Arkiv 2004

Arkiv 2004 o 2003

DECEMBER:

2004-12-22 - Ronelkas B-kull fyller 1 år idag - GRATTIS!


NOVEMBER:

2004-11-30 - Ronelkas A-kull 2 år - på eftermiddagen söndagen den 28 november föddes Ronelkas C-kull. Det blev 5 valpar fördelade på 2 svart/röda och 1 röd tik samt 1 svart/röd och 1 röd hane.

2004-11-06 - 3/4 av B-kullen debuterade i officiell klass i Växjö - I Tipshallen i Växjö hade Småland-Ölands Kennelklubb sin årliga internationella utställning i helgen. Dvärgpinschrarna dömdes av Leif Lehmann-Jörgensen från Danmark. Tre syskon ur Ronelkas B-kull deltog för första gången i en officiell klass på utställning. Ronelkas Baloo vann juniorklassen med CK och blev 4:a Bästa Hane! Grattis! Ronelkas Beata vann också juniorklassten med CK och slutade 5:a Bästa Tik! Ronelkas Beauty (Zelda) var inte på utställningshumör och ville inte visa sig, så hon fick "blått band".


OKTOBER:

2004-10-29 - Tilda är dräktig - Vi har varit hos veterinären och gjort ultraljud på Tilda och hon är dräktig! Den 1 december är den beräknade dagen för valparna att födas.

2004-10-10 - Quick blev BIR i Rostock - I lördags åkte vi med Quick och Tilda tillsammans med Ann-Sofi Taus och hennes Exigor's Babe In Black och Annette Perssons Exigor's Red Regina till Rostock i Tyskland. 11 dvärgpinschrar var anmälda till "1. Internationale RasseHundeAusstellung Rostock 2004" i HanseMesse. Eva Borg dömde hanarna och Ulf Bråthen dömde tikarna. Quick blev bästa hane med V1 CAC VDH-CAC ISPU-SA och CACIB. Tilda vann öppenklassen och fick V1 CAC VDH-CAC och ISPU-SA och blev till slut 4 bästa tik. Exigor's Red Regina blev

3 bästa tik och fick bl a VDH-CAC och blev därmed VDH-Champion - GRATTIS Annette till kennelns 4:e VDH-Champion!! Exigor's Babe In Black blev bästa tik och i finalen stod det alltså mellan Quick och "Tuttan" och det blev Quick som vann men båda två fick titeln "Sieger Rostock 2004"! Och medan Exigor-hundarna tävlade i Rostock fick kenneln tillökning hemma i Sverige genom Exigor's Ystra Yksi som fick 5 valpar!


SEPTEMBER:

2004-09-29 - Tilda parad - Tidigt i går morse åkte vi hemifrån för att hinna med färjan från Trelleborg till Rostock. Ingrid Braun och hennes svart/röde dvärgpinscherhane Rambo vom Dänenberg mötte oss i ett regnigt Rostock. Tycke uppstod genast mellan Rambo och Tilda och då var inte regnet något större problem! Nu är det bara att vänta och se om det blev ett lyckat resultat av vår resa. I så fall blir det valpar i månadsskiftet november/december.

2004-09-19 - Baloo på besök - Anette och Baloo var på besök idag och då passade vi på att träna lite spår, vilket Baloo klarade alldeles utmärkt! För övrigt var det mest bus som gällde när syskonen träffades!

2004-09-16 - Ronelkas Atlas BIS-4 - Vi fick mail från Anna Karlborg att Atlas har varit på inofficiell utställning i Klubbarp (Linköping) och i konkurrens med tre andra vuxna dvärgpinschrar blev han BIR, i gruppfinalen blev han BIG-1 och till sist placerade han sig som BIS-4.

