Arkiv 2019

Arkiv 2019

NOVEMBER:

2019-11-28 - C-kullen 15 år! - 15 år är en aktningsvärd ålder för en hund! "Chippen" (Ronelkas Celeborn) hör lite sämre och orkar inte med några långpromenader längre men han vill fortfarande leka med sin aktiveringsboll, berättar matte Birgitta! Och han är kennelns allra äldste - hittills! Ett jättestort GRATTIS på din 15-årsdag "Chippen"!

2019-11-24 - H-kullen 12 år - Våra hjärtligaste gratulationer till 12-åringarna i H-kullen! Vi önskar er en fin födelsedag!

2019-11-03 - Vila i frid! - Våran första Bostonterrier, Selma, finns inte längre med oss! Selma blev 10½ år och alla som träffat henne vet vilken speciell hund hon var! Älskade Selma - du fattas oss!
Att förlora en gammal hund är jättetråkigt men man vet ju, trots allt, att den dagen kommer när det är dags att ta farväl. Att förlora en ung hund är fruktansvärt - det känns riktigt orättvist! Våran älskade lilla Senja kom till oss till påsk och blev genast "adopterad" av Mimmi och en del av hennes P-kull. Tyvärr visade det sig att Senja hade patellaluxation grad 2 på ett ben och grad 1 på det andra och tanken var att hon skulle opereras men ytterligare problem upptäcktes som tyvärr inte gick att rätta till. Nu är Senja i hundhimlen där hon kan springa fritt utan att känna smärta! Älskade lilla Senja - vi saknar dig så mycket!


SEPTEMBER:

2019-09-27 - L-kullen 7 år - Idag är det 7 år sedan kennelns sista dvärgpinscherkull, L-kullen, föddes. 

Vi skickar massor av gratulationer till Luna, Latte, Lilo och Loke och önskar er alla en jättehärlig födelsedag!

2019-09-08 - Utställning på Böda och Owen uppflyttad i spår - I helgen har Småland-Ölands Kennelklubbs nationella utställning på Böda, Öland, genomförts. För "Leia" (Ronelkas Pandora) var det utställningsdebut i valpklassen och där tävlade också våran Senja och Senjas syster Sonya. Alla tre valparna fick HP och som 1:a ville domaren Eva Nielsen se Sonya och då blev hon också BIR-valp - Grattis! Mimmi (SE UCH Ronelkas Mimmi), som inte har varit på utställning på länge, tävlade i Championklassen och där fick hon Excellent och CK, hon placerade sig som 1:a i Bästa tikklassen och blev även BIR!
Idag har det fantastiska teamet Ronelkas Owen och hans matte Åsa varit och tävlat apellklass i spår. Owen vann klassen och blev därmed uppflyttad till lägre klass - GRATTIS!!

AUGUSTI:

2019-08-12 -Utställning i Askersund - Igår var Ronelkas Olga "Sally" och Senja på utställning. På Örebro Kennelklubbs nationella utställning i Askersund dömdes de 20 bostonterrierna av Lisa Molin. Allra först ut i ringen var vår Senja, som precis har fyllt 6 månader. Hon fick ett HP och blev BIR-valp!

"Sally" gick i öppenklassen tillsammans med ytterligare fem tikar. Hon fick ett VG och blev fyra i klassen. Detta var första officiella utställningen för "Sally".

JUNI:

2019-06-02Owen vann agilityklass 2! - Idag har de varit och tävlat agility igen, Ronelkas Owen och hans duktiga matte Åsa och i agilityklassen blev det vinst! Och därmed är de uppflyttade till klass 3! I hoppklassen återstår fortfarande någon pinne.STORT GRATTIS!

MAJ:

2019-05-26 - P-kullens valpkurs - Det har redan gått fem veckor sedan P-kullen flyttade och idag var det dags att träffas igen för den traditionella "valpkursen". Vår instruktör, Ewa Ohlander, gick igenom hantering, följ mig, lek och viktiga ord och alla valpar, mattar och hussar var jätteduktiga! Och dessemellan var det mycket lek och mamma Mimmi var också med. Ett jättestort TACK till Ewa och alla valpköpare för en jättetrevlig dag!

