Arkiv 2007

Arkiv 2007

DECEMBER:

2007-12-29 - H-kullen 5 veckor - H-kullen har redan hunnit bli 5 veckor och nu är det verkligen full fart på dom. Nu nöjer de sig inte med valphagen längre utan vill gärna utforska resten av huset också.

2007-12-26 - Gina BIR-valp i Moheda - Idag var det inofficiell utställning i Moheda och där var Julia Brorsson med sin Ronelkas Gina. Gina fick HP och blev BIR-valp. Detta var Ginas tredje utställning och hennes tredje BIR! GRATTIS Julia!

2007-12-22 - H-kullen 4 veckor - 4-veckorsdagen brukar innebära att man får börja äta vanlig mat och så gjorde även H-kullen idag. Bordsskicket är väl inte det bästa men maten verkade vara till belåtenhet. Fast än så länge är nog mammas mat den godaste i alla fall.

... och B-kullen 4 år - Mitt i julstöket för fyra år sedan tyckte B-kullen att det var dags att göra sin entré i världen. Vi gratulerar på 4-årsdagen och Bea skickar grattiskramar till syskonen Zelda (Beauty), Baloo och Bilbo.

2007-12-15 - H-kullen 3 veckor - Idag, på 3-veckorsdagen, var det dags för H-kullen att byta valplåda och flytta in i valphagen. De har även fått smaka lite "riktig" mat (rå nötfärs) för första gången och det var något som föll alla i smaken.

2007-12-09 - Gina på besök - I helgen har Ronelkas Gina varit här tillsammans med sin matte Julia. Och som vanligt har det gått livligt till. Eftersom Gina löpte så fick hon bara träffa våra tikar.

... och Fjodor - Och idag kom även Ronelkas Fjodor med husse Anders och lilla-matte Victoria och hälsade på en sväng. Fjodor och Gina blev väldigt förtjusta i varandra men för säkerhets skull fick de bara umgås genom galler.

2007-12-08 - H-kullen 2 veckor - H-kullen blir 2 veckor idag och alla 4 har öppnat ögonen. Och en av tikarna har redan fått sitt namn, Ronelkas Hera.

2007-12-01 - H-kullen 1 vecka - Idag är det en vecka sedan H-kullen föddes. Alla valparna äter och växer och blir mycket väl omhändertagna av sin mamma Bea.


NOVEMBER:

2007-11-30 - GRATTIS, Ronelkas A-kull! - Och i dag får vi gratulera Alva, Aragorn, Athos, Atlas och Ayla på 5-årsdagen! Ayla skickar grattiskramar till sina syskon!

2007-11-28 - GRATTIS C-kullen! - GRATTIS säger vi till Ronelkas Celeborn, Celeste, Chili, Cindy och Cosmos som blir 3 år idag!

2007-11-25 - H-kullen född - Igår kväll föddes Ronelkas H-kull. Bea fick 4 valpar, 2 tikar och 2 hanar, och alla är svart-röda.

2007-11-18 - Ronelkas Daphne på besök - I helgen har vi haft trevligt besök av Daphne och hennes matte Linda och husse Christer. När mamma Tilda fått göra klart att det fortfarande är hon som bestämmer här hemma så kunde alla hundarna umgås och ha roligt tillsammans.

2007-11-03 - Ronelkas Gina BIR-valp i Växjö - Till Småland-Ölands Kennelklubbs Internationella utställning i Växjö var 11 valpar och 45 vuxna dvärgpinschrar anmälda. Valparna dömdes av Monika Blaha från Österrike och från Kennel Ronelkas deltog två valpar, Fenja och Gina. Fenja blev 6:a bland tikvalparna och Gina vann klassen och blev BIR-valp! Grattis Julia! De vuxna dvärgpinschrarna dömdes av Petr Rehanek från Tjeckien och där deltog Ronelkas Daphne i Unghundsklassen. Men tyvärr hade domaren bestämt sig för att alla hundar med "knorr" på svansen skulle ha ett blått band och trots i övrigt strålande kritik så fick alltså Daphne ett andrapris p g a svansen. Vi ställde även vår Canaan Dog Chanco's Trumbler (Kano) och han fick CK i Juniorklassen och placerade sig som 3:a i bästa hanhundsklassen.


