Arkiv 2006

Arkiv 2006

DECEMBER:

2006-12-30 - Ronelkas Cindy löper - Idag ringde Jenny och berättade att "Ceven" (äntligen!) börjat löpa så nu blir det parning om en dryg vecka!

- Ronelkas Easy kom och hälsade på en sväng - ... och då gick det undan i "svängarna". Det var knappt vi lyckades få med både Easy och Dina på samma bild!

2006-12-26 - Ronelkas Extra på besök - Idag fick vi besök av Ronelkas Extra (Silvia) och hennes familj. Förutom att busa med Dina så fick hon även träffa vårt lilla nytillskott - Chancos Trumbler "Kano", som är en 11 veckor gammal Cannan Dog.

2006-12-22 - Ronelkas B-kull 3 år - Idag gratulerar vi Ronelkas Baloo, Beata, Beauty och Bilbo som fyller 3 år!

2006-12-17 - Daphne på besök - Ronelkas Daphne med matte Linda och husse Christer var här en sväng och hälsade på. De båda systrarna, Dina och Daphne, busade så mycket de bara orkade!


NOVEMBER:

2006-11-30 - Ronelkas A-kull 4 år - Ännu fler födelsedagsbarn att gratulera: Ronelkas Alva, Aragorn, Athos, Atlas och Ayla blir 4 år idag. Grattiskramar från oss här på Kennel Ronelkas!

2006-11-28 - GRATTIS på 2-årsdagen! - Idag är det 2 år sedan Ronelkas C-kull föddes. Ett stort GRATTIS till Ronelkas Celeborn (Chippen), Celeste (Wilda), Chili, Cindy (Ceven) och Cosmos från oss alla här på kenneln!

2006-11-23 - Ronelkas Cindy ögonlyst - Idag har Ronelkas Cindy varit hot veterinären och blivit ögonlyst och patellaundersökt och båda delarna var utan anmärkning. Så nu väntar vi bara på att hon ska börja löpa!

2006-11-04 - Ronelkas Easy och Extra har varit här - Idag har 2/3 av E-kullen, Easy och Extra (Silvia), varit här och hälsat på med sina familjer. Det blev ett glatt återseende för systrarna och "moster" Dina tyckte också att det var kul att få busa en stund!


OKTOBER:

2006-10-30 - Zelda är inte dräktig - Idag har vi varit hos veterinären igen och gjort ultraljud på Ronelkas Beauty och det blev samma nedslående resultat som förra veckan - hon är inte dräktig. Men vi kommer att göra ett nytt försök med en annan hane nästa gång hon löper, vilket förmodligen blir i mars 2007. Men eftersom vi väldigt gärna vill ha en kull med Kotya (Malagris You Only You) som pappa så kommer vi att para Ronelkas Cindy med honom så fort hon börjar löpa, vilket kan bli när som helst eftersom det borde varit i september.

2006-10-22 - Ronelkas Dixie BIR-valp i Halmstad - Idag hade Hallands Kennelklubb inofficiell utställning i Ridhuset i Halmstad och där var Gun och Leif Ohlsson med Ronelkas Dixie som vann valpklassen 6-9 mån med HP och blev BIR-valp 6-9 mån! Dessutom blev Guns egen uppfödda Tyra, Amizitas Britney (dotter till vår Quick) 1:a bästa tik och BIR, och Tyras dotter, Amizitas Diana, blev 2:a med HP i valpklassen 6-9 mån. GRATTIS, Gun och Leif!

- Quick har tävlat i KM i lydnad - Vädret var ganska hyfsat när vi kom till June Hundklubb i dag på förmiddagen där Rolf och Quick skulle delta i KM i lydnad. Dock var det väldigt blött och kallt i gräset, så Quick tyckte att det kunde gott räcka att sitta plats! Och precis innan det var dags för Rolf och Quick att, som sista ekipage, äntra tävlingsringen blev himlen oroväckande svart och under första momentet, linförigheten, övergick duggregnet i hällregn! Men trots sämsta tänkbara förhållanden och de missade poängen på platsläggandet lyckades Rolf och Quick skrapa ihop 152,5 poäng och en hedrande 5:e plats!

