Nyheter

Nyheter

2022-08-31 - Ronelkas Owen Årets Bruksboston

Svenska Bostonterrierklubben uppmärksammar varje år de hundar som presterat lite extra under föregående år. Ronelkas Owen med matte Åsa var en av dessa och fick därför ta emot en tjusig rosett och ett diplom som Årets Bruksboston 2020/2021! 

Stort GRATTIS! 

Diplom...

... rosett...

... och en stolt Owen!

2022-07-28 - "Soya" BIG 1-valp!

Drygt 4 månader gammal var "Soya" (Chandis Andra Sofia) i går på sin första utställning. Östergötlands Kennelklubb anordnade en inofficiell utställning, Summer Open Dog Show, på Vifolkavallen i Mjölby. "Soya" fick ett HP och blev BIR-valp och i gruppfinalen ville domaren Elin Gunnarsson se "Soya" som nummer 1! Men efter det var "Soya" så trött så vi valde att inte stanna ytterligare ett par timmar till BIS-finalen. 

Domaren granskar "Soya" på bordet t v och på marken t h  

2022-07-01 - Queenie BIM-valp

Idag var det utställning i Borås - Södra Älvsborgs Kennelklubbs Nordic Dog Show. De 31 Bostonterrierna dömdes av Michael Ganzer. Ronelkas Queenie och Ronelkas Rut "Ada" tävlade i valpklass och "Ella" (Bright & Brindle's Here I Come) i Öppen klass. Queenie, som är tre veckor äldre än "Ada", blev bästa tikvalp med HP och BIM-valp.

Grattis, Marie och Anders!

"Ella", som löper, var väl inte till sin fördel idag och fick nöja sig med ett VG.

"Ella"

Queenie och "Ada"

2022-06-11 - "Ella" BIM

Idag har det varit utställning i Vänersborg - Norra Älvsborgs Kennelklubbs internationella utställning på Restad gård. Bostonterrierna dömdes av Lisa Molin. "Ella" (Bright & Brindle's Here I Come) gick i öppenklassen tillsammans med ytterligare tre tikar. "Ella" vann sin klass och fick Excellent och CK och placerade sig sedan som 1:a i Bästa tikklassen med Cert och Cacib. Och till slut blev hon BIM!

Domaren tittar på "Ella" och delar ut BIR- och BIM-rosetterna

2022-05-30 - Queenie på utställning

Även Ronelkas Queenie har gjort utställningsdebut! Den 22 maj var det inofficiell utställning på Nedansiljans BK i Rättvik och Nina Karlsdotter var domare. Queenie blev BIR-valp och slutade som BIG-3 valp!

Grattis, Marie och Anders!

Queenie och matte Marie i gruppfinalen

2022-05-26 - Välkommen "Soya"

För två veckor sedan, mitt i all sorg och bedrövelse, kom en liten solstråle hem till oss i form av Chandis Andra Sofia - "Soya". "Ella" bestämde omgående att "Soya" var hennes bebis!

Tack, Catta, för denna goa lilla tjej!

"Soya" precis hemkommen och bekantar sig (med husses stöd) med "Ella", Mimmi och Nova

"Ella" och "Soya"

Chandis Andra Sofia - "Soya" 10 veckor

2022-05-15 - "Ada" och "Leia" har varit på utställning

Igår gjorde "Ada" (Ronelkas Rut) utställningsdebut på Småland-Ölands Kennelklubbs inofficiella utställning "Smålandsdubbeln & Lilla Öland" i Gränna. Även "Leia" (Ronelkas Pandora) deltog. "Ada" blev BIR-valp och BIG-4 Valp trots "ett för dagen glest bett" och därmed tillhörande "något ostadiga öron"! Och "Leia" blev BIR och placerade sig som BIG-3!

Stort grattis till "Adas" matte Emma och "Leias" husse Daniel!

"Ada" går i ringen

"Leia" står

2022-05-10 - Vila i frid, "Dolly"

Vår älskade "Dolly" har lämnat oss! I söndags morse märkte vi att hon var dålig, ville inte röra sig och var svår att få kontakt med. Vi fick en "akuttid" på AniCura Djursjukhuset i Jönköping på eftermiddagen och när vi efter ytterligare flera timmars väntan kom in till veterinären var "Dolly" ännu sämre. Hon visade inga tecken på smärta men däremot tydde hennes symptom på en neurologisk skada. Veterinären misstänkte en tumör eller blödning på hjärnan. "Dolly" blev inlagd för observation och provtagning men provsvaren visade inget onormalt. Framåt eftermiddagen var "Dolly" så dålig att det inte längre fanns något hopp för henne och hon fick somna in.

Vila i frid, älskade lilla "Dolly"!

"Dolly" i mitten med barnbarnet "Leia" (Ronelkas Pandora) t v och dottern Mimmi (Ronelkas Mimmi) t h

2022-03-28 - Valpkurs

Igår träffades Ronelkas Q- och R-kull med sina respektive familjer för en liten valpkurs.

Vår duktiga instruktör, Annelie Damberg, hade mycket nyttigt att lära ut och dessutom fick R-kullen träffa pappa James. Så det var ett gäng trötta valpar som åkte hem på eftermiddagen!

Tack alla för en jättebra dag!

Queenie kan sitta fint!

Queenie spårar

"Hedda" vill så gärna hälsa på Annelie

"Hedda" busar med pappa James och mamma "Ella" övervakar

"Baltzar" kampar med matte

"Ada" får vila lite i mattes famn

Hela gänget:

fr v Annelie (instruktör), "Ada" med matte Emma och lill-matte Dimma, Rolf med R-kullens mamma "Ella" (Bright & Brindle's Here I Come), "Baltzar" med familj och i lill-matte Bonnies famn, Queenie med matte Marie och husse Anders, "Hedda" hos lill-husse William och övriga familjen bakom och längst fram       R-kullens pappa "James" (Kitagårdens Cool As James Bond) med matte Carin.  

2022-03-19 - N-kullen 6 år

GRATTIS på 6-årsdagen Nelson och "Sture" Nisse, "Sally" Nelly, "Siw" Nilla ch Nova!

Vi önskar er alla en jättebra födelsedag! 

Dolly och Mimmi och N-kullen 6 veckor

2022-03-14 - R-kullen på besök

Igår kom hela R-kullen med sina familjer och hälsade på. Och då var det livat - de fortsatte där de slutade för knappt fyra veckor sedan och mamma "Ella" hade fullt upp med att se efter dom!

"Ella" håller ett öga på barnen

Ruben "Baltzar" t h och Rakel "Hedda" t v busar bakom ryggen på Rut "Ada"

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2022