2004-09-04 - 0905 -Dubbelutställning i Hamburg - VI åkte med Annette Persson, Kennel Exigor, och Ann-Sofi Taus, till Tyskland för att delta i Landesgrupp Nord's årliga Landesgruppen-Zuchtschau i Hamburg-Moorfleet. Hanarna dömdes av Gisa Schicker och tikarna av Walter Schicker. Quick blev bästa hane med V1 CAC VDH-CAC SA ISPU-SA och KSA. Tilda fick V2 Reserv-VDH-CAC och det åtråvärda SA-Karte (som man måste ha om man vill bli Tysk Champion!) På söndagen var det i stället Walter Schicker som dömde hanarna och Gisa Schicker som dömde tikarna. Quick fick V1 CAC VDH-CAC ISPU-SA och sitt tredje KSA, vilket gjorde honom till Klubsieger och ännu en titel: KBSg Korad SUCh NUCh DKUCh NordUCh SKBV! Tilda fick V2 Reserv-VDH-CAC och ISPU-SA.


AUGUSTI:

2004-08-28 och 2004-08-29 - Dubbelutställning i Stockholm - I lördags var det SSPK-utställning på Lida Friluftsområde i Tullinge. Det var 19 valpar och 33 vuxna anmälda och M. Östlund-Holmsten dömde. Från Ronelkas deltog Bilbo och Beauty (Zelda). Bilbo vann sin klass (valpar 6-9 månader) med HP och blev 2:a Bästa Hanvalp. Även Zelda vann sin klass med HP och blev Bästa Tikvalp och BIM! Ronelkas Athos och Atlas tävlade i Unghundsklassen och Athos blev 3:a med HP och Atlas blev 4:a.

På söndagen var det dags för Mälarpinschern, Pinscher- och Dvärgpinschersektionens årliga inofficiella utställning, som också hölls på Lida Friluftsområde. 19 dvärgpinschervalpar dömdes av Mia Sandgren och de 31 vuxna dömdes av Bo Wiberg. Ronelkas Bilbo blev 2:a med HP i Valpklass 6-9 månader, Beauty blev 5:a och Beata 6:a bland tikarna i Valpklass 6-9 månader. Och i Uppfödarklassen för valpar blev Kennel Ronelkas 3:a med HP med en "tossig" (Bilbo), en "sotig" (Bea) och en "tjock" (Zelda) valp! Så det kan bli ibland på utställning!! Bland de vuxna blev Ronelkas Athos 4:a och Atlas 5:a i Unghundsklassen. Ayla blev 2:a i Unghundsklassen med HP. Vi deltog även med en uppfödargrupp som blev 3:a och en Avelsgrupp med Exigor's Quick Quando (pappa till A-kullen) och Athos, Atlas och Ayla som blev BIS-1 Avelsklass!

2004-08-22 - Ronelkas Athos och Ayla mentaltestade - I helgen har vi och vår dotter Jenny (Athos matte) varit i Värmland hos Berit Magnusson på Hundgården (som ingår i Barbro Börjesson-Gruppen) och gjort mentaltest på Ronelkas Athos och Ronelkas Ayla. Denna mentaltest är inofficiell och skiljer sig en del från det officiella MH't. Bedömningen utgår från SBK's termer men med vissa ändringar. Bl a finns två extra kolumner med: "Koncentrationsförmåga" och "Avreaktionsförmåga". Översatt till "korningspoäng" motsvarade Aylas resultat 150 p och Athos 126 p. Båda var skottfasta! Barbro Börjesson skriver i sin bok "Mentaltest - Hundens högskoleprov": "Det finns inte två hundar som är lika. Ju fler hundar jag träffar desto mer övertygad blir jag om att varje hund - precis som varje människa - är en unik individ. Därför är det viktigt att vi försöker anpassa hantering och dressyr efter den enskilda hundens förutsättningar. För att kunna göra det måste vi som grund ha en stabil hundkunskap att stå på. Kunskapen ökar om vi lär oss mer i ämnet mentalkunskap. Allt hundar gör styrs av deras individuella mentala status. Det är också den som avgör hur effektiv och skicklig hunden blir i sitt arbete. När vi efter ett mentaltest vet hundens mentala förutsättningar blir både dressyr och vardagsumgänge så mycket enklare."

