Arkiv 2022

Arkiv 2022

DECEMBER:

2022-12-20 - R-kullen 1 år - Idag fyller Ronelkas Rakel "Hedda", Rut "Ada" och Ruben "Baltzar" 1 år och vi skickar massor av gratulationer och önskar er en fin födelsedag!

202-12-08 - Friska knän och ögon - Idag har Ronelkas Queenie varit hos veterinären och undersökt sina ögon och knän och båda delarna var utan anmärkning! Så skönt!

NOVEMBER:

2022-11-30 - Queenie 1 år - För ett år sedan föddes Ronelkas Q-kull. "Leia" (R. Pandora) fick en liten dotter som fick heta Queenie! Stort GRATTIS på 1-årsdagen, Queenie! Vi önskar dig en jättebra födelsedag!


Idag är det även 20 år sedan kennelns första kull, A-kullen, föddes! Tilda (SE UCH Exigor's Terrific Tilda) fick sin första kull, 3 hanar och 2 tikar och pappa till valparna var vår egen Quick (Korad SUCh NUCh DKUCh NordUCh SKBV-03 Kbsg SiegerRostock-04 Exigor's Quick Quando).

OKTOBER:

2022-10-19 - "Ella" ögonlyst u a - Idag har "Ella" (Bright & Brindle's Here I Come) varit hos veterinären och blivit ögonlyst för andra gången och även denna gång blev det utan anmärkning!

SEPTEMBER:

2022-09-27 - L-kullen 10 år - Ett stort GRATTIS skickar vi idag till Ronelkas Latte, Lilo, Loke och Luna som fyller 10 år! Hoppas att ni alla får en jättefin födelsedag!

AUGUSTI:

2022-08-31 - Ronelkas Owen Årets Bruksboston - Svenska Bostonterrierklubben uppmärksammar varje år de hundar som presterat lite extra under föregående år. Ronelkas Owen med matte Åsa var en av dessa och fick därför ta emot en tjusig rosett och ett diplom som Årets Bruksboston 2020/2021!

Stort GRATTIS!

JULI:

2022-07-28 - "Soya" BIG 1-valp! - Drygt 4 månader gammal var "Soya" (Chandis Andra Sofia) i går på sin första utställning. Östergötlands Kennelklubb anordnade en inofficiell utställning, Summer Open Dog Show, på Vifolkavallen i Mjölby. "Soya" fick ett HP och blev BIR-valp och i gruppfinalen ville domaren Elin Gunnarsson se "Soya" som nummer 1! Men efter det var "Soya" så trött så vi valde att inte stanna ytterligare ett par timmar till BIS-finalen.

2022-07-01 - Queenie BIM-valp - Idag var det utställning i Borås - Södra Älvsborgs Kennelklubbs Nordic Dog Show. De 31 Bostonterrierna dömdes av Michael Ganzer. Ronelkas Queenie och Ronelkas Rut "Ada" tävlade i valpklass och "Ella" (Bright & Brindle's Here I Come) i Öppen klass. Queenie, som är tre veckor äldre än "Ada", blev bästa tikvalp med HP och BIM-valp. Grattis, Marie och Anders!

"Ella", som löper, var väl inte till sin fördel idag och fick nöja sig med ett VG.

JUNI:

2022-06-11 - "Ella" BIM - Idag har det varit utställning i Vänersborg - Norra Älvsborgs Kennelklubbs internationella utställning på Restad gård. Bostonterrierna dömdes av Lisa Molin. "Ella" (Bright & Brindle's Here I Come) gick i öppenklassen tillsammans med ytterligare tre tikar. "Ella" vann sin klass och fick Excellent och CK och placerade sig sedan som 1:a i Bästa tikklassen med Cert och Cacib. Och till slut blev hon BIM!

MAJ:

2022-05-30 - Queenie på utställning - Även Ronelkas Queenie har gjort utställningsdebut! Den 22 maj var det inofficiell utställning på Nedansiljans BK i Rättvik och Nina Karlsdotter var domare. Queenie blev BIR-valp och slutade som BIG-3 valp! Grattis, Marie och Anders!

2022-05-26 - Välkommen "Soya" - För två veckor sedan, mitt i all sorg och bedrövelse, kom en liten solstråle hem till oss i form av Chandis Andra Sofia - "Soya". "Ella" bestämde omgående att "Soya" var hennes bebis! Tack, Catta, för denna goa lilla tjej!

2022-05-15 - "Ada" och "Leia" har varit på utställning - Igår gjorde "Ada" (Ronelkas Rut) utställningsdebut på Småland-Ölands Kennelklubbs inofficiella utställning "Smålandsdubbeln & Lilla Öland" i Gränna. Även "Leia" (Ronelkas Pandora) deltog. "Ada" blev BIR-valp och BIG-4 Valp trots "ett för dagen glest bett" och därmed tillhörande "något ostadiga öron"! Och "Leia" blev BIR och placerade sig som BIG-3! Stort grattis till "Adas" matte Emma och "Leias" husse Daniel!

2022-05-10 - Vila i frid, "Dolly" - Vår älskade "Dolly" har lämnat oss! I söndags morse märkte vi att hon var dålig, ville inte röra sig och var svår att få kontakt med. Vi fick en "akuttid" på AniCura Djursjukhuset i Jönköping på eftermiddagen och när vi efter ytterligare flera timmars väntan kom in till veterinären var "Dolly" ännu sämre. Hon visade inga tecken på smärta men däremot tydde hennes symptom på en neurologisk skada. Veterinären misstänkte en tumör eller blödning på hjärnan. "Dolly" blev inlagd för observation och provtagning men provsvaren visade inget onormalt. Framåt eftermiddagen var "Dolly" så dålig att det inte längre fanns något hopp för henne och hon fick somna in.

