Nyheter

2018-12-16 - Molly har klarat LD Startklass!

Sista helgen i november var Ronelkas Molly och matte Marie och tävlade lydnad. Molly hade sedan tidigare två 1:a-pris i Startklass och nu fixade hon sitt tredje och fick därmed titeln LD Startklass!

Ett jättestort grattis - vi är såååå stolta över er!

Nyheter

Molly poserar med sitt tjusiga diplom

2018-11-28 - C-kullen 14 år!

Kennelns "gamlingar", C-kullen, fyller 14 år idag - jättestort GRATTIS på födelsedagen till er som fortfarande finns med oss och en tanke till er som nu är i hundhimlen!

En som fortfarande är pigg och lekfull(!) är "Chippen" (Celeborn) - trots en tuff start i livet!

Tilda (SE UCH Exigor's Terrific Tilda) och den nyfödda C-kullen - Celeste "Wilda", Chili och Cindy "Ceven", Cosmos och lille, lille Celeborn "Chippen" (längst fram)

En grånad gentleman - "Chippen" 14 år idag!

2018-11-24 - H-kullen 11 år

Idag är det 11 år sedan Ronelkas H-kull föddes. Vi skickar våra hjärtligaste gratulationer och önskar er en riktigt trevlig födelsedag!

Mamma Bea myser med Hedda och Hera, Hades "Bullit" och Hamlet, 5 veckor gamla

2018-11-14 - Mimmi ögonlyst

Igår var vi hos veterinären och ögonlyste Mimmi - även denna gången utan anmärkning!

Ronelkas Mimmi

2018-11-04 - Lydnadstävling

Ronelkas Molly och hennes matte Marie var i Göteborgs Hundarena och tävlade lydnad igår. Molly fick 178 poäng (med 4 10:or!) i Startklassen och placerade sig som 1:a bland 17 startande!

Stort GRATTIS!!

Molly med Halloween-inspirerat pris!

2018-09-27 - L-kullen 6 år

Ronelkas L-kull blir 6 år idag! Vi skickar massor av gratulationer till Luna, Latte, Lilo och Loke och önskar er en riktigt härlig födelsedag!

Latte, Luna, Lilo och Loke 6 veckor gamla

2018-09-17 - O-kullens BPH

Igår samlades hela Ronelkas O-kull på Aneby Brukshundklubb för att göra BPH. Efter att alla fyra gått runt hela banan och blivit beskrivna visade det sig att O-kullen är väldigt jämn mentalt - de är helt trygga i alla situationer,visar inga hotbeteenden eller aggressioner och avreagerar snabbt. Och alla fyra var helt oberörda av skotten.

Vi är så glada och stolta över er !

Dagen avslutades med att syskonen, Opal (Disa), Olga (Sally), Ossie (Happy) och Owen, fick busa fritt tillsammans med Nisse (Oelandica's Zubin Metha, som också gjorde ett kanonbra BPH!), mamma Mimmi, mormor Dolly, halvsyster/-moster Nova och gamla tant Selma. Inget idé att ens försöka fotografera!

Tack alla för en jättetrevlig dag!

 

Disa tar sig en titt på "Dumpen"

Sally och matte promenerar över det skramliga och vingliga "underlaget".

Vad var det som skramlade? undrar Owen

Det small visst, sa Happy

2018-08-27 - Agility

Dom gjorde det igen! I helgen blev det ännu en uppflyttningspinne i agilityklass 1 för Owen och matte Åsa - stort GRATTIS!

Ronelkas Owen

2018-08-20 - Agilitytävling

Även den gångna helgen har Owen och matte Åsa varit på agilitytävling. Denna gången gick det så bra att det räckte till en 2:a-plats och en uppflyttningspinne!

Grattis!

Owen och matte på prispallen

2018-08-13 - Agility och utställning

I helgen har två av syskonen i O-kullen varit ute på tävlingar. I lördags debuterade Owen i agility tillsammans med matte Åsa och det gjorde han med bravur - tre felfria lopp och en uppflyttningspinne - Grattis!

Disa (Opal) var på utställning igår. Det var på Örebro Läns Kennelklubbs Nationella utställning i Askersund och domare var Sara Nordin. Disa fick ett Excellent i unghundsklassen!

Sally (Olga) kom med matte och husse och hejade på syrran!

Owen tar igen sig i buren

Disa t v och Sally t h hälsar på varandra

2018-07-23 - Molly har tävlat agility

Kungälvs BK anordnade Sveriges största agilitytävling den 18 - 22 juli med ca 10 000 starter. Ronelkas Molly med husse Anders deltog alla fem dagarna i totalt sju lopp. Som bäst kom de på en 11:e plats av 64 startande och missade sin första pinne i Hopp-klassen med bara 0,5 sekunder och en placering. Ni var jätteduktiga - stort GRATTIS!

Molly tar sats mot hoppet

Husse Anders dirigerar in i tunneln

2018-07-08 - Utställningar i Tvååker

Ronelkas Mimmi deltog på Hallands Kennelklubbs Nordic Dog Show i Tvååker i fredags. De 30 Bostonterrierna dömdes av Marie Thorpe från Irland. Mimmi fick ett Excellent och blev trea i Championklassen.

På lördagen var det nationell utställning i Tvååker. 36 Bostonterrier var anmälda och de dömdes av Deborah Harbin från Australien. Ronelkas Owen fick ett VG och blev trea i Unghundsklassen och Ronelkas Opal "Disa" fick ett Excellent och blev också trea i Unghundsklassen.

Vi hann med ett besök av Ronelkas Nelly "Sally" med husse och matte också!

Disa på bordet t v och Owen går i ringen t h

Systrarna Nova t v och "Sally" t h

2018-07-01 - Rallylydnad och utställning

 

Två av syskonen i O-kullen har varit ute och tävlat i helgen. Igår var Owen på rallylydnadstävling på Värnamo BK. Owen och matte Åsa fick 96 poäng i Nybörjarklassen och är därmed uppflyttade till Fortsättningsklassen. Och poängen räckte till en hedrande 3:e plats! Stort grattis!

Idag har Disa (R. Opal) varit på utställning, Södra Älsvorgs Kennelklubbs nationella utställning i Borås. Bostonterrierna dömdes av Espen Engh från Norge som var väldigt hård och inte delade ut några Excellent! Disa fick alltså ett Very Good och blev etta i Unghundsklassen.

 

Owen sitter fint vid mattes sida

Domaren granskar Disa

 

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2018