Nyheter

Nyheter

2019-09-27 - L-kullen 7 år

Idag är det 7 år sedan kennelns sista dvärgpinscherkull, L-kullen, föddes. Vi skickar massor av gratulationer till Luna, Latte, Lilo och Loke och önskar er alla en jättehärlig födelsedag!

Latte, Lilo och Loke i Eltons famn och Luna i Junis famn, 5 veckor gamla

2019-09-08 - Utställning på Böda och Owen uppflyttad i spår

I helgen har Småland-Ölands Kennelklubbs nationella utställning på Böda, Öland, genomförts. För "Leia" (Ronelkas Pandora) var det utställningsdebut i valpklassen och där tävlade också våran Senja och Senjas syster Sonya. Alla tre valparna fick HP och som 1:a ville domaren Eva Nielsen se Sonya och då blev hon också BIR-valp - Grattis!

Mimmi (SE UCH Ronelkas Mimmi), som inte har varit på utställning på länge, tävlade i Championklassen och där fick hon Excellent och CK, hon placerade sig som 1:a i Bästa tikklassen och blev även BIR!

Idag har det fantastiska teamet Ronelkas Owen och hans matte Åsa varit och tävlat apellklass i spår. Owen vann klassen och blev därmed uppflyttad till lägre klass - GRATTIS!!

"Leia" med husse Daniel och Senja med husse Rolf

Domaren räcker över BIR-rosetten

Owen och matte överst på prispallen

2019-08-13 - Senja har fått en egen sida

Nu är det nästan fyra månader sedan Senja kom till oss och äntligen har hon fått sin egen sida - HÄR!

2019-08-12 - Utställning i Askersund

Igår var Ronelkas Olga "Sally" och Senja på utställning. På Örebro Kennelklubbs nationella utställning i Askersund dömdes de 20 bostonterrierna av Lisa Molin. Allra först ut i ringen var vår Senja, som precis har fyllt 6 månader. Hon fick ett HP och blev BIR-valp!

"Sally" gick i öppenklassen tillsammans med ytterligare fem tikar. Hon fick ett VG och blev fyra i klassen. Detta var första officiella utställningen för "Sally".

Domaren klämmer och känner på "Sally" på bordet

2019-06-02 - Owen vann agilityklass 2!

Idag har de varit och tävlat agility igen, Ronelkas Owen och hans duktiga matte Åsa och i agilityklassen blev det vinst! Och därmed är de uppflyttade till klass 3! I hoppklassen återstår fortfarande någon pinne.

STORT GRATTIS!

Owen överst på prispallen efter dagens vinst på Bjuvs BK

2019-05-26 - P-kullens valpkurs

Det har redan gått fem veckor sedan P-kullen flyttade och idag var det dags att träffas igen för den traditionella "valpkursen". Vår instruktör, Ewa Ohlander, gick igenom hantering, följ mig, lek och viktiga ord och alla valpar, mattar och hussar var jätteduktiga! Och dessemellan var det mycket lek och mamma Mimmi var också med.

Ett jättestort TACK till Ewa och alla valpköpare för en jättetrevlig dag!  

"Bosse" (Picasso) tränar på "följ mig", "Kålle" (Pinocchio) går fint i kopplet och "Pim" (Pamina)leker med matte 

"Pepsi" (Pepita) kom! och "Leia" (Pandora) övar hantering på bordet

Det är min leksak!  "Pepsi" t h och alla fyra syskonen t v

Hela gänget - valpar, mattar, hussar och Ewa

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2019