Vila i frid, älskade lilla "Dolly"!


MARS:

2022-03-28 - Valpkurs - Igår träffades Ronelkas Q- och R-kull med sina respektive familjer för en liten valpkurs. Vår duktiga instruktör, Annelie Damberg, hade mycket nyttigt att lära ut och dessutom fick R-kullen träffa pappa James. Så det var ett gäng trötta valpar som åkte hem på eftermiddagen!

Tack alla för en jättebra dag!

2022-03-19 - N-kullen 6 år - GRATTIS på 6-årsdagen Nelson och "Sture" Nisse, "Sally" Nelly, "Siw" Nilla ch Nova! Vi önskar er alla en jättebra födelsedag!

2022-03-14 - R-kullen på besök - Igår kom hela R-kullen med sina familjer och hälsade på. Och då var det livat - de fortsatte där de slutade för knappt fyra veckor sedan och mamma "Ella" hade fullt upp med att se efter dom.

FEBRUARI: 

2022-02-28 - Ronelkas Owen - Owen blev Årets Apellhund 2019 och även Årets Spårhund i sin hemmaklubb och fick då ta emot ett vandringspris som han p g a Coronapandemin fått behålla tills nu. Till detta vandringspris hör en bok där ägarna får presentera sina vinnarhundar och vi tyckte att det Owens matte skrivit var väldigt imponerande! Vi kan ju tillägga att Owen samma år dessutom blev Årets Bruksboston och 2:a Årets Agilityboston! Verkligen en prestation av både matte Åsa Lundberg och Owen! Stort GRATTIS!

2022-02-24 - P-kullen 3 år - Idag fyller Ronelkas P-kull 3 år och vi säger GRATTIS på födelsedagen till Pamina "Pim", Pandora "Leia" och Pepita "Pepsi", Picasso "Bosse" och Pinocchio "Cålle"!

Ha en jättefin dag!

2022-02-20 - Queenie på besök - Ronelkas Queenie med matte och husse kom och hälsade på en sväng idag. Speciellt "Ella", som fortfarande saknar sina valpar, tyckte det var väldigt roligt att få träffa Queenie!

2022-02-14 - R-kullen 8 veckor - Idag är R-kullen 8 veckor! Nu är de besiktigade, chippade och vaccinerade och i morgon flyttar de hem till sina familjer. Rut "Ada" ska bo i Vaggeryd tillsammans med "Cålle" (R. Pinocchio), Rakel "Hedda" ska flytta till Motala och Ruben "Baltzar" flyttar till Norrahammar.

Vi önskar er lycka till i framtiden!

2022-02-07 - R-kullen 7 veckor - Nu har R-kullen äntligen fått vara ute - korta stunder och inte särskilt uppskattat för det är både kallt och snöigt! För övrigt är det mycket bus som gäller!

JANUARI:

2022-01-31 - R-kullen 6 veckor - R-kullen är 6 veckor idag och alla tre har nu träffat sina nya familjer och fått sina namn: Ruben ska kallas "Baltzar", Rakel ska heta "Hedda" och Rut blir "Ada".

När Queenie flyttade fick R-kullen övertaden "riktiga" hagen där de har gott om plats. Fast helst springer de omkring i huset med mamma och de andra hundarna.

2022-01-25 - Queenie 8 veckor - Idag är Queenie 8 veckor! Hon är vaccinerad, chipmärkt och besiktigad utan anmärkning och i morgon är det dags för henne att lämna oss och flytta till sitt nya hem.

2022-01-24 - R-kullen 5 veckor - Tiden går alldeles för fort! R-kullen är 5 veckor idag och de gör små framsteg varje dag! Nu kan de faktiskt äta riktigt snyggt - fast mammas mat är ju bäst fortfarande!

Denna veckan har de börjat träffa både Queenie och alla de andra hundarna.

2022-01-18 - Queenie 7 veckor - Queenie är redan 7 veckor! Nu äter hon nästan bara "riktig" mat och denna veckan har hon fått vara ute lite. Det var nog både lite läskigt och spännande!

2022-01-17 - R-kullen 4 veckor - Idag har Rakel, Rut och Ruben blivit 4 veckor och då brukar det vara dags för ytterligare lite större utrymmen att röra sig på!

2022-01-11 - R-kullen 3 veckor igår och Queenie 6 veckor idag - Igår var R-kullen 3 veckor och då var det dags att flytta till lite större bostad. Den vanliga hagen är ju redan upptagen så det fick bli en provisorisk lösning. Och så har de fått smaka på lite "riktig" mat och den var de inte så imponerade av - mammas mat är bäst!

Queenie är 6 veckor idag! Nu springer hon runt i huset med de andra hundarna och så har hon fått träffa sin nya matte och husse!

2022-01-10 - Ronelkas O-kull 5 år! - Stort GRATTIS på 5-årsdagen Ronelkas Olga "Sally" och Opal "Disa", Ossie "Happy" och Owen! Vi önskar er alla en jättefin födelsedag!

2022-01-04 - Queenie 5 veckor - 5 veckor har Queenie hunnit bli idag och hon växer och utvecklas hela tiden. Även om mammas mat fortfarande är godast så börjar hon bli riktigt duktig på att äta "riktig" mat.

2022-01-03 - R-kullen 2 veckor - Idag är R-kullen 2 veckor och under den gångna veckan har de öppnat ögonen och varit med om sin första kloklippning. 

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2023