OKTOBER:

2007-10-28 - Ronelkas Gina BIR-valp på "Blekingemästaren" - Idag har Ronelkas Gina gjort sin utställningsdebut tillsammans med matte Julia på Blekinge Kennelklubbs inofficiella utställning "Blekingemästaren". Domare var Ing-Mari Hagelin och Gina fick HP och blev BIR-valp!GRATTIS Julia!

2007-10-25 - Ronelkas Beata är dräktig - Visserligen har Bea visat alla tänkbara tecken på att hon är dräktig men för säkerhets skull gjorde vi ett ultraljud i dag i alla fall. Och visst är hon dräktig! Så nu väntar vi med spänning på att få se vad som döljer sig i hennes mage.

- Tilda antar utmaningen från Kelly - 1. Tilda skrattar - men bara åt dom som hon tycker väldigt mycket om. 2. Tilda har väldigt "uttrycksfulla" öron - hon lägger dom både bakåt och utåt. Och det har bl a hennes dotter Daphne ärvt. 3. Tilda fostrar sina valpar med "järntass" och det är inte roligt för hennes barn att komma hit och hälsa på om de måste träffa henne! 4. Tilda gillar inte att gå ut när det regnar eller är kallt - då lägger hon sig i fåtöljen på kontoret och kör ner huvudet och hoppas att hon är osynlig. 5. Tilda är inte så förtjust i när det kommer någon främmande hem hit och gör sitt bästa för att skrämma bort dom! 6. Tilda slickar alltid mattes fötter när hon krupit ner under täcket på kvällen.

Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv och samtidigt ange reglerna för leken på sin hemsida. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn. Därefter skriver man en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska fnatta in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

Tilda utmanar: Linus, Hanna, Zafir, Pepzi, Lady, Indra

2007-10-21 - "Bankerydspinnen" - Idag var det dags för Dvärgpinscherklubbens inofficiella utställning - "Bankerydspinnen". Det var andra året i rad som vi arrangerade denna utställning och totalt var 127 hundar anmälda. 17 dvärgpinschrar deltog och det var Pia Fogelberg-Berglund som dömde dom. Ronelkas Fenja blev 2:a i valpklass II (6-9 mån) och Ronelkas Daphne blev bästa tik och BIM. Vi ställde även ut vår Canaan dog, Kano, som blev BIR och BIG-2.

2007-10-08 - Ronelkas Easy har blivit fotomodell - På fotot visar Easy en säkerhetsväst för hundar som säljs av ett företag som marknadsför olika typer av säkerhetsprodukter, bl a denna väst som finns i flera storlekar (www.bodyguard.se).


SEPTEMBER:

2007-09-26 - Bea är parad - Den 15 september började Ronelkas Beata att löpa och i går eftermiddag satte vi oss i bilen och styrde kosan mot Stockholm. Målet med resan var att Bea skulle få träffa den snygge och supertrevlige Viggo (Allamigoz Bozzley) som vi hade utsett som far till hennes kommande valpar. Och Bea var mycket nöjd med vårt val - det blev kärlek vid första ögonkastet. Och Viggo verkade mycket förtjust han också. Så det blev parning och nu hoppas vi på valpar runt den 27 november. Tack, Malin och Mats, för att vi fick låna er lille charmknutte, Viggo!

2007-09-23 - MH i Uddevalla - Idag har vi varit på Schäferklubben i Uddevalla där det anordnades MH (Mentalbeskrivning hund) och beskrivare var Bibbi Larsen. Vi hade med oss Ronelkas Divina och Ronelkas Daphne och Ronelkas Easy var också där med sina familjer och alla tre tikarna har nu Känd mental status. Resultaten kommer att finnas under respektive hund på Kulldata.

