Nyheter

Nyheter

2022-06-11 - "Ella" BIM

Idag har det varit utställning i Vänersborg - Norra Älvsborgs Kennelklubbs internationella utställning på Restad gård. Bostonterrierna dömdes av Lisa Molin. "Ella" (Bright & Brindle's Here I Come) gick i öppenklassen tillsammans med ytterligare tre tikar. "Ella" vann sin klass och fick Excellent och CK och placerade sig sedan som 1:a i Bästa tikklassen med Cert och Cacib. Och till slut blev hon BIM!

Domaren tittar på "Ella" och delar ut BIR- och BIM-rosetterna

2022-05-30 - Queenie på utställning

Även Ronelkas Queenie har gjort utställningsdebut! Den 22 maj var det inofficiell utställning på Nedansiljans BK i Rättvik och Nina Karlsdotter var domare. Queenie blev BIR-valp och slutade som BIG-3 valp!

Grattis, Marie och Anders!

Queenie och matte Marie i gruppfinalen

2022-05-26 - Välkommen "Soya"

För två veckor sedan, mitt i all sorg och bedrövelse, kom en liten solstråle hem till oss i form av Chandis Andra Sofia - "Soya". "Ella" bestämde omgående att "Soya" var hennes bebis!

Tack, Catta, för denna goa lilla tjej!

"Soya" precis hemkommen och bekantar sig (med husses stöd) med "Ella", Mimmi och Nova

"Ella" och "Soya"

Chandis Andra Sofia - "Soya" 10 veckor

2022-05-15 - "Ada" och "Leia" har varit på utställning

Igår gjorde "Ada" (Ronelkas Rut) utställningsdebut på Småland-Ölands Kennelklubbs inofficiella utställning "Smålandsdubbeln & Lilla Öland" i Gränna. Även "Leia" (Ronelkas Pandora) deltog. "Ada" blev BIR-valp och BIG-4 Valp trots "ett för dagen glest bett" och därmed tillhörande "något ostadiga öron"! Och "Leia" blev BIR och placerade sig som BIG-3!

Stort grattis till "Adas" matte Emma och "Leias" husse Daniel!

"Ada" går i ringen

"Leia" står

2022-05-10 - Vila i frid, "Dolly"

Vår älskade "Dolly" har lämnat oss! I söndags morse märkte vi att hon var dålig, ville inte röra sig och var svår att få kontakt med. Vi fick en "akuttid" på AniCura Djursjukhuset i Jönköping på eftermiddagen och när vi efter ytterligare flera timmars väntan kom in till veterinären var "Dolly" ännu sämre. Hon visade inga tecken på smärta men däremot tydde hennes symptom på en neurologisk skada. Veterinären misstänkte en tumör eller blödning på hjärnan. "Dolly" blev inlagd för observation och provtagning men provsvaren visade inget onormalt. Framåt eftermiddagen var "Dolly" så dålig att det inte längre fanns något hopp för henne och hon fick somna in.

Vila i frid, älskade lilla "Dolly"!

"Dolly" i mitten med barnbarnet "Leia" (Ronelkas Pandora) t v och dottern Mimmi (Ronelkas Mimmi) t h

2022-03-28 - Valpkurs

Igår träffades Ronelkas Q- och R-kull med sina respektive familjer för en liten valpkurs.

Vår duktiga instruktör, Annelie Damberg, hade mycket nyttigt att lära ut och dessutom fick R-kullen träffa pappa James. Så det var ett gäng trötta valpar som åkte hem på eftermiddagen!

Tack alla för en jättebra dag!

Queenie kan sitta fint!

Queenie spårar

"Hedda" vill så gärna hälsa på Annelie

"Hedda" busar med pappa James och mamma "Ella" övervakar

"Baltzar" kampar med matte

"Ada" får vila lite i mattes famn

Hela gänget:

fr v Annelie (instruktör), "Ada" med matte Emma och lill-matte Dimma, Rolf med R-kullens mamma "Ella" (Bright & Brindle's Here I Come), "Baltzar" med familj och i lill-matte Bonnies famn, Queenie med matte Marie och husse Anders, "Hedda" hos lill-husse William och övriga familjen bakom och längst fram       R-kullens pappa "James" (Kitagårdens Cool As James Bond) med matte Carin.  

2022-03-19 - N-kullen 6 år

GRATTIS på 6-årsdagen Nelson och "Sture" Nisse, "Sally" Nelly, "Siw" Nilla ch Nova!

Vi önskar er alla en jättebra födelsedag! 

Dolly och Mimmi och N-kullen 6 veckor

2022-03-14 - R-kullen på besök

Igår kom hela R-kullen med sina familjer och hälsade på. Och då var det livat - de fortsatte där de slutade för knappt fyra veckor sedan och mamma "Ella" hade fullt upp med att se efter dom!

"Ella" håller ett öga på barnen

Ruben "Baltzar" t h och Rakel "Hedda" t v busar bakom ryggen på Rut "Ada"

2022-03-03 - Ronelkas Owen

Owen blev Årets Apellhund 2019 och även Årets Spårhund i sin hemmaklubb och fick då ta emot ett vandringspris som han p g a Coronapandemin fått behålla tills nu. Till detta vandringspris hör en bok där ägarna får presentera sina vinnarhundar och vi tyckte att det Owens matte skrivit var väldigt imponerande! Vi kan ju tillägga att Owen samma år dessutom blev Årets Bruksboston och 2:a Årets Agilityboston! Verkligen en prestation av både matte Åsa Lundberg och Owen!

