Arkiv 2023

Arkiv 2023

DECEMBER:

2023-12-20 - R-kullen 2 år - 

Ronelkas R-kull fyller 2 år idag! Stort GRATTIS på födelsedagen "Ada" (Rut) och "Baltzar" (Ruben) - ha en jättebra dag! Våra tankar går till fina lilla "Hedda" (Rakel) i hundhimlen. Hon fick somna in strax efter sin 1-årsdag i sviterna av en tragisk olycka.


NOVEMBER:

2023-11-30 - Ronelkas Q-kull (Queenie) 2 år - Idag är det två år sedan "Leias" (R. Pandora) lilla dotter Queenie föddes och vi skickar massor av grattiskramar till 2-åringen! Du kommer säkert att bli ordentligt firad av Matte, Husse och "storebror" Bosse!

SEPTEMBER:

2023-09-27 - L-kullen 11 år - Stort Grattis på 11-årsdagen Ronelkas Latte, Lilo, Loke och Luna! Vi önskar er en jättefin födelsedag!

AUGUSTI:

2023-08-07 - BPH i Rydsnäs - Igår var det dags för BPH för Queenie (Ronelkas Queenie), "Ada" (Ronelkas Rut), "Baltzar" (Ronelkas Ruben) och "Soya" (Chandis Andra Sofia). De är nu alla ca 1½ år. Deltog gjorde även Queenies "storebror" Bosse (Sångfågelns Metallica). Beskrivare var Elisabeth Johansson och testledare Susanne Thorn och deras BPH-bana ligger i Rydsnäs (Ydre kommun).

Alla hundarna genomförde sina BPH med varierande reaktioner men det genomgående omdömet från beskrivaren var "trygg" och "positiv"! Vi är sååå stolta över er alla!

JUNI:

2023-06-10 - S-kullen 8 veckor - Ronelkas Sven "Aston" och Ronelkas Svea "Thea" är 8 veckor idag! Under den gångna veckan har de varit hos veterinären och fått sin första vaccination, blivit chip-märkta och veterinärbesiktigade (båda utan anmärkning) inför den kommande flytten. Och idag har "Thea" flyttat till sitt nya hem utanför Gränna där hon får en 7-årig bostonterrierdam som kompis.

I morgon kommer "Astons" familj och hämtar hem honom till Skåne. Han får inga hundkompisar men väl två 2-benta lekkamrater!

Vi önskar "Thea" och "Aston" lycka till i sina nya familjer och vi önskar de nya ägarna lycka till med sina nya familjemedlemmar!

2023-06-03 - S-kullen 7 veckor - Idag är "Thea" (Svea) och "Aston" (Sven) 7 veckor! Denna veckan har de varit ute och åkt bil för första gången. Både mamma "Ella" och "Soya" var med så det var lugnt! Vi gjorde ett litet försök att gå i koppel också men det var inte så roligt - halsbandet kliade! Vädret är ju fantastiskt så de båda syskonen tillbringar mycket tid utomhus.

MAJ:

2023-05-27 - S-kullen 6 veckor - Oj, vad tiden går fort! "Aston" och "Thea" har redan blivit 6 veckor och de är såå roliga nu! De är ute långa stunder och leker både själva, med varandra och med de andra hundarna. Och när de blir trötta går de in i hagen och lägger sig. Att äta "riktig" mat går något bättre nu även om de föredrar mammas mat.

2023-05-20 - S-kullen 5 veckor

"Thea" och "Aston" (Ronelkas Svea och Sven) har hunnit bli 5 veckor! De fortsätter att växa och utvecklas och denna veckan har det ju plötsligt bllivit sommar så de har börjat vara ute på gräsmattan och de får träffa de andra hundarna. Ätandet går väl sisådär för vad kan vara bättre än mammas mat: alltid tillgänglig, lagom temperatur och ändamålsenligt förpackad!

2023-05-13 - S-kullen 4 veckor - Idag är Svea "Thea" och Sven "Aston" 4 veckor. De "springer" omkring på golvet och den lilla hagen hade blivit för liten så idag var det dags för den stora. Nu har de även fått träffa de andra hundarna som de bara sett på avstånd tidigare.

2023-05-06 - S-kullen 3 veckor - Idag på 3-veckorsdagen var det dags för valparna att flytta in i "lilla hagen". De har också fått smaka på "riktig mat", vilket var sådär - mammas mat är mycket bättre! Det var även dags för kloklippning igen och invägning, vilken landade på lite drygt 1 kg per valp. Och så har vi fått veta vad Sven och Svea ska heta: Sven ska kallas för "Aston" och Svea blir "Thea"!


APRIL:

2023-04-29 - S-kullen 2 veckor - Idag är S-kullen 2 veckor och under den gångna veckan har de öppnat ögonen och fått klorna klippta för första gången. Men den huvudsakliga sysselsättningen än så länge är att äta (vilket syns på vågen!) och sova och mysa med mamma Ella.

2023-04-22 - S-kullen 1 vecka - S-kullens första vecka har varit väldigt lugn. Svea och Sven sover, äter (massor!), växer (har i princip fördubblat sin vikt sen de föddes!) och blir ompysslade av mamma "Ella".

S-kullen har fått en egen sida.

2023-04-15 - Ronelkas S-kull född - Idag föddes Ronelkas S-kull! "Ella" fick två valpar, Sven och Svea, och båda två var rejäla och vältecknade. De var faktiskt lite för rejäla så de måste förlösas med kejsarsnitt. Men både "Ella" och valparna mår bra.

2023-04-16 - "Soya" har varit på 1-årskontroll och fått sin egen sida! - Igår var "Soya" Chandis Andra Sofia hos veterinären och fick sin 1-årsvaccination, tog blodprov för DNA-test av juvenil katarakt, ögonlystes och patellaundersöktes. "Soya" skötte sig exemplariskt och både ögon och knän var utan anmärkning!

Och så har "Soya" (äntligen!) fått sin egen sida!


MARS:

2023-03-19 - N-kullen 7 år - GRATTIS på 7-årsdagen Ronelkas N-kull! Nova (och vi andra här hemma också, förstås!) hälsar till alla sina syskon, "Sally" Nelly, "Siv" Nilla, Nelson och "Sture" Nisse och önskar er en härlig födelsedag. Själv firar Nova dagen med det absolut roligaste hon vet, nämligen att spåra!


FEBRUARI:

2023-02-24 - P-kullen 4 år - Massor av gratulationer på 4-årsdagen till Ronelkas P-kull! Vi önskar er alla en härlig födelsedag, "Pim" Pamina, "Leia" Pandora, "Pepsi" Pepita, "Bosse" Picasso och "Cålle" Pinocchio!!

2023-02-14 - "Ella" är parad - "Ella" har varit på dejt med "Ture" Chandis Andra Nils och det sa "klick" från första stund så nu hoppas vi på valpar någon gång efter påsk! Tack Catta (och Anna) för att vi fick låna "Ture"!


JANUARI:

2023-01-10 - Ronelkas O-kull 6 år - Den 10 januari 2017 födde Mimmi sin första kull valpar, O-kullen. Idag skickar vi våra hjärtligaste gratulationer på 6-årsdagen till Olga "Sally" och Opal "Disa", Ossie "Happy" och Owen! Hoppas att ni får en toppendag!

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2024