2004-08-15 - Tilda och Bea på utställning i Nyköping - På Sörmlands Kennelklubbs Internationella Utställning i Nyköping deltog 19 dvärgpinschrar, 13 vuxna och 6 valpar. Domare var Birgitta Hasselgren. Bea var alldeles ovanligt sprallig idag och ville inte alls gå fint i ringen. Hon fick i alla fall ett HP och blev 2:a Bästa Tikvalp. Tilda blev 2:a i championklassen och till sist 3:a Bästa Tik med R-Cacib.

040814 - Tilda blev BIM i Norrköping - Thord Byström dömde på Östergötlands Kennelklubbs Nationella Utställning i Norrköping 15 dvärgpinschrar, 12 vuxna och 3 valpar. Ronelkas Beata blev 2:a bland valparna med HP. Ronelkas Atlas blev 2:a i Unghundsklassen med CK och slutade som 5:a Bästa Hane. Exigor's Terrific Tilda, som numera tävlar i championklassen, fick CK och blev till slut 1:a Bästa Tik och BIM!

2004-08-13 - Quick har nu fått titeln KORAD - Den 11 juli klarade Quick korningens mentaldel med 152 p (och exteriördelen var också godkänd) och den 27 juli HD-röntgade vi honom och nu har resultatet kommit: HD-status Grad A (=utan anmärkning) och i och med det kan han nu även tituleras KORAD!

2004-08-08 - Athos tog sitt andra CERT denna helgen och blev BIM i Nybro - På Svenska Schnauzer- och Pinscherklubbens SKBV-utställning i Nybro var det 30 dvärgpinschrar anmälda för domaren Göran Åkesson. Ronelkas Beauty blev 2:a Bästa tikvalp med HP och Beata blev 3:a. Ronelkas Athos vann unghundsklassen med CK, blev 1:a Bästa Hane med CERT (sitt andra denna helgen!) och SKBV-kort och till slut BIM, slagen av Exigor's Babe In Black - GRATTIS, Annette (och Ann-Sofie!). Quick var ensam i championklassen och fick CK och SKBV-kort och slutade som 3:a Bästa hane. Och Ayla kom 3:a i unghundsklassen med CK och till slut 5:a Bästa Tik.

2004-08-07 - Tilda Svensk Utställningschampion och Athos fick sitt första CERT och blev BIR i Askersund - I strålande solsken dömde Lilian Hanniste från Estland 12 dvärgpinschrar (2 valpar och 10 vuxna) på Örebro Kennelklubbs Nationella utställning i Askersund. Bea fick HP och blev 2:a i valpklassen (slagen av halvsystern Pinscheelas Afrodite - Mimmi). Ronelkas Athos vann unghundsklassen med CK, blev 1:a Bästa Hane med Cert och i tävlan om Bäst i rasen slog han mamma Tilda och blev BIR. Tilda vann öppenklassen med CK och blev 1:a Bästa Tik, fick sitt tredje efterlängtade CERT och blev därmed Svensk Utställningschampion!!

2004-08-01 - Ayla CERT, CACIB och BIR i Ronneby - Vi åkte till Ronneby där Småland-Ölands Kennelklubb och Blekinge Kennelklubb arrangerat en internationell 4-dagarsutställning den 29-30-31 juli samt 1 augusti. Den 31 juli ställde vi bara Tilda tillsammans med 27 andra dvärgpinschrar för domare Neil Graves från Canada. Tilda kom 5:a i öppenklassen. Sista utställningsdagen, den 1 augusti, dömde Hassi Assenmacher-Feyel från Tyskland de 22 dvärgpinschrarna. Vi ställde bara Ayla och hon vann unghundsklassen med CK, blev bästa tik med CERT och CACIB och till sist BIR!


JULI:

2004-07-25 - Tilda Cert i Ransäter och Quick Cert i Tyskland - I helgen var det dags för Wärmlands Kennelklubb's Nationella utställning i Ransäter. 11 dvärpinschrar, 4 valpar och 7 vuxna, dömdes av Alex Krasilnikoff från Danmark. Bea var inte på humör idag, ville varken gå eller stå, så hon blev 3:a i valpklassen. Domare Krasilnikoff var inte generös med CK, det var bara Tilda och championtiken som fick CK. Och så fick Tilda sitt andra CERT!! Quick fick följa med Annette Persson, Kennel Exigor, till Tyskland i helgen och fick ett tyskt Cert, Reserv-VDH-Cert och Klubb Sieger-kort.

