Nyheter

2017-11-28 - C-kullen 13 år!

Idag är det 13 år sedan Ronelkas C-kull föddes och vi skickar våra hjärtligaste gratulationer till er som ännu finns med oss! "Chippen" hälsar att han fortfarande är pigg och glad!

Nyheter

Tilda (Exigor's Terrific Tilda) med den nyfödda C-kullen: Celeste "Wilda", Chilli och Cindy "Ceven", Cosmos och längst fram lille Celeborn "Chippen"

2017-11-24 - H-kullen 10 år

Hjärtliga gratulationer på 10-årsdagen skickar vi till Ronelkas H-kull! Vi önskar er en fin födelsedag!

Mamma Bea myser med Hedda och Hera, Hades "Bullit" och Hamlet 5 veckor gamla

2017-10-22 - N-kullens BPH

Riktigt kallt och blåsigt var det igår när 4/5 av N-kullen genomförde sitt BPH på Aneby BK men det var jätteroligt att träffa alla igen! Nu är de drygt 1½ år och alla har utvecklats till snälla och trevliga familjehundar. Det var väldigt spännande att se syskonen på banan och jämföra deras reaktioner på de olika momenten!

Ett stort tack alla hussar och mattar för att ni tog er tid att beskriva era hundar!

Testledaren hade en jätterolig leksak, tyckte "Siw" (Nilla)

Det kanske går bättre om jag använder båda tassarna! ("Sally" Nelly)

De har gömt godis i burken!

Det där var en fuling, tyckte "Sture" (Nisse), men om husse är med kan jag hälsa på honom.

Nu när du inte har den fula hatten och rocken på dig längre kan du få en puss, sa Nova

2017-10-18 - Valpplaner

Ronelkas P-kull planeras till början av 2018. Vi väntar på att Mimmi (Ronelkas Mimmi) ska börja löpa, vilket hon förmodligen gör i slutet av oktober eller början av november. Då är tanken att hon ska paras med en lämplig hane och den vi fallit för - och som förhoppningsvis även Mimmi faller för - är SE JV-16 O Captain My Captain Alikana.

Mer information om både Mimmi och "Kapten" finns här.

2017-10-12 - Mimmi ögonlyst

Vi har varit med Ronelkas Mimmi hos veterinären för ögonlysning och även denna gången var resultatet utan anmärkning.

2017-09-27 - L-kullen 5 år och uppdateringar

Idag fyller Ronelkas Luna, Latte, Lilo och Loke 5 år! Massor av gratulationer på födelsedagen!

Barnbarnen Elton och Juni myser med hela L-kullen, 5 veckor gamla.

Elton har Latte, Lilo och Loke i famnen och Luna blir kramad av Juni.

 

Det har varit dåligt med uppdateringar den sista tiden:

Första helgen i september är vi alltid på Småland-Ölands Kennelklubbs utställning på Böda och så även i år. Vi hade anmält Mimmi för länge sedan och när hon blev champion anmälde vi Dolly också i tron att vi kunde byta klass för Mimmi. Men det får man inte göra längre och då hade vi problem för Rolf kunde ju inte gå med båda hundarna samtidigt. Men det löste sig alldeles utmärkt - vi fick proffsig handlerhjälp, tack Gudrun! Mimmi fick Excellent med CK, blev etta i öppenklassen och slutade som 3:a Bästa Tik. Dolly fick ett Very Good i öppenklassen - domare Åke Cronander tyckte hon var lite tjock!

Den 9 september gjorde Ronelkas Owen utställningsdebut. Det skedde på Sydskånska Kennelklubbens Internationella utställning i Eslöv och Owen fick ett HP och blev BIM-valp!

Owen med sin handler och domare Nikola Smolic

Och dagen efter var syrran "Disa" (R. Opal) på June Hundklubbs inofficiella utställning här i Jönköping. Även hon fick ett HP och blev BIM-valp!

 

Disa och matte Jessica i ringen

2017-07-31 - Mimmi Svensk Utställningschampion!

Som vanligt har vi tillbringat några semesterdagar i Värmland i samband med Värmlands Kennelklubbs Internationella utställning i Ransäter den 29 - 30 juli. Vi ställde vår Ronelkas Mimmi. I år var det Nils Molin som dömde bostonterrierna och han placerade Mimmi som 1:a i Öppenklassen med Excellent och CK. I Bästa Tikklassen blev hon 2:a med R-Cacib och Certifikat, som var hennes tredje, och därmed blev hon

Svensk Utställningschampion!

En mycket glad husse med sin nyblivna Champion

Rosetterna på hedersplats i husbilen

2017-07-02 - Utställning i Borås

Idag ställde vi Mimmi på Södra Älvsborgs Kennelklubbs nationella utställning i Borås. Vi hade ju hoppats på ett tredje cert men idag blev det "bara" ett Excellent och en andraplats i öppenklassen för domare Elisabeth Juverud från Norge.

2017-06-10 - Mimmi Cert i Vänersborg

I dag har vi varit i Vänersborg på Norra Älvsborgs Kennelklubbs Nationella utställning. Det var Zlatko Jojkic som dömde bostonterrier och Ronelkas Mimmi placerade han som etta i Öppenklassen med Excellent och CK och i Bästa Tik-klassen blev hon 2:a med Certifikat!

Mimmi med stolt husse och Cert nr 2

2017-06-03 - Mimmi har fått sitt första Cert!

Östergötlands Kennelklubb anordnar tre dagar i rad 3 X International Dog Show i Norrköping. Idag ställde vi Ronelkas Mimmi och dömde gjorde Anne Katona från USA.

Mimmi blev 1:a i Öppenklasen med Excellent och CK och i Bästa tik-klassen blev hon 2:a och fick därmed sitt första Certifikat samt ett Reserv-Cacib.

Ronelkas Mimmi med husse och rosetter

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2017