P-kullen 2 veckor! Alla sex har öppnat ögonen och de har fått vara med om sin första kloklippning.

2019-03-09 - F-kullen 12 år! - Ett stort GRATTIS till Ronelkas F-kull som idag fyller 12 år! Vi önskar er en bra födelsedag!

2019-03-03 - P-kullen 1 vecka - Idag är P-kullen 1 vecka och allt flyter på, lugnt och stilla - antingen så äter de eller så sover de! Mimmi sköter om sina småttingar och man hör sällan ett pip från valprummet mer om någon navigerat fel och hamnat i ett hörn. Men det brukar mamma fixa!

FEBRUARI:

2019-02-26 - P-kullen är född - Nu är vår efterlängtade P-kull född! I söndags kväll fick Mimmi 4 tikar och 2 hanar! Mimmi var väldigt tjock och hon hade svårt att själv föda fram valparna så det blev ett kejsarsnitt. Och det visade sig vara sex rejäla valpar som vägde mellan ca 200 och 245 g. Mimmi och valparna mår bra.

Ett stort tack till veterinär Mimmi med personal på Anicura Djursjukhuset i Jönköping för ett fantastiskt trevligt, proffsigt och ändå personligt bemötande!


JANUARI:

2019-01-27 - Mimmi är dräktig! - Vi hade ju räknat med att Mimmi skulle börja löpa i slutet av januari men när både mamma Dolly och halvsyster Nova satte i gång i mitten på december så hakade Mimmi på. Så på Juldagen (!) var vi i Borås hos den tilltänkte pappan till valparna, You And Me Killer Mike, "Valter". Tycke uppstod mellan Mimmi och "Valter" och nu är alltså Mimmi dräktig och någon gång under vecka 9 räknar vi med att valparna kommer att födas.

Tack Malin för att du ställde upp med kort varsel och tog emot oss på självaste Juldagen! Och tack för att vi fick låna din lille gentleman, "Valter"!

2019-01-26 - Owen uppflyttad! - Idag har Owen och matte Åsa varit och tävlat agility i Åhushoppet i hoppklass 1 och efter två felfria rundor är de nu uppflyttade till klass 2!

Stort GRATTIS - igen!

2019-01-10 - O-kullen 2 år - Idag fyller Ronelkas Olga "Sally" och Opal "Disa", Ossie "Happy" och Owen 2 år! Vi önskar er en jättebra födelsedag!

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2019