2004-07-17 - Ronelkas Bilbo BIR-valp i Västerås - Ann-Marie Maeland dömde 13 dvärgpinschrar, varav 4 valpar, på Wästmanlands Kennelklubbs internationella utställning i Västerås idag. Ronelkas Bilbo debuterade i utställningsringen med den äran: fick HP och blev BIR-valp!

2004-07-11 - Quick korad! - Idag har vi varit på Skövde Brukshundklubb med vår Quick (Exigor's Quick Quando) och genomfört officiell korning som enda Dvärgpinscher tillsammans med 5 Pinschrar och 2 Schnauzrar. Quick klarade det hela perfekt och fick hela 152 p och han var skottfast. Domare var Birger Larsson och Lars Hildebrand och testledare Karl-Erik Klaar. Och exteriörbeskrivningen, som gjordes av Ewa Samuelsson, gick också bra! Nu ska vi bara göra en HD-röntgen så kan Quick även lägga till Korad till raden av titlar (SUCh NUCh DKUCh NordUCh SKBV)!

2004-07-04 - Ronelkas Beata BIR-valp - Ann Rode dömde 25 dvärgpinschrar på Södra Älvsborgs Kennelklubbs Nationella utställning i Borås. 4 valpar deltog och Bea blev BIR-valp (eftersom det ösregnade stannade vi inte till finalerna). Exigor's Terrific Tilda blev 1:a i Öppenklassen med CK och 5:a Bästa Tik.

2004-07-03 - Ronelkas Beauty BIR-valp och Ronelkas Ayla BIM på SSPK i Borås - 32 dvärgpinschrar dömdes av Guy Mancensal, Frankrike, på SSPK's utställning i Borås idag. Vi hade med 3 valpar och 3 vuxna hundar. Alla tre valparna fick HP och Baloo blev 2:a Bästa Hanvalp, Beata blev 3:a Bästa Tikvalp och Beauty (Zelda) blev 1:a Bästa Tikvalp, BIR-valp och BIG-5! Ronelkas Athos blev 2:a i Unghundsklassen med CK och 4:a Bästa Hane, Ronelkas Ayla blev 1:a i Unghundsklassen med CK, 1:a Bästa Tik med CERT och BIM. Och mamman till alla dessa valpar, Exigor's Terrific Tilda, blev 2:a i Öppenklassen med CK och 5:a Bästa Tik.


JUNI:

2004-06-30 - Ronelkas Ayla och Athos ögonlysta och patellaundersökta - Idag har vi varit med Ayla och Jenny har varit med Athos hos veterinären och gjort ögonlysning. Båda var u a. Vi har även gjort patellaundersökning som var u a på båda hundarna.

2004-06-27 - Exigor-träff - Quick och Tilda och ett 20-tal andra Exigor-hundar med mattar och hussar träffades på Attilla Hundklubb i Skillingaryd och fick bl a pröva på agility. Ronelkas Ayla och Athos är ju "Exigor-barnbarn" så de har också varit med.

2004-06-20 - Baloo på besök - Idag har Baloo med matte Anette och husse Mikael varit och hälsat på.

2004-06-05 - Ayla fick Cert och blev BIM i Vadstena - På Östergötlands Kennelklubbs nationella utställning i Vadstena dömdes de 16 dvärgpinschrarna av Geerta van Gellicum från Nederländerna. Ronelkas Athos blev 2:a i Unghundsklassen med HP och Ronelkas Ayla vann Unghundsklassen och blev 1:a i Bästa tik-klassen med CK och Cert och slutade som BIM.


MAJ:

2004-05-31 - Quicks valpar 7 veckor - Idag har vi varit i Lindome hos Gun och Leif Ohlsson och beundrat Quicks och Amis två små tikvalpar som nu hunnit bli 7 veckor gamla.