2007-09-15 - Fenja BIR-valp, BIG-1 och BIS-5 - Idag var det dags för Huskvarna Hundklubbs inofficiella utställning. Ronelkas Fenja gick i klassen valpar 6 - 9 månader och för domaren Bengt Nilsson blev hon BIR-valp och BIG-1. BIS-finalen för valparna dömdes av Agneta Kappers och hon placerade Fenja som BIS-5.

2007-09-08 och 09 - Utställningar i Höganäs och Sofiero - På Sydskånska Kennelklubbens nationella utställning på Sofiero idag var det betydligt behagligare väder med solsken och näst intill sommarvärme. De 24 (vuxna) dvärgpinschrarna dömdes av Stefan Sinko, Slovenien. I Unghundsklassen deltog Ronelkas Dixie som fick ett förstapris men blev oplacerad. Ronelkas Cindy vann Öppen Klass med CK och slutade som 3:a Bästa Tik!

I går hade SSPK utställning i ett kallt och blåsigt Höganäs. De 30 dvärgpinschrarna dömdes av Gertrud Hagström. Ronelkas Fenja gick för sista gången i valpklass I och där blev hon bästa tikvalp och BIR. Och i BIS-finalen slutade hon på reservplatsen!

2007-09-02 - Daphne CERT och BIM på Öland! - Nu är vi hemkomna från en mycket trevlig helg på Öland med Småland-Ölands Kennelklubbs nationella utställning i Böda som absoluta höjdpunkt. Från oss deltog systrarna Daphne och Divina i unghundsklassen. Divina var inte på utställningshumör och placerade sig som fyra i klassen men däremot var Daphne, med en mycket duktig handler i husse Christer, så mycket mer på "hugget". Daphne vann unghundsklassen med CK, blev Bästa tik med CERT och slutligen BIM. GRATTIS Linda och Christer!!


AUGUSTI:

2007-08-29 - Daffelis blogg - Ronelkas Daphne har fått en egen blogg där man kan följa hennes öden och äventyr tillsammans med matte och husse och två- och fyrbenta vänner.

2007-08-26 - Fenja och Geizha har varit på utställning - Idag var det inofficiell utställning på June Hundklubb i Jönköping och två Ronelkas-valpar deltog i valpklass 4 - 6 månader, Fenja och Geizha. Båda fick HP men domaren tyckte att Fenja, som är sex veckor äldre än Geizha, var lite mer färdig. Så Fenja blev bästa tik-valp och BIR-valp 4-6 mån. GRATTIS Jessica!

2007-08-19 - Valpkurs dag 2 - G-kullens valpkurs fortsatte idag med de två sista stegen, Sitt! och Nu ska vi leka, i Barbro Börjessons "Valpskolan". Emma gick igenom de teoretiska delarna och sedan var det praktiska övningar ute på gräsmattan. Naturligtvis blev det mycket lek och bus mellan träningspassen också! Ett hjärtligt tack till alla Er valpköpare för att ni jobbar så bra med valparna och ett stort TACK till Emma för en, som vanligt, jättetrevlig kurs!

2007-08-12 - G-kullen på Valpkurs - Idag var det dags för G-kullen att börja på valpkurs. Fyra glada valpar med "mattar" och "hussar" tillbringade dagen med att lyssna på Emma och sedan omsätta sina nyvunna kunskaper praktiskt. De två första stegen, Hantering/Kroppskontakt och Följ mig, i "Valpskolan - Fyra lätta steg till samförstånd" hann vi med och både hundarna och deras ägare gjorde stora framsteg under dagen. Ett tack till alla för en jättetrevlig dag!