2006-10-15 Inofficiell utställning - Idag genomfördes Dvärgpinscherklubbens inofficiella utställning i Bankeryds Ridhus med 140 anmälda hundar. Dömde gjorde Carita Tumelius och Carina Holmberg. Från Kennel Ronelkas deltog Ronelkas Easy som gjorde sin utställningsdebut - och det med att blir BIR-valp 4-6 månader! GRATTIS Angela! Ronelkas Daphne som blev två i Valpklass 6 - 9 mån och Ronelkas Divina som blev BIR-valp 6-9 mån och bland 20 BIR-vinnande valpar BIS-3! samt Ronelkas Athos som placerade sig som 3:a bland hanarna.

2006-10-01 - Mental-helg i Huskvarna - Dvärgpinscherklubbens MH-Kommitté hade anordnat en Mental-helg i Huskvarna för alla intresserade dvärgpinscherägare och -uppfödare. Vi var (bara) 13 personer som samlades på lördagsmorgonen för att lyssna på en mycket intressant föreläsning av Reino Oscarsson om MH, MT (den nya mentaltesten som ersätter korningen fr o m 2007-01-01) och mentalitet och beteende hos hundar. Idag, söndag, fortsatte vi med att diskutera MH och mentalitet hos våra dvärgpinschrar. TACK, Ellen och Stina, för en mycket trevlig helg! Vi hoppas på mer i den här stilen framöver.


SEPTEMBER:

2006-09-24 - Ronelkas Daphne BIR och BIS-1 i Töreboda! - Vi kom hem nu på förmiddagen från en mycket intressant och trevlig helg i Alvesta med föreläsning av Curt Blixt och grillning hemma hos Maria och David Selin på Kennel Chanco. När vi öppnade mailen möttes vi av ett roligt meddelande från Linda och Christer i Mariestad som hade varit på inofficiell utställning i Töreboda i går. Ronelkas Daphne blev BIR-valp och gick då vidare till BIS-finalen och bland 16 valpar placerade hon sig som BIS-1. Ett jätte-GRATTIS till Linda och Christer!

2006-09-17 - Ronelkas Beauty är parad! - Idag har vi varit i Stockholm igen och denna gången lyckades Kotya att charma Zelda! Så nu väntar vi med spänning på resultatet av detta möte någon gång i mitten av november. Tack Lena och Chris för att vi fick låna Kotya och för att ni tog er tid med oss två gånger samma helg!

2006-09-16 - Ronelkas Dixie BIR på Västkustvalpen och Ronelkas Divina BIR och BIS-3 valp i Huskvarna - Idag har vi varit på inofficiell utställning på Huskvarna Hundklubb. Domare var Bengt-Åke Bogren och i klassen valpar 4-6 mån blev Dina BIR (halvbror Exigor's Whisper in Red blev BIM) och i konkurrens med alla de andra BIR-valparna placerade sig Dina som BIS-3!

Och Ronelkas Dixie var på "Västkustvalpen" i Göteborg som dömdes av Svante Frisk. Där blev hon bästa tikvalp 4-6 mån med HP och BIR! GRATTIS Gun och Leif!

2006-09-15 - Nytt parningsförsök på söndag - Nej, det blev ingen parning i dag. Trots att Kotya var så trevlig så ville inte Zelda vara med när det blev "allvar". Så vi gör ett nytt försök på söndag.

2006-09-12 - Parning den 15 september - Ronelkas Beauty löper nu och på fredag är det dags för parning! Om allt går som planerat kommer det att födas röda och svart-röda valpar omkring den 17 november.

2006-09-09 - Utställning på Sofiero - Idag var det Sydskånska Kennelklubbens Internationella utställning i Sofieros slottspark. Kurt Nilsson dömde och det var 36 dvärgpinschrar anmälda, 3 valpar och 33 vuxna. Ronelkas Cindy blev 4:a i unghundsklassen och Ronelkas Beata blev 2:a i öppenklassen. Och efter utställningen avnjöt vi en superb middag på Charles Dickens Restaurang - Tack Jenny och Thomas!

2006-09-02 - Ronelkas F-kull - Vi planerar att para Ronelkas Beauty nästa gång hon löper, förmodligen i september. Den blivande F-kullen kommer då att födas i slutet av november och det bör bli både röda och svart-röda valpar. Den tilltänkte pappan till valparna är SUCh RUCh Malagris You Only You, som för tillfället bor hos Lena och Chris Robrant på Kennel Prinsens.