2019-05-05 - J-kullen 10 år - Massor av gratulationer till J-kullen som fyller 10 år idag! Vi önskar er en härlig födelsedag! 

APRIL:

2019-04-30 - E-kullen 13 år - På Valborgsmässoafton för 13 år sedan fick Ronelkas Beata "Bea" tre små flickor, E-kullen. Vi skickar våra hjärtligaste gratulationer till Ehleia som idag fyller 13 år!

Vi hoppas att du får en riktigt fin födelsedag!

2019-04-23 - P-kullen har flyttat - Oj, så tyst och tomt det blev här hemma! Hela P-kullen har flyttat till sina nya hem. Först ut var "Bosse" (Picasso) som igår åkte med familjen Palmgren hem till Göteborg. Därefter var det "Pims" (Pamina) tur att följa med matte Maritha in till "stan", d v s Jönköping och i går kväll flyttade "Leia" (Pandora) hem till familjen Karlsson och kattkompisen Doris. Idag var Emma och hämtade "Cålle" (Pinocchio) med sig hem till Vaggeryd där sambon och tvååriga dottern samt 10-åriga schäfern Zezzan väntade och ikväll fick "Pepsi" (Pepita) åka med matte Jessica hem till Huskvarna och resten av familjen samt halvsystern "Disa" (Ronelkas Opal).

Från er som flyttade igår har vi redan fått rapporter så vi vet alla har funnit sig väl till rätta!

Vi önskar er alla lycka till med era nya familjemedlemmar!

2019-04-21 - P-kullen 8 veckor och Välkommen Senja!

Idag är P-kullen 8 veckor och i morgon börjar de flytta till sina nya hem! De har varit hos veterinären och chippats och vaccinerats och alla är besiktigade och "godkända"!

Och så har de fått en "storasyster"! I torsdags flög Rolf till Luleå och hämtade hem Senja (e. NO UCH Hecuba Very-Very Extraordinary och u. Nord UCH C.I.B. Chilille's Charming Beatrice). Senja är född 2019-02-08 och vi ser fram emot att se denna lilla goding växa upp! Det var väldigt spännande att se hur hon skulle reagera på en helt ny flock med både gamla hundar och valpar och minst lika spännande att se hur hon blev mottagen. Det har fungerat alldeles fantastiskt! Hon blev en i gänget nästan direkt och Mimmi har tagit hand om henne (nästan) som sin egen! Tack Britt-Marie för denna lilla skatt!

2019-04-17 - K-kullen 8 år och G-kullen 12 år - Igår fyllde Ronelkas K-kull 8 år. Massor av försende gratulationer till Killah och Kleopatra "Chleo"!

I morgon fyller Ronelkas G-kull 12 år! Våra hjärtligaste gratulationer en dag i förväg!

Vi önskar er alla en fin födelsedag!

2019-04-14 - P-kullen 7 veckor - P-kullen är 7 veckor idag! Under veckan som gått har de haft många besök, de har varit ute och lekt och mamma Mimmi har försökt att avvänja dom.

2019-04-07 - P-kullen 6 veckor - Idag är P-kullen 6 veckor! Denna veckan har det varit så fint väder så de har fått vara ute några gånger och det var ju spännande! P-kullen har har fått sina "stamtavlenamn": Picasso, Pinocchio, Pamina, Pandora och Pepita och är registrerade på SKK Hunddata.

MARS:

2019-03-31 - P-kullen 5 veckor - P-kullen har hunnit bli 5 veckor redan! Men tyvärr inte hela kullen - Tik 1 finns inte kvar längre. Hon hade en missbildning (medfödd men inte ärftlig - bara otur, enligt veterinären) i ett öga som gjorde att trycket i ögat steg och hela ögat växte, vilket var väldigt smärtsamt så i tisdags fick hon somna in! Vila i frid, vår lilla Ängel!

2019-03-24 - P-kullen 4 veckor - Idag är P-kullen 4 veckor. De växte snabbt ur "lilla hagen" och har fått en dubbelt så stor som de får plats att leka i. Att äta "riktig mat" är väl sådär intressant - mammas mat är mycket godare!