2007-08-11 - Utställning i Askersund - Idag har vi varit i Askersund på Örebro Läns Kennelklubbs Nationella utställning. 17 dvärgpinschrar dömdes av Ann-Marie Maeland och från oss deltog Ronelkas Beata i Öppen klass och Divina och Easy i Unghundsklassen. Och både Bea och Dina fick idag 2:a pris och Easy var den enda svart-röda hund som domaren gav ett 1:a pris. Men vi säger ett stort GRATTIS till Minna och Exigor's Julita in Red som blev Champion idag!

2007-08-01 - Chippen på besök - Idag fick vi besök av Ronelkas Celeborn (Chippen) och hans matte Birgitta och husse Roland. Och Chippen var en trevlig kille, tyckte Dina.


JULI:

2007-07-30 - Dina Cert och BIR i Ransäter - Nu är vi hemkomna efter en liten mini-semester i Värmland med bl a Värmlands Kennelklubbs Nationella utställning i Ransäter. Domare var Bo Wiberg och det var 23 vuxna dvärgpinschrar och en valp anmälda. Vi ställde Ronelkas Divina i Unghundsklassen, där hon blev 1:a med CK och även i Bästa Tik-klassen blev hon 1:a och fick sitt andra Cert och blev även BIR! Ronelkas Ayla fick ett CK i Championklassen och slutade som 4:a Bästa Tik.

2007-07-25 - Lego på besök - Idag fick vi besök av Lego (Ronelkas Frodo) och hans matte Therese och husse Adam och då var det full fart på gräsmattan!

2007-07-06 - 07-22 - Semester m m - På fredagskvällen den 6 juli när husbilen var packad och hundarna installerade så startade vi vår resa norrut. Första anhalt var Umeå där vi skulle lämna av Ronelkas Goliat till hans nya matte och husse, Linda och Lars. "Pico" och vi fick ett hjärtligt mottagande och trots en viss saknad så kändes det bra att lämna honom i hans nya hem. Vi önskar er fortsatt lycka till med honom! Efter en vecka i bl a Hemavan, Tärnaby, Sorsele och Ammarnäs drog vi söderut igen. Målet var Alfta och Hälsinglands Kennelklubbs Nationella utställning. Vi ställde Ronelkas Divina i Unghundsklassen där domaren Walter Holtorf från Tyskland placerade henne som tvåa med CK och i Bästa Tik-klassen blev hon 4:a!Vår Canaan dog, Chancos Trumbler - Kano, har precis blivit 9 månader och därmed junior och domaren Leila Kärkäs från Finland blev väldigt förtjust i honom och han fick sitt första CERT och blev BIR. Men i gruppfinalen var han lite för liten för att kunna slåss mot de vuxna championhundarna så där blev han inte placerad.

Sista helgen på resan var vikt åt två utställningar. På lördagen var det dags för Dvärgpinscherklubbens specialutställning Mälarpinschern på Strängnäs Brukshundklubb och de 87 dvärgpinschrarna dömdes av Helga Nagel från Tyskland. I strålande solsken började bedömningen av valparna där Ronelkas Fenja och Ferrari deltog i klassen 4 - 6 månader. Ferrari placerade sig som 3:a med HP och Fenja blev 4:a utan HP. Så småningom blev det dags för Unghundsklassen och där deltog Ronelkas Daphne och Divina och de placerade sig som 2:a resp 3:a i klassen med HP men blev oplacerade i Bästa Tik-klassen. I Öppenklassen deltog Ronelkas Beata där hon blev oplacerad och i Championklassen blev Ronelkas Ayla 3:a med HP och även hon oplacerad i Bästa Tik-klassen. Till sist var det dags för Avelsgrupperna där vår "stamtik" Exigor's Terrific Tilda deltog med tre av sina döttrar, Ronelkas Ayla, Daphne och Divina, och där blev det HP och BIS. Bland Uppfödargrupperna placerade sig Kennel Ronelkas som 3:a med HP. Dagen avslutades med en superb middag med massor av mat som Lena Robrandt hade ordnat! Mätta och belåtna men trötta efter en lång dag med sol och värme drog vi vidare till Västerås.