AUGUSTI:

2006-08-26 - SSPK-utställning i Stockholm och 2006-08-27 - Mälarpinschern - På lördagen var det SSPK-utställning på Lida Friluftsgård i Tullinge. Inte mindre än 89 dvärgpinschrar (30 valpar och 59 vuxna) var anmälda. De vuxna dömdes av Lars Adeheimer och valparna av Reijo Latvala från Finland. Från Kennel Ronelkas deltog i valpklass 4-6 månader Ronelkas Daphne, som placerade sig som 3:a i klassen, och Ronelkas Divina som blev oplacerad eftersom hon valde att starta sin utställningskarriär på samma sätt som mamma Tilda gjorde - nämligen genom att vägra gå i ringen! Hon satte sig helt resolut på rumpan och tvärvägrade - det hjälpte varken med godis eller lockande!

I öppenklassen deltog Ronelkas Beata, men inte heller hon gjorde någon succé. Det blev ett andrapris.

I dag, söndag, var det dags för årets upplaga av Mälarpinschern. Det var första gången som de nya klubbarna, Dvärgpinscherklubben och Pinschersektionen, arrangerade var sin del av utställningen och det blev deltagarrekord: 33 valpar och 57 vuxna dvärgpinschrar! Alla 90 dömdes av Siv Jernhake. Och idag gick det bättre för kennelns hundar. Ronelkas Daphne blev 2:a med HP och Divina blev 3:a i valpklass 4-6 månader. Ronelkas Beata fick ett förstapris men blev oplacerad i öppenklassen. Idag fick även Ronelkas Ayla vara med i championklassen och hon placerade sig där som 3:a med HP och slutade som 4:a Bästa Tik!

2006-08-20 - D- och E-kullen på valpkurs - del 2 - Idag var det dags för andra delen av D- och E-kullens valpkurs och då gick Emma igenom steg 3 Lek och steg 4 Sitt. Denna gången hade vi tur med vädret och kunde vara ute hela dagen. Både mattar och hussar och hundar var så duktiga! Så det var ett gäng mycket trötta hundar som lämnade oss i eftermiddag.

2006-08-13 - Utställning i Ronneby - I ösregn åkte vi hemifrån i morse med målet Ronneby och Blekinge Kennelklubbs Internationella Utställning i Brunnsparken. Dagens domare var Beata Petkevica från Lettland och det var 16 dvärgpinschrar anmälda, 3 valpar och 13 vuxna. Ronelkas Beata blev 2:a i Öppenklassen med CK och 5:a Bästa Tik.

2006-08-12 - D- och E-kullen på valpkurs - Idag har D- och E-kullen varit här med sina "mattar och hussar" på valpkurs. Emma har gått igenom steg 1 - Hantering och kroppskontakt och steg 2 - Följ mej av Valpskolans "Fyra lätta steg till samförstånd". Och mellan lektionerna hann tjejerna med att busa lite också. Nästa söndag är det dags för de två återstående stegen.


JULI:

2006-07-30 - Utställning i Ransäter - Idag var det dags för Värmlands Kennelklubbs nationella utställning i Ransäter. 17 vuxna dvärgpinschrar var anmälda och dömdes av Ingela Nilsson. Ronelkas Beata blev 2:a i Öppen klass med CK och slutade som 5:a Bästa Tik.

På vägen upp till Ransäter passade vi på att hälsa på hemma hos Linda och Christer och Ronelkas Daphne i Mariestad och då fick de båda systrarna, Dina och Daphne, träffas och busa runt i trädgården en stund.

2006-07-08 och 09 - Utställningar i Tvååker - Vi började årets semester med att åka till Tvååker där det var tvådagarsutställning arrangerad av Hallands Kennelklubb. På lördagen var det nationell utställning och det var 13 dvärgpinschrar anmälda. Dömde gjorde Jochen Eberhardt från Tyskland. Ronelkas Cindy blev tvåa i unghundsklassen med CK och slutade som 3:a Bästa Tik. Efter utställningen hann vi med ett besök hos Gun och Leif och hundarna på Kennel Amizitas. Vår lilla Dina fick då träffa sin syster Dixie för första gången sedan hon flyttade "hemifrån" och det var ett kärt återseende! De lekte och busade tills de var helt slut!