2019-03-19 - D-kullen 13 år och N-kullen 3 år - Två av våra kullar är födda den 19 mars! 2006 föddes D-kullen, tre dvärgpinscherflickor, och idag skickar vi massor av gratulationer till Dixie på hennes 13:e födelsedag!

Den 19 mars 2016 föddes N-kullen och vi skickar massor av gratulationer till er också, Nelly "Sally", Nilla "Siw" och Nova, Nelson och Nisse "Sture".

Vi önskar er alla en fin födelsedag!

2019-03-17 - P-kullen 3 veckor - På 3-veckorsdagen händer det stora saker i valparnas liv - de får flytta från valplådan till "lilla valphagen"! Och så har de fått smaka på riktig mat för första gången och det var uppskattat!

2019-03-16 - I-kullen 11 år - Det är tätt mellan födelsedagarna i mars och idag får vi skicka våra hjärtligaste gratulationer till I-kullen som fyller 11 år! Vi hoppas att ni får en fin födelsedag med något extra gott i matskålen!

2019-03-13 - M-kullen 4 år och Molly uppflyttningspinne - Idag är det 4 år sedan kennelns första och mycket efterlängtade bostonterrierkull föddes! "Dolly" (Bright & Brindle's To Hot To Handle) fick 4 tikar och 1 hane och vi skickar massor av gratulationer till Malte, Minja, Molly och Märta! Vi önskar er alla en härlig födelsedag! Och Mimmi hälsar till sina syskon att själv har hon inte tid att fira för hon har ju sex hungriga bebisar att ta hand om!

Och ett extra GRATTIS till Molly och husse Anders som var på agilitytävling på Orust BK i lördags. Det blev en andraplacering och en uppflyttningspinne i hoppklass!

2019-03-10 - P-kullen 2 veckor - Idag är P-kullen 2 veckor! Alla sex har öppnat ögonen och de har fått vara med om sin första kloklippning.

2019-03-09 - F-kullen 12 år! - Ett stort GRATTIS till Ronelkas F-kull som idag fyller 12 år! Vi önskar er en bra födelsedag!

2019-03-03 - P-kullen 1 vecka - Idag är P-kullen 1 vecka och allt flyter på, lugnt och stilla - antingen så äter de eller så sover de! Mimmi sköter om sina småttingar och man hör sällan ett pip från valprummet mer om någon navigerat fel och hamnat i ett hörn. Men det brukar mamma fixa!

FEBRUARI:

2019-02-26 - P-kullen är född - Nu är vår efterlängtade P-kull född! I söndags kväll fick Mimmi 4 tikar och 2 hanar! Mimmi var väldigt tjock och hon hade svårt att själv föda fram valparna så det blev ett kejsarsnitt. Och det visade sig vara sex rejäla valpar som vägde mellan ca 200 och 245 g. Mimmi och valparna mår bra.

Ett stort tack till veterinär Mimmi med personal på Anicura Djursjukhuset i Jönköping för ett fantastiskt trevligt, proffsigt och ändå personligt bemötande!


JANUARI:

2019-01-27 - Mimmi är dräktig! - Vi hade ju räknat med att Mimmi skulle börja löpa i slutet av januari men när både mamma Dolly och halvsyster Nova satte i gång i mitten på december så hakade Mimmi på. Så på Juldagen (!) var vi i Borås hos den tilltänkte pappan till valparna, You And Me Killer Mike, "Valter". Tycke uppstod mellan Mimmi och "Valter" och nu är alltså Mimmi dräktig och någon gång under vecka 9 räknar vi med att valparna kommer att födas.

Tack Malin för att du ställde upp med kort varsel och tog emot oss på självaste Juldagen! Och tack för att vi fick låna din lille gentleman, "Valter"!

2019-01-26 - Owen uppflyttad! - Idag har Owen och matte Åsa varit och tävlat agility i Åhushoppet i hoppklass 1 och efter två felfria rundor är de nu uppflyttade till klass 2!

Stort GRATTIS - igen!

2019-01-10 - O-kullen 2 år - Idag fyller Ronelkas Olga "Sally" och Opal "Disa", Ossie "Happy" och Owen 2 år! Vi önskar er en jättebra födelsedag!

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2020