På söndagen var det dags för Wästmanlands Kennelklubbs Internationella utställning på Lövudden. Vi hade planerat att ställa ut både Kano och Bea men när Kano hade fått sitt 2:a Cert och BIR under den här resan, denna gången av domare Dan Ericsson, så längtade vi hem och ville inte vänta i flera timmar på att Bea skulle få gå in som en av de allra sista hundarna i den ringen utan vi åkte hem till väntande barn och barnbarn!

2007-06-30 och 07-01 - Utställningar i Borås - Igår, lördag, gick Svenska Schnauzer- o Pinscherklubbens nationella utställning på Ryda Sportfält i Borås. Domare var Paolo Dondina från Italien. I Juniorklassen deltog Ronelkas Easy (med matte Angela), som fick ett 2:a pris därför att hon inte ville gå utan envisades med att hoppa jämfota, precis som sin mor Ronelkas Beata som gick i Öppen klassen och också fick ett 2:a pris för att hon inte gick utan hoppade och skuttade. Bättre gick det för Ronelkas Divina i Unghundsklassen, som vann sin klass med CK och slutade som 2:a Bästa tik med Cert!

Idag, söndag, var det Södra Älvsborgs Kennelklubbs Internationella utställning med Ulf Bråthen från Danmark som domare. Det gick inte riktigt lika bra idag - Bea fick ett 2:a pris idag också, och Dina fick ett första pris och blev tvåa i Unghundsklassen med HP.


JUNI:

2007-06-24 - Valpkurs för F-kullen, del 2 - Idag var det dags för F-kullen och deras mattar och hussar att lära sig steg 3 och 4 av Valpskolan, Lek och Sitt. Alla var jätteduktiga och hade verkligen gjort framsteg under den här veckan. Ett stort tack till Er alla för en trevlig dag och lycka till med den fortsatta träningen! Och tack Emma för ännu en trevlig och lärorik kurs!

2007-06-17 - F-kullen på valpkurs - Idag har F-kullen varit på den första delen av valpkursen, som vi anordnar för våra valpköpare. Emma gick igenom de två första stegen i Valpskolan, Hantering/kroppskontakt och Följ mig, vilket alla klarade efter lite träning. Och så var det ju en massa lek och bus också när syskonen träffades. Tack alla för en jättetrevlig dag!

2007-06-16 - Gizmo och Ginger har flyttat - Idag flyttade ytterligare två valpar ur G-kullen. Gizmo till familjen Joholm i Onsala och Ginger till Linda och Martin i Linköping. Och kvar är Goliat ("Pico") som vi tar med oss till Umeå när vi åker norrut på semestern i början av juli. Vi önskar Er lycka till med Gizmo och Ginger ("Pixie")!

2007-06-15 - G-kullen har varit hos veterinären och Geizha och Gina har flyttat - Idag har G-kullen varit hos veterinären och nu är alla fem vaccinerade och chipmärkta och de fyra som ska flytta i helgen är även besiktigade utan anmärkning. Geizha flyttar hem tillsammans med mamma Zelda till Helena i Nässjö och Gina flyttar till Julia i Karlshamn. Lycka till med era nya familjemedlemmar!

2007-06-06 - G-kullen 7 veckor - Idag är G-kullen 7 veckor och de älskar att vara ute och springa på gräsmattan tillsammans med de andra hundarna. Och så har vi tagit de "obligatoriska" 7-veckorskorten.

2007-06-02 - Ny länk till Emmas Hundskola - Nu har Emma en egen hemsida där ni kan läsa om hennes kurser m m (www.emmashundskola.se).


MAJ:

2007-05-30 - G-kullen 6 veckor - G-kullen har hunnit bli 6 veckor redan och nu är det mycket lek och bus. Att leka med vårt barnbarn, Elin, var ju jätteroligt!