Till söndagens internationella utställning var det 14 dvärgpinschrar anmälda och Annika Ulltveit-Moe dömde. Ronelkas Cindy fick ett 1:apris och blev tvåa i unghundsklassen. Ett stort GRATTIS till Pinscheelas Kennel som fick sin första champion när Pinscheelas Atlas tog sitt tredje Cert och därmed blev Svensk Utställningschampion - och Grattis Anna och Daniel!!

2006-07-01 - Utställningar i Borås - I går, lördag, var det SSPK-utställning i Borås. Det var Angel Garach Domech från Spanien som dömde de 33 dvärgpinschrarna. Vi hade med oss Ronelkas Cindy - "Ceven" - som blev 3:a i Unghundsklassen med CK och i Bästa Tik-klassen blev hon oplacerad. Lördagskvällen tillbringade vi hemma hos Camilla och Mikael och Ronelkas Cosmos. Hjärtligt TACK för god mat!

2006-07-02 - Och idag var det Södra Älvsborgs Kennelklubbs nationella utställning och de 24 dvärgpinschrarna dömdes av Natalja Nekrosiene från Litauen. Idag vann Ceven Unghundsklassen med CK och blev 4:a Bästa Tik.


JUNI:

2006-06-30 - Ronelkas Extra flyttar - Nu har hela E-kullen flyttat! Idag kom familjen Johansson-Söderholm och hämtade med sig Ronelkas Extra -"Silvia" - hem till Stockholm. Och vi önskar Er lycka till med Extra!006-06-28 - Ronelkas Easy flyttar - Idag var det dags för Ronelkas Easy att lämna oss. Easy flyttar inte så långt - bara "in till stan" där hon ska bo tillsammans med Angela och Renée Glennborn och 3-åriga "tollartiken" Raggi. Vi önskar Er lycka till med Easy! 2006-06-25 - Ronelkas Ehleia flyttar - Idag flyttar den första valpen ur E-kullen, Ehleia. Hon kommer att få sitt nya hem hos familjen Löthgren i Örebro. Vi önskar Er lycka till med Ehleia!

2006-06-21 - E-kullen har varit hos veterinären - Nu är E-kullen vaccinerad och chipsmärkt och Ehleia, som flyttar nu på söndag, är även besiktigad. De andra båda systrarna flyttar under nästa vecka och de blir besiktigade på måndag.

2006-06-18 - E-kullen 7 veckor - Idag är E-kullen 7 veckor och vi har med mycken möda och stort besvär lyckats få de små vildarna att stå stilla tillräckligt länge för att ta en bild. Det är mycket spring i benen nu!

2006-06-11 - Utställning i Vänersborg - Idag var det dags för Norra Älvsborgs Kennelklubbs nationella utställning på Restad Gård i Vänersborg. 19 vuxna dvärgpinschrar var anmälda och dömdes av Freddie Klindrup från Danmark. Vi hade med oss Ronelkas Beauty som vann öppenklassen med CK och slutade som 5:a Bästa Tik!

-E-kullen 6 veckor - Ronelkas Easy, Ehleia och Extra har nu hunnit bli 6 veckor. Men även när man är så här stor är det gott att få en slurk av mamma Beas mat när man har busat runt ute i solskenet.

2006-06-04 - E-kullen 5 veckor - E-kullen är 5 veckor idag och de senaste dagarna har det varit så varmt och skönt att de har kunnat vara ute en liten stund varje dag.


MAJ:

2006-05-30 - Dvärgpinscherträff i Jönköping - För första gången anordnades en dvärgpinscherträff i Jönköping. Det var Eva-Britt Ejrefalk (som har Exigor's Surprice in Red) som hade tagit initiativet till och ordnat med denna träff. Det var ett 20-tal dvärgpinschrar med mattar och hussar som träffades på Vidablick i Bankeryd i 6-gradig sommarvärme! Först gick vi en tipspromenad och vinnarna fick fina priser och sedan grillade vi korv. Nästa träff blir den 20 juni och då hoppas vi på bättre väder och ännu fler dvärgpinschrar!