Stort GRATTIS!

2022-02-24 - P-kullen 3 år

Idag fyller Ronelkas P-kull 3 år och vi säger GRATTIS på födelsedagen till Pamina "Pim", Pandora "Leia" och Pepita "Pepsi", Picasso "Bosse" och Pinocchio "Cålle"!

Ha en jättefin dag!


P-kullen 7 veckor på favoritlekplatsen

2022-02-20 - Queenie på besök

Ronelkas Queenie med matte och husse kom och hälsade på en sväng idag. Speciellt "Ella", som fortfarande saknar sina valpar, tyckte det var väldigt roligt att få träffa Queenie!

Queenie, som hunnit bli nästan 12 veckor, och "Ella"

Det var roligt att leka med "Ella", tyckte Queenie

2022-02-14 - R-kullen 8 veckor

Idag är R-kullen 8 veckor! Nu är de besiktigade, chippade och vaccinerade och i morgon flyttar de hem till sina familjer. Rut "Ada" ska bo i Vaggeryd tillsammans med "Cålle" (R. Pinocchio), Rakel "Hedda" ska flytta till Motala och Ruben "Baltzar" flyttar till Norrahammar.

Vi önskar er lycka till i framtiden!

"Baltzar", "Ada" och "Hedda" ute med Mimmi

"Ella" och R-kullen hos veterinären

2022-02-07 - R-kullen 7 veckor

Nu har R-kullen äntligen fått vara ute - korta stunder och inte särskilt uppskattat för det är både kallt och snöigt!

För övrigt är det mycket bus som gäller!

En hög busande 7-veckorsvalpar

Och sedan måste man sova en stund

Hela gänget (utom Nova) ute på gräsmattan

2022-01-31 - R-kullen 6 veckor

R-kullen är 6 veckor idag och alla tre har nu träffat sina nya familjer och fått sina namn:

Ruben ska kallas "Baltzar", Rakel ska heta "Hedda" och Rut blir "Ada".

När Queenie flyttade fick R-kullen  överta den "riktiga" hagen där de har gott om plats. Fast helst springer de omkring i huset med mamma och de andra hundarna.

Här sover vi gott! Fr v "Ada", "Baltzar" och "Hedda"

2022-01-25 - Queenie 8 veckor

Idag är Queenie 8 veckor! Hon är vaccinerad, chipmärkt och besiktigad utan anmärkning och i morgon är det dags för henne att lämna oss och flytta till sitt nya hem. 

Queenie och mamma "Leia"

2022-01-24 - R-kullen 5 veckor

Tiden går alldeles för fort! R-kullen är 5 veckor idag och de gör små framsteg varje dag! Nu kan de faktiskt äta riktigt snyggt - fast mammas mat är ju bäst fortfarande!

Denna veckan har de börjat träffa både Queenie och alla de andra hundarna.

Ella och alla valparna, fr v Ruben, Rut, Rakel och Queenie

Puss på dig kompis! (Queenie och Rut)

2022-01-18 - Queenie 7 veckor

Queenie är redan 7 veckor! Nu äter hon nästan bara "riktig" mat och denna veckan har hon fått vara ute lite. Det var nog både lite läskigt och spännande!

Queenie 7 veckor

Det luktar spännande ute!

2022-01-17 - R-kullen 4 veckor

Idag har Rakel, Rut och Ruben blivit 4 veckor och då brukar det vara dags för ytterligare lite större utrymmen att röra sig på!

De andra hundarna är väldigt nyfikna på de små bakom grinden. Här är det Ruben som hälsar på gänget.

Oj, vad trött man blir av att "flytta"!

2022-01-11 - R-kullen 3 veckor igår och Queenie 6 veckor idag

Igår var R-kullen 3 veckor och då var det dags att flytta till lite större bostad. Den vanliga hagen är ju redan upptagen så det fick bli en provisorisk lösning. Och så har de fått smaka på lite "riktig" mat och den var de inte så imponerade av - mammas mat är bäst!

Queenie är 6 veckor idag! Nu springer hon runt i huset med de andra hundarna och så har hon fått träffa sin nya matte och husse! 

R-kullen i nya hagen med mamma

Queenie under köksbordet

2022-01-10 - Ronelkas O-kull 5 år!

Stort GRATTIS på 5-årsdagen Ronelkas Olga "Sally" och Opal "Disa", Ossie "Happy" och Owen! Vi önskar er alla en jättefin födelsedag!

2022-01-04 - Queenie 5 veckor

5 veckor har Queenie hunnit bli idag och hon växer och utvecklas hela tiden. Även om mammas mat fortfarande är godast så börjar hon bli riktigt duktig på att äta "riktig" mat. 

O-kullen hos veterinären knappt 8 veckor gamla 

Queenie äter med mamma

Ella kollar hur en "stor" valp ser ut

2022-01-03 - R-kullen 2 veckor

Idag är R-kullen 2 veckor och under den gångna veckan har de öppnat ögonen och varit med om sin första kloklippning. Fler bilder här.

Kloklippning: fr v hanen (Ruben), Tik 1 och Tik 2 (Rakel och Rut)

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2022