2004-05-27 - Ronelkas Atlas har varit på utställning - Fick mail från Anna att Atlas varit på inofficiell utställning på Klubbarp, Linköping den 1 maj. Domare var Fredrik Rankleven. Atlas blev BIR och i BIG-finalen var det tre domare som dömde och placerade Atlas som nr 2. GRATTIS!! Kritiken: "Bra huvud och uttryck, bra hals och rygglinje, bra vinklar fram och bak. Bra musklad. Rör sig bra från sidan, rör sig aningen löst framifrån. Trevligt temperament. Välvisad."

2004-05-26 - Tilda är inte dräktig! - Idag har vi varit hos veterinären och tagit ultraljud på Tilda. Och han kunde som tur var inte se några valpar. Så då kanske vi kan få bestämma både hane och tidpunkt själva!

2004-05-16 - Avslutning på valpkursen - Idag var det sista gången på B-kullens valpkurs. Anette och Baloo passade på att göra provet för hundkörkortet och klarade det med glans! GRATTIS!!

2004-05-08 - Skaraborgs SKK's nationella utställning i Skara - 15 dvärgpinschrar dömdes av Rita Trainin från Israel. Vår Tilda (Exigor's Terrific Tilda) vann öppenklassen och fick CK och placerade sig till sist som 2:a bästa tik. Inte illa!

2004-05-02 - 3/4 av B-kullen började på valpkurs idag - Idag har Ronelkas Beata, Beauty (Zelda) och Baloo med mattar och hussar börjat valpkurs för Emma Hellström. Eftersom både Zelda och Baloo har långt att åka kör Emma en specialvariant av Valpskolan med två heldagar och en repetitionsträff, tre helger i rad. Så det var tre trötta valpar som åkte hem i eftermiddag!

2004-05-01 - En olycka kommer sällan ensam... eller: En osannolik historia... eller: Får man göra samma misstag två gånger? - Quick har varit hos vår son, Daniel, under Tildas löp. Vi hämtade hem honom lördagen den 24 april. Medan Rolf åkte ett ärende var jag, Gunnel, ensam med hundarna. Jag släppte ut dom i hundgården men för säkerhets skull gick jag med dem för att kolla så att inte Quick och Tilda hittade på några dumheter. Abbe var jätteglad för att Quick hade kommit hem igen och sprang runt och busade med de "små". Jag hörde att han kom emot mig bakifrån och rent reflexmässigt tog jag ett steg åt vänster för att vara ur vägen för honom. Tyvärr sprang Abbe också åt vänster och kollisionen var oundviklig. Abbe sprang rakt på mitt vänstra ben och slog höften ur led (jag är reumatiker sen 20 år och har proteser i höfterna) och när jag då föll omkull vred jag även knäet kraftigt, vilket (skulle det visa sig vid röntgen) orsakade en s k tibia kondyl fraktur, d v s en fraktur längst upp på underbenet. Medan jag låg där och väntade på att Rolf skulle komma hem och hitta mig så passade Quick och Tilda på att ha lite roligt! Förhoppningsvis är det för sent i löpet för att det ska bli några valpar men dvärgpinschrarna är ju förskräckligt fertila så det är väl ett fåfängt hopp! Och abortspruta har vi ju redan provat med känt resultat.

Konsekvensen av denna förskräckliga dag blev att Abbe inte längre bor hemma hos oss utan har fått flytta tillbaka till Kennel Blanco Pirata. Tack, Malin och David, för att Ni ställde upp så snabbt och tog tillbaka Abbe. Vi är övertygade om att han inte kunde fått det bättre än hos Er. Och tack Abbe för den tiden vi fick med Dig - alltid lika snäll och glad, både mot människor och andra hundar!

Jag är opererad och har nu legat en vecka på sjukhuset och våren och sommaren 2004 kommer jag att få tillbringa i rullstol. Men jag har varit med om samma skada (i det andra knäet!) för åtta år sedan så jag vet att det åtminstone inte blir några bestående men!