2006-05-28 - E-kullen 4 veckor - Fyraveckorsdagen firades, som vanligt, med att valparna fick smaka på "riktig" mat för första gången. Och det uppskattades - de slickade rent på fatet så det blev inget över till mamma Bea! Alla tre tjejerna har också fått träffa sina nya familjer under helgen.

2006-05-24 - Daphne flyttar - Idag var det dags för Ronelkas Daphne att flytta hem till Mariestad. Matte Linda och husse Christer var här och hämtade henne så nu är Dina ensam kvar här hemma. Lycka till med lilla Daphne!

2006-05-21 - E-kullen 3 veckor - Idag är E-kullen 3 veckor och det var dags att få komma ut ur valplådan och upptäcka världen utanför.

2006-05-20 - Ronelkas Dixie flyttar - Idag flyttade den första valpen ur D-kullen. Gun och Leif Ohlsson hämtade hem Dixie till Kennel Amizitas. Där finns sedan tidigare dvärgpinschertikarna Skrabbetorps Ami och Amizitas Britney, Tyra, som är en dotter till Ami och vår Quick. Tyra har själv en kull med fyra röda tikar som är 4 veckor gamla så det kommer att bli många kompisar för Dixie att leka med. Vi önskar Er lycka till med lilla Dixie!

2006-05-14 - E-kullen 2 veckor och D-kullen 8 veckor - E-kullen är två veckor idag och mamma Bea har massor av god mat så de växer så det knakar. I fredags öppnade alla tre ögonen och kan nu börja upptäcka sin närmaste omgivning, som fortfarande mest består av mamma och valpsängen.

D-kullen är 8 veckor idag och väntar nu bara på att få komma till sina nya familjer. Divina ska stanna här hos oss, Dixie ska flytta till Gun och Leif Ohlsson på Kennel Amizitas i Lindome i mitten av veckan och Daphne ska flytta till Linda och Christer i Mariestad den 24 maj.

2006-05-11 - D-kullen har varit hos veterinären - Idag har vi varit hos veterinären med D-kullen. Alla tre tjejerna är nu vaccinerade och chipsmärkta och två av dem är även besiktigade utan anmärkning. Daphne, som inte flyttar förrän den 24 maj, kommer att få gå till veterinären en gång till för att bli besiktigad.

2006-05-08 - D-kullen 7 veckor och E-kullen 1 vecka - D-kullen är 7 veckor idag och äntligen är det väder att vara ute i för små valpar som verkligen uppskattar att få springa omkring och busa. De tre små flickorna i E-kullen är nöjda med att få ligga hos mamma Bea och ha det mysigt!

2006-05-01 - E-kullen är född - Sent i går kväll födde Bea sin första kull. Den första valpen som kom var en svart-röd tik. Tio minuter senare kom den andra valpen och även den var en tik, liksom den tredje valpen.


APRIL:

2006-04-30 - D-kullen 6 veckor - D-kullen har redan hunnit bli 6 veckor och nu är det full fart på alla tre. De springer runt och busar i hela huset och upptäcker en massa spännande saker som man kan bita i och smaka på.

2006-04-23 - D-kullen 5 veckor, besök av Ronelkas Beauty - Ronelkas Beauty med matte Helena och husse Christian var och hälsade på en sväng på förmiddagen och då passade vi på att ta lite nya kort på "Zelda". Och på eftermiddagen fick Ronelkas Daphne besök av sin blivande matte och husse.

Idag är D-kullen 5 veckor och de har varit ute i solen för första gången. Och det var spännande - mycket att lukta och smaka på och mamma Tilda hade fullt upp att springa från den ena till den andra och se vad de hade för sig.

2006-04-20 - Ny rasklubb för Dvärgpinscher - Årsmötet för Pinscher- & Dvärgpinschersektionen beslutade att bifalla en motion om delning av sektionen. Båda raserna, Pinscher och Dvärgpinscher, har nu blivit så stora att det finns underlag för varsin rasklubb. På SSPK's årsmöte blev det också bifall till motionen och på ett styrelsemöte i SSPK beslutades att sektionen skulle delas den 20 april 2006 - idag alltså. Så nu har vi en egen rasklubb för våra dvärgpinschrar, Dvärgpinscherklubben, med en egen tjusig hemsida som vår webmaster, Helena Larsson, har lagt ner ett jättejobb på. Vi kan verkligen rekommendera ett besök för den innehåller massor med information om rasen! www.dpklubben.se

2006-04-16 - D-kullen 4 veckor - Idag är D-kullen 4 veckor och det var dags att börja äta "riktig" mat. De har fått smaka rå nötfärs under veckan och det har de ätit med god aptit. Och det var ingen tvekan med valpmaten heller - alla tre kastade sig över matskålen!

