Arkiv 2021

Arkiv 2021

DECEMBER:

2021-12-28 - Queenie 4 veckor - Så fort tiden går! Idag är Queenie 4 veckor redan! Och när man är fyra veckor så får man flytta in i "stora hagen". Där är det gott om plats även när mormor och de andra hundarna kommer och hälsar på. 

2021-12-27 - R-kullen 1 vecka - Idag är R-kullen 1 vecka och det är äta och sova som står på programmet. Mamma "Ella" är generös med maten och alla tre växer och mår gott!

2021-12-21 - Queenie 3 veckor - Idag är Queenie 3 veckor och det betyder att hon fått flytta från valplådan till "lilla hagen". Nu blir det lite mer plats att röra sig på. Och så har hon fått smaka på lite "riktig" mat, vilket hon verkade tycka om!

2021-12-20 - Välkommen Ronelkas R-kull! - Igår föddes "Ellas" (Bright & Brindle's Here I Come) valpar. Förlossningen blev nästan en repris av Q-kullens födsel. Vi visste att "Ella" hade fyra valpar i magen. Även denna gången fastnade den första valpen och det tog väldigt lång tid att föda fram den och den påfrestningen blev för stor så han klarade sig inte. Det fick bli ett akut kejsarsnitt för att få ut de kvarvarande tre valparna, två tikar och en hane, som alla tre nu ligger i valplådan och blir ompysslade av mamma "Ella".

Pappa till R-kullen är Kitagårdens Cool As James Bond.

2021-12-14 - Queenie 2 veckor - Idag är Ronelkas Queenie 2 veckor. Under sin andra levnadsvecka har hon öppnat ögonen och varit med om att klippa klorna för första gången. Och hon fortsätter att äta och växa!

2021-12-07 - Ronelkas Queenie 1 vecka - Queenie har hunnit bli 1 vecka. Hon växer så det knakar och har nästan fördubblat sin vikt sen hon föddes! Men i den här åldern gör man ju inte så mycket mer än äter och sover.

2021-12-01 - Välkommen Ronelkas Queenie! - Igår föddes Ronelkas Q-kull. Det blev ett jobbigt dygn för mamma "Leia" (Ronelkas Pandora) som slutade på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg. "Leia" hade två stora valpar i magen och den första (och största) fastnade på väg ut så det blev ett akut kejsarsnitt och tyvärr klarade sig inte valpen. Det var en mycket medtagen "Leia" som åkte hem tillsammans med sin "lilla" Queenie. Idag mår "Leia" mycket bättre och matar och pysslar om sin dotter.

Pappa till Queenie är Chandis Andra Fjalar.

SEPTEMBER:

2021-09-27 - L-kullen 9 år! - Idag fyller L-kullen 9 år! Grattis på födelsedagen Luna, Latte, Lilo och Loke! Vi önskar er alla en jättebra dag!

2021-09-22 - Uppdateringar - Äntligen har det varit lite "hundaktiviteter" igen! Owen (R. Owen) har varit ute och tävlat tillsammans med matte Åsa. Den 13 augusti tävlade de i lydnadsklass 1 och lyckades få ihop 278,5 p vilket resulterade i en 1:a plats. Den 4 september var det Bruksprov i Genevad och Owen tävlade i LKL Spår. Med 504 p blev det en 3:e plats och uppflyttning!

Grattis Åsa och Owen! 

Syskonen "Leia" (R. Pandora) och "Cålle" (R. Pinocchio) var på Småland-Ölands KK's inofficiella utställning i Gränna den 5 september och där blev "Cålle" BIR och "Leia" BIM.

GRATTIS Emma och "Cålle"!

"Ella" (Bright & Brindle's Here I Come) har också varit på utställning. Den 22 och 23 augusti arrangerade Västra Kennelklubben Nordisk resp Internationell utställning i Backamo, Ljungskile. "Ella" fick Excellent båda dagarna. Och den 18 september var vi på Norra Älvsborgs Kennelklubbs Nordiska utställning i Vänersborg. Där fick "Ella" Excellent och CK av domare Frode Jevne och hon slutade som 4 Bästa Tik.

Vi har även hunnit med BPH. "Cålle" (R. Pinocchio), som inte kunde vara med när syskonen i P-kullen gjorde sitt BPH för ett år sedan, fick ta igen det i år. Den 19 september gjorde "Cålle" ett strålande BPH på Skaraborgs Kennelklubb i Vara. Samma testledare och beskrivare som förra året kunde konstatera att "Cålle" var lika trygg och stabil som sina syskon. Även "Ella" gjorde ett jättebra BPH samma dag och på samma plats!

JULI:

2021-07-26 - "Leia" har fått en egen sida - Från vår senaste kull, P-kullen, behöll vi Ronelkas Pandora "Leia", som bor hos en av våra söner med familj. "Leia" är född 2019-02-24 och om allt går enligt planerna kommer hon att bli mamma till vår Q-kull någon gång under hösten/vintern. Mer information om "Leia" finns på hennes sida här.

MAJ:
2021-05-30 - "Ella" exteriörbeskriven - Det har inte varit en enda hundutställning sedan vi fick hem "Ella" (Bright & Brindle's Here I Come) i februari förra året så vi bestämde oss för att anmäla henne till en exteriörbedömning. I går var vi på Skaraborgs Kennelklubb i Vara och domaren Liz-Beth Carlsson Liljeqvist blev verkligen förtjust i "Ella" och gav henne ett Excellent och ett CK och en strålande kritik.

MARS:

2021-03-19 - N-kullen 5 år! - Idag skickar vi våra hjärtligaste gratulationer till Ronelkas N-kull! Vi önskar er alla en jättefin 5-årsdag!

2021-03-13 - M-kullen 6 år! - För sex år sedan föddes kennelns första bostonterrierkull, M-kullen. Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) fick fem valpar, fyra tikar och en hane! 

Grattis på 6-årsdagen till er som fortfarande finns med oss och en tanke till Molly och Malte i hundhimlen!

FEBRUARI:

2021-02-24 - P-kullen 2 år! - Tänk att det redan gått 2 år sedan P-kullen föddes! Vi skickar massor av gratulationer till Ronelkas Pamina "Pim", Pandora "Leia" och Pepita "Pepsi", Picasso "Bosse" och Pinocchio "Cålle" och önskar er en härlig födelsedag!

JANUARI:

2021-01-10 - O-kullen 4 år - Massor av gratulationer på 4-årsdagen till Ronelkas O-kull! Vi önskar er alla en jättefin födelsedag! 

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2022