2007-05-23 - G-kullen 5 veckor - Idag är G-kullen 5 veckor och har fått vara ute för första gången. Det var spännande - mycket nytt att upptäcka och mamma Zelda hade fullt upp att försöka hålla ihop barnaskaran.

2007-05-18 - Kano BIR-valp - Idag har vi varit i Hässleholm och ställt ut vår Canann dog-valp, Chanco's Trumbler - "Kano", för första gången. Och det gick jättebra! Domaren Dan Ericsson blev väldigt förtjust i honom.

2007-05-17 - Fjodor har flyttat - Idag flyttade den sista valpen ur F-kullen. Fjodor kommer nu att bo hos familjen Inghammar-Täng i Lidköping. Vi önskar Er lycka till med lille Fjodor!

2007-05-16 - G-kullen 4 veckor - Idag är G-kullen 4 veckor och då var det dags att börja äta riktig mat. Och det var tydligen jättegott för alla åt med god aptit - för att sedan få sig en slurk av mamma Zelda.

2007-05-13 - Fridolf har flyttat - Nu har vi bara en valp kvar ur F-kullen här hemma för idag flyttade Ronelkas Fridolf till Sofie Bergqvist i Stockholm. Och igår flyttade även mamma Ceven hem till sin familj i Helsingborg. Lycka till med Fridolf!

2007-05-12 - Frodo har flyttat - Idag har ytterligare en valp ur F-kullen flyttat. Ronelkas Frodo (Lego) kommer att bo i Borås hos Therese och Adam. Vi önskar Er lycka till med lille "Lego"!

2007-05-09 - G-kullen 3 veckor - G-kullen är 3 veckor idag och nu har de tagit steget ut i världen utanför valplådan. Och så har de smakat på köttfärs för första gången.

2007-05-07 - Fenja har flyttat - Idag var det dags för Ronelkas Fenja att flytta hemifrån. Fenja stannar kvar i kennelns ägo men kommer att bo hos Jessica och Jimmy i Jönköping. Lycka till med lilla Fenja!

2007-05-05 - Ferrari har flyttat - Första valpen ur F-kullen har flyttat idag när Lena och Eric Robrandt, Kennel Prinsen's, var här och hämtade Ronelkas Ferrari, som nu kommer att bo i Spånga.Vi önskar Er lycka till med lilla Ferrari!

2007-05-04 - F-kullen 8 veckor - F-kullen har redan hunnit bli 8 veckor och nu är det mycket bus - både inne och ute!

2007-05-02 - F-kullen har varit hos veterinären - I dag har F-kullen varit hos veterinären och fått sina vaccinationer och blivit chipmärkta. Ferrari och Fenja som kommer att flytta först har även blivit besiktigade - båda två utan anmärkning. Pojkarna kommer att besiktigas nästa vecka.

- G-kullen 2 veckor - Och idag blir G-kullen 2 veckor och alla fem har börjat öppna ögonen men fortfarande är det mest att äta och sova som gäller.

2007-05-01 - Ronelkas Easy på besök - Idag fick vi besök av Ronelkas Easy med matte Renée. Som vanligt när Dina och Easy träffas så var det full fart på gräsmattan.


APRIL:

2007-04-30 - E-kullen 1 år - Idag skickar vi GRATTIS-kramar till Ronelkas Easy, Ehleia och Extra som fyller 1 år!

2007-04-27 - F-kullen 7 veckor - I går fick F-kullen låna Kanos hundgård och där fanns det mycket spännande saker att utforska. Speciellt intressant var gropen som Kano grävt och som alla valparna måste testa att klättra ner i - trots att mamma försökte förhindra det!

2007-04-25 - G-kullen 1 vecka - G-kullen har hunnit bli 1 vecka gammal idag och eftersom mamma Zelda ger dom massor av mat så har de vuxit rejält.

2007-04-20 - F-kullen 6 veckor - Idag är F-kullen 6 veckor och det är mycket spring i benen och mycket bus så det var inte lätt att samla alla valparna på samma bild!