2006-04-15 - Sheba Cert och BIM på Lilla Stockholm - Det är ju lite tradition att ställa ut på "Lilla Stockholm" under påskhelgen så i år har vi varit och ställt ut våran Canaan dog, Chancos Sheba. Detta var Shebas första officiella utställning och den resulterade i hennes första Cert och ett BIM. Grattis till Matilda och Chancos Zion (Shebas bror) som kammade hem BIR'et!

2006-04-14 - Chili på besök - Idag har vi haft kärt besök när Ronelkas Chili med matte Eleanor och husse Mats från Karlstad har varit och hälsat på.

2006-04-09 - D-kullen 3 veckor - Idag är D-kullen tre veckor och de fortsätter att växa och göra nya små framsteg. Alla tre har vågat sig ur valplådan och börjat undersöka den närmaste omgivningen.

2006-04-06 - Bea är dräktig - Idag har vi varit hos veterinären och gjort ultraljud på Bea och det bekräftade vad vi själva redan hade konstaterat, nämligen att det finns små valpar i Beas mage som beräknas komma ut runt den 3 maj!

2006-04-02 - D-kullen 2 veckor - De tre små tjockisarna har redan hunnit bli 2 veckor och igår öppnade alla tre ögonen. Även om de sover mest - när de inte äter! - så börjar de bli rörligare och idag är det dags att flytta från valpsängen till valplådan.


MARS:

2006-03-26 - D-kullen 1 vecka idag! - En vecka har gått sedan de tre små flickorna i D-kullen föddes. Och är man bara tre så är det gott om både plats och mat och det märktes på vikten. Alla tre har mer än fördubblat sin vikt sedan de föddes.

2006-03-19 - D-kullen är född! - Vi hade ställt klockan på 03.30 för att Rolf skulle åka till Malmö och ställa ut Sheba, men för säkerhets skull tempade vi Tilda först. Och då visade det sig att tempen hade gått ned den där magiska graden som visar att det ska komma valpar inom en inte alltför avlägsen framtid. Så det blev inget av med den utställningen. Istället installerade vi Tilda i valprummet och började vänta... och vänta... och vänta! Tilda tröttnade ganska snart på att vara i valprummet utan ville vara tillsammans med oss andra och när lördagskvällen var slut utan att det kommit några valpar så var det bara att gå och lägga sig - helt övertygade om att det inte skulle bli så mycket nattsömn. Men vi vaknade på söndagsmorgonen och Tilda visade inga tecken på att hon hade några värkar. Då var det dags för första konsultationen med Annette på Exigor's. "Vad är det för fel? Varför kommer inte valparna - tempen har ju varit låg i över ett dygn?" "Lugn, lugn - dom kommer nog under eftermiddagen." Och mycket riktigt - ca 16.00 började Tilda få riktiga värkar och efter en mycket jobbig halvtimma föddes den första valpen kl 17.15 - en svart tik! Och sedan var det åter väntan och väntan och när det gått en och en halv timma var det dags för nästa konsultation med Annette. Vi hann inte mer än ringa upp så tittade nästa lilla valp fram - en svart tik! Sedan dröjde det bara tio minuter tills nästa valp kom - en svart tik! Och sedan satt vi och väntade och väntade och väntade för på ultraljuden tyckte sig veterinären ha sett fyra valpar och vi ville ju så gärna ha en röd liten tik också! När vi väntat i två timmar var det dags för kvällens tredje konsultation med rådet att ta ut Tilda och låta henne röra på sig lite för att få fart på en eventuell valp men det var bara att konstatera att det kom inga fler valpar. D-kullen består alltså av tre små fina tikar. Och alla tre är naturligtvis tingade.

2006-03-14 - Ny Gästbok! - Nu har vi äntligen bytt ut den gamla, långsamma gästboken mot en ny och förhoppningsvis bättre!