Och Rolf får försöka läka sitt brustna hjärta och komma över saknaden efter Abbe!


APRIL:

2004-04-12 - Idag var Zelda (Ronelkas Beauty) med matte och husse och hälsade på. Systrarna, Bea och Zelda, busade, sov, åt och busade igen!

2004-04-11 - Quick har blivit pappa igen! - Skrabbetorps Ami har fått två röda tikvalpar - båda är sålda.

2004-04-11 - StoKK's internationella utställning - "Lilla Stockholm" - Michael Leonard, Irland, dömde de 22 dvärpinschrarna på Stockholms Kennelklubbs internationella utställning i Älvsjö-Mässan. En av dom var Ronelkas Atlas, som fick ett 1:a pris i Unghundsklassen och HP - GRATTIS! Tilda vann Öppenklassen och fick ett CK och blev sedan 5:a i Bästa Tik-klassen.

2004-04-10 - Vi ställde ut Tilda på SSPK's utställning i Sollentuna Racketcentrum för domare Cindy Pettersson. Totalt var det 23 dvärgpinschrar (6 valpar och 17 vuxna) och Tilda fick ett 1:a pris i Öppenklass.


MARS:

2004-03-28 - Vi var i Tyskland och ställde ut Quick på VDH Int "Sieger Berlin" - Det gick väl inte riktigt som vi hade hoppats (vi ville ju ha ett CACIB i Tyskland!), men han vann Championklassen och fick tre olika cert: VDH, ISPU-SA och CAC (för tyskt championat).

2004-03-25 - Quick ska bli pappa igen! - Gun Ohlsson ringde och berättade att Skrabbetorps Ami är dräktig. Valpar väntas runt den 14 april 2004.

2004-03-06 - Abbe på valpträff i Stockholm


FEBRUARI:

2004-02-21 - Bilbo flyttar till familjen Janzi i Västerås.

2004-02-20 - Baloo flyttar till Anette och Mikael i Göteborg.

2004-02-18 - Bilbo och Baloo veterinärbesiktigade.

2004-02-15 - Beauty (Zelda) flyttar till Helena och Christian i Nässjö.

2004-02-14 - Västra Kennelklubbens internationella utställning i Göteborg:

Exigor's Quick Quando: 1 chkkl med CK och 2 bhkl med CACIB

Ronelkas Athos: 1 jkl och 3 jkkl

Ronelkas Ayla: 1 jkl och 3 jkkl med CK

2004-02-13 - Alla valparna i B-kullen parvovaccinerade och chipsmärkta - Beata och Beauty veterinärbesiktigade utan anmärkning.

2004-02-11 - Gun och Leif Ohlsson var här och parade sin tik, Skrabbetorps AMI, med vår Quick. Om allt går som det ska blir det valpar i Lindome runt den 14 april.

2004-02-08 - Ronelkas Athos blev Årets Hanvalp och våran Quick (Exigor's Quick Quando) blev 3:a Årets hund i Pinscher- och Dvärgpinschersektionens Årets Hund-tävling.DECEMBER 2003:

2003-12-22 - B-kullen född! 2 tikar (1svart-röd och en röd) och 2 hanar (en svart-röd och en röd)


NOVEMBER:

2003-11-30 - Grattis på födelsedagen! - Ronelkas A-kull fyllde 1 år den 30 november

2003-11-09 - Abbe är hemma! Den 9 november var vi i Stockholm och hämtade hem vår Dogo Argentino-pojke Abbe (egentligen heter han Blanco Pirata Calico Jack). Vi var väldigt nervösa inför hemresan - alldeles i onödan! Abbe somnade nästan direkt, vi stannade en gång på vägen och rastade alla hundarna, och sedan sov han resten av vägen också. Väl hemma så började Tilda med att tala om vem det är som bestämmer här hemma, d v s hon!! Och när Abbe inte sover eller äter så busar han med Ayla! Quick har inte riktigt bestämt sig än vad han tycker om nykomlingen - vit och alldeles för stor för att vara valp!

Copyright © Kennel Ronelkas