2007-04-18 - G-kullen är född - I går kväll fick vi veta vad som fanns i Zeldas tjocka mage - 5 valpar med en sammanlagd vikt på nästan 1 kilo! Det blev 2 röda tikar, 1 svart-röd tik och 2 svart-röda hanar.

2007-04-15 - "Tjocka Zelda" - Någon gång i slutet av denna veckan får vi veta vad som döljer sig i Zeldas mage!

2007-04-13 - F-kullen 5 veckor - F-kullen har redan hunnit bli 5 veckor och igår eftermiddag fick de komma ut i solen för första gången. Mamma Ceven hade fullt upp med att hålla reda på alla sina barn.

2007-04-08 - Zelda är här nu - Idag har vi varit och hämtat hem en tjock och glad Zelda (Ronelkas Beauty) som ska få sina valpar om 2 veckor.

2007-04-06 - Daphne på besök - Idag har Ronelkas Daphne varit och hälsat på tillsammans med matte Linda, husse Christer och "kusinen" Saga.

- F-kullen 4 veckor - F-kullen är 4 veckor gamla och det är dags att börja äta vanlig mat. Bordsskicket är kanske inte det bästa men de tyckte nog att maten var god.

2007-04-04 - Ronelkas Divina är ögonlyst - Idag har vi varit hos veterinären med Dina och gjort ögonlysning och patellaundersökning och båda delarna var utan anmärkning.


MARS:

2007-03-30 - F-kullen 3 veckor - Idag är F-kullen 3 veckor men redan igår fick de komma ut i valphagen. De är väldigt nyfikna och ville gärna se sig omkring i sin stora nya värld. Senare idag ska de få smaka på något annat än mammas mat också för första gången, nämligen rå nötfärs, vilket alla valpar brukar älska.

2007-03-25 - Ronelkas Extra på besök - Idag har vi haft besök av Silvia (Ronelkas Extra) med familj från Stockholm.

2007-03-23 - F-kullen 2 veckor - Två veckor har gått sedan F-kullen föddes och alla fem har vuxit rejält. Mamma Ceven har fullt upp att förse hela skaran med mat och det börjar redan bli trångt runt "matbordet". Valparnas födelsevikt har fyrdubblats och nu har allihop öppnat ögonen.

2007-03-19 - Ronelkas Beauty är dräktig! -Idag har vi varit hos veterinären och gjort ultraljud på Ronelkas Beauty och det visade klart och tydligt att det fanns små valpar i hennes mage. Så nu ser vi med spänning fram emot den 22 april då det är beräknat att G-kullen ska födas.

- D-kullen 1 år! - I dag fyller tjejerna i D-kullen 1 år! Grattiskramar till Daphne och Dixie från syrran Dina och alla oss andra här på kenneln!

2007-03-16 - F-kullen 1 vecka - F-kullen är en vecka idag och alla valparna växer så det knakar. De äter och sover och äter igen och mamma Ceven hinner knappt gå ifrån dom och äta själv - så hon får sin mat serverad "på sängen".

2007-03-09 - Ronelkas F-kull föddes i natt - Strax efter vi gått och lagt oss i går kväll började Cevens värkarbete. Enligt veterinären som gjorde ultraljudet på henne skulle hon ha tre valpar så när de tre första valparna, två tikar och en hane, var födda så trodde vi att det var klart. Men icke - efter en timma kom ytterligare en liten, liten hane och efter 20 minuter kom en till nästan lika liten hane. Den minste hanen är så liten att det är tveksamt om han kommer att klara sig men han är envis och stretar på och försöker få en bra plats vid mjölkbaren.

2007-03-04 - Bara en vecka kvar ... - Inom en vecka ska vi få veta vad som döljer sig i Cevens tjocka mage!