2006-03-01 - Bea är parad! - Vi for hemifrån på morgonen medan snön vräkte ner. När vi kom fram till Kennel Vedhauge i Danmark var det nästan vårväder och Jytte och Willy Pedersen och ett gäng av deras fantastiskt trevliga dvärgpinschrar tog emot oss. Avsikten med resan var att Bea skulle få träffa Bingo, en mycket stilig och charmig kille, som verkligen fick visa sig från sin allra bästa sida för att lyckas charma Bea. Men, "har vi åkt så här långt så får man väl offra sig", sa Bea till slut. Så nu är Bea parad och vi håller alla tummar vi har för att det ska bli ett lyckat resultat av vår resa som slutade här hemma i ett ännu värre snöoväder än det vi åkte ifrån på morronen. Ett stort tack till Jytte och Willy för en trevlig dag och för att vi fick låna Bingo!


FEBRUARI:

2006-02-25 - Quicks valpar - Idag har vi varit på Orust hos Kennel Hustomten och tittat på valparna efter Hustomtens Rödmyran och vår Quick. Valparna, 2 röda hanar och 2 röda tikar, har nu hunnit bli drygt 6 veckor och var alldeles bedårande söta och mycket lugna och trevliga!

2006-02-22 - Tilda är dräktig! - Idag har vi varit hos veterinären och gjort ultraljud på Tilda och det gav glädjande besked: Tilda är dräktig! Så nu ser vi fram emot den 22 mars när det är beräknat att de små ska födas!

- Bea har börjat löpa! - I helgen började Bea att löpa så nästa vecka bär det av till Danmark för parning!

- Ny länk - Matilda och Gustav, matte och husse till vår Shebas bror Zion, har gjort en kanonfin sida om Canaan Dog www.canaandog.se.


JANUARI:

2006-01-18 - Tilda är ögonlyst och parad! - Idag har vi varit hos veterinären och ögonlyst Tilda för andra gången och det var utan anmärkning även denna gång! Och sedan bar det iväg till Exigor's Kennel där Tilda träffade en trevlig grabb, Blue-Star Nemo. Så förhoppningsvis blir det små valpar runt den 22 mars. Tack, Annette, för att vi fick låna Nemo till Tilda!

2006-01-14 - Quick har blivit pappa igen! - Den 12 januari föddes fyra röda dvärgpinschervalpar på Hustomtens Kennel, 2 hanar och 2 tikar. Mamma är Hustomtens Rödmyran och pappa är Exigor's Quick Quando. Intresserad av en valp? Kontakta Birgitta Jansson på Hustomtens Kennel på telefon 0304-413 01 (Kennel Hustomten)

2006-01-07 - Tilda löper! - Tre veckor "för tidigt" började Tilda löpa i lördags och då blir det parning den 18 januari.

2006-01-07 - Årets första utställning... - "My Dog" - Västra Kennelklubbens Internationella utställning i Svenska Mässan i Göteborg, där 49 dvärgpinschrar dömdes av Torbjörn Skaar - blev väl ingen drömstart på utställningssäsongen för Ronelkas. Ronelkas Cosmos fick ett andrapris i juniorklassen, Ronelkas Baloo fick ett andrapris i öppenklassen, Ronelkas Atlas fick ett förstapris och blev 3:a i öppenklassen, Ronelkas Athos fick ett föstapris och blev 3:a i championklassen och Ronelkas Beata fick ett förstapris i öppenklassen. För första gången ställde vi även vår Canaan Dog, Chancos Sheba, som fick ett förstapris och HP i valpklass och blev BIR-valp.

2006-01-01 - Summering av resultaten under 2005 - Under 2005 fick vi 2 st Svenska Utställningschampions - Ronelkas Ayla och Ronelkas Athos - och om man vill leka med statistiken så är det 22 % av kennelns hundar (av de som uppnått 2 års ålder och kan bli champion). För övrigt har A- och B-kullen lyckats skrapa ihop följande under året som gått: 3 HP, 18 CK, 3 CERT, 2 CACIB, 2 R-CACIB, 1 BIR och 2 BIM. Och C-kullen har på valputställningar fått: 6 HP, 3 BIR och 1 BIM. Ett hjärtligt Tack till Er valpköpare för 2005 och Lycka till 2006!


Copyright © Kennel Ronelkas