FEBRUARI:

2007-02-25 - Ronelkas Cindy är här nu - I dag har Rolf varit i Helsingborg och hämtat "hem" en tjock och go' Ceven och om två veckor ska det vara dags för hennes valpar att födas.

2007-02-18 - Ronelkas Beauty är parad - I dag har vi varit i Stockholm hos Kennel Prinsen's och med oss hade vi Ronelkas Beauty. Tycke uppstod genast mellan henne och Geordani's Incredible Son of Big (Diesel) och nu hoppas vi på valpar runt den 22 april. Och tack, Chris, för att vi fick låna Diesel!

2007-02-11 - Ronelkas Beauty löper - Nu har Ronelkas Beauty (Zelda) börjat löpa och till helgen åker vi till Stockholm igen till Kennel Prinsen's för parning. Denna gång är det deras stilige och trevlige hane, Geordani's Incredible Son of Big (Diesel), som är den utvalde.

2007-02-07 - Ronelkas Cindy är dräktig! - Idag har Ceven varit hos veterinären och gjort ett ultraljud och det bekräftade vad vi redan misstänkte - nämligen att hon är dräktig. Så nu ser vi med spänning fram emot den 11 mars då det är beräknat att valparna ska födas.


JANUARI:

2007-01-11 - Vi har fått tillstånd enligt § 16 Djurskyddslagen - I september skickade vi in en ansökan till Miljökontoret om att få sälja 3 eller fler kullar per år från egen uppfödning. I november hade vi besök av en inspektör från Djurskyddsenheten som granskade vår hundhållning och ställde en massa frågor. Och idag kom beslutet att vi fått: Tillstånd enligt 16 § i Djurskyddslagen att hålla 10 eller fler hundar samt att försälja hundar från 3 eller fler kullar per år från egen uppfödning på fastigheten Konungsö 1:33 i Jönköpings kommun. Och i sin utredning skriver djurskyddsinspektören bl a: " ... Hundarna vistas i bostaden men har tillgång till inhägnade stora rastgårdar. Hundhållningen bedöms som föredömlig. Verksamhetsutövarna har en lång erfarenhet av hundhållning, även anordnas valpkurser."

2007-01-07 - Ronelkas Cindy är parad - Idag har vi varit i Stockholm hos Kennel Prinsen's och det blev "kärlek vid första ögonkastet" mellan Kotya och Ceven. Så nu väntar vi med spänning på resultatet av det här mötet - runt den 11 mars bör det vara dags för Ronelkas F-kull att födas. Och ett stort tack till familjen Robrant för att vi fick låna Kotya!

2007-01-05 - My Dog Show i Göteborg - Utställningsåret 2007 började redan i går med Västra Kennelklubbens nationella utställning My Dog. Siv Jernhake dömde de 46 dvärgpinschrarna och från Kennel Ronelkas deltog Ronelkas Daphne och Ronelkas Dixie som nu har hunnit bli 10 månader och därmed får tävla i juniorklassen. Båda tikarna har precis börjat löpa för första gången så de var väl inte riktigt "sig själva" men Dixie fick ett första pris och placerade sig som 4:a med HP i klassen och Daphne fick ett första pris men blev oplacerad.

Idag var det internationell utställning och 44 dvärgpinschrar var anmälda. Martin Croeser från Sydafrika dömde. Idag deltog Ronelkas Easy i valpklassen och hon blev 2:a med HP! Hela Ronelkas D-kull var på plats idag och bäst gick det för Divina som blev 3:a i juniorklassen, Dixie blev 4:a och Daphne var inte på humör för utställning idag igen, så hon fick ett andrapris. Ronelkas Beata fick ett förstapris och blev 4:a i öppenklassen. Och så deltog Tilda med sina fyra döttrar Beata, Daphne, Divina och Dixie i avelsklassen och de blev Bästa Avelsgrupp med HP och med uppfödargruppen blev Ronelkas 2:a, slagna av Exigor's grupp.Copyright © Kennel Ronelkas