Arkiv 2016

Arkiv 2016

DECEMBER:

2016-12-10 - Mimmi är dräktig! - Vi har varit hos veterinären och gjort ett ultraljud på Mimmi och det bekräftade vad vi redan var ganska säkra på - Mimmi är dräktig!


NOVEMBER:

2016-11-30 - Atlas (A-kullen) 14 år - Idag är det 14 år sedan den första kullen dvärgpinschervalpar föddes här på kenneln. Tilda (SE UCH Exigor's Terrific Tilda) fick fem fina valpar och en av dem, Atlas, är fortfarande i livet! Vi skickar massor av gratulationer och önskar dig, Atlas, en fin födelsedag!

2016-11-28 C-kullen 12 år - Idag fyller C-kullen 12 år och vi skickar våra hjärtligaste gratulationer till födelsedagsbarnen! Vi fick en bild från matte Birgitta på den gråhårige charmören "Chippen" (Celeborn).

2016-11-24 - H-kullen 9 år - Grattis på födelsedagen, Ronelkas H-kull!

2016-11-13 - Mimmi är parad - Det blev inte riktigt som vi planerat med Mimmis löp så vi fick ändra våra valpplaner. I går var vi i Norge och parade henne med Bright & Brindle's Crazy For You "Turbo". Turbo är även pappa till vår N-kull och han är en väldigt snäll och trevlig hane som nu också kan titulera sig Norsk Utställningschampion. Tack, Janne och Glenn, för att vi fick låna Turbo igen! Nu väntar vi med spänning på de första tecknen på att Mimmi är dräktig.  Mer information om den blivande O-kullen här.

2016-11-07 - Utställning i Växjö - I helgen var det dags för Småland-Ölands Kennelklubbs Internationella utställning i Växjö och vi var där med Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle). Hennes son, Ronelkas Malte, var också med tillsammans med sin matte. Det var Nina Karlsdotter som dömde och hon var väldigt snål med både Excellent och CK men desto generösare med alla andra "färger". Malte gick i Unghundsklassen och där fick han ett Very Good. Dolly var en av tre tikar som fick både Excellent och CK och i Bästa Tikklassen blev hon 2:a med Reserv-Cert och Reserv-CACIB.


OKTOBER:

2016-10-30 - BPH och inofficiell utställning - Idag har tre av "valparna" i M-kullen genomfört BPH på Södra Älvsborgs Kennelklubbs BPH-bana i Sandared. Alla tre, Malte, Molly och Mimmi, visade sig vara mycket trygga och positiva hundar med lagom energi och helt utan aggressioner - jätteroligt tyckte vi och ett stort tack och grattis till mattar och hussar!

Molly har haft en tuff helg! Igår var hon på inofficiell utställning i Göteborg och där fick hon ytterligare en BIR-rosett till samlingen! GRATTIS!


SEPTEMBER:

2016-09-27 - L-kullen 4 år - Massor av GRATTIS-hälsningar till L-kullen som fyller 4 år idag! Vi hoppas att ni får en riktigt bra födelsedag!

2016-09-17 - Utställningar i Tranås och Partille - Tre av valparna i N-kullen har varit på inofficiell utställning på Tranås BK idag. I Valpklass I fick "Sture" (Nisse) ett HP och blev Bästa hanvalp. Systrarna Nova och "Siw" (Nilla) fick varsitt HP och eftersom domaren tyckte att Nova visade sig lite bättre så blev hon 1:a och "Siw" 2:a. Nova blev BIR-valp och "Sture"  BIM-valp.

Samtidigt idag var Ronelkas Molly på utställning på Partille BK och där blev hon BIM! Grattis Marie och Anders!


AUGUSTI:

2016-08-07 - Utställningar under sommaren - Nu har det varit dåligt med uppdateringar på ett tag så här kommer en sammanfattning av sommarens utställningar - hittills!

Igår, den 6 augusti, var vi tillsammans med Molly och hennes familj och Sally (Nelly) och hennes familj på Svenska Cavaliersällskapets inofficiella utställning vid Tjolöholms slott. Kallt och blåsigt var det men det kompenserades av trevligt sällskap och fantastiska resultat! Först ut var utställningsdebutanterna Nova och Sally (Nelly). Båda två fick HP och Nova blev BIR-valp och i gruppfinalen placerade hon sig som 3:a! Molly blev BIR och BIG-1 och till slut ville domaren Johan Sandström se henne som BIS-2!! Stort grattis till Molly, matte Marie och husse Anders!


JULI:

Den 31 juli var vi traditionsenligt i Ransäter och Värmlands Kennelklubbs internationella utställning. Mimmi föll inte domare Dan Ericsson i smaken så det blev ett VG i unghundsklassen.

Den 8 och 9 juli var det utställningar i Tvååker och vi ställde ut Mimmi. Första dagen fick hon Excellent 1 med CK í unghundsklassen och blev sedan 4 Bästa Tik för domaren Erika Homonnai från Österrike. Dagen efter fick hon ett Excellent utan CK av domaren Arne Foss från Norge. Själva slarvade vi med kameran men det löste sig ändå - tack för fina bilder Janne och Glenn!


JUNI:

2016-06-19 - N-kullens valpkurs - Idag fick hela N-kullen träffas igen! Det var fem glada och pigga valpar som lekte och busade mycket och däremellan tränade med sina hussar och mattar. Förhoppningsvis fick alla lära sig något nytt av vår duktiga instruktör Ewa Ohlander.

Tack alla för en jättetrevlig dag!


MAJ:

2016-05-21 - "Siw" har flyttat - Igår flyttade sista valpen i N-kullen. Martina och Marcus hämtade med sig Nilla "Siw" hem till Stockholm och nu är Nova ensam kvar här. Men hon har ju både mamma och storasyster att leka med. Lycka till med lilla "Siw"!

2016-05-15 - "Sally" och Nelson har flyttat - Nu börjar det bli tyst och tomt här hemma, bara två valpar kvar. På förmiddagen idag flyttade Nelly "Sally" och på eftermiddagen var det Nelsons tur att lämna oss. Lycka till med era nya familjemedlemmar!

Kvar är nu Nilla "Siv" som flyttar på fredag och Nova som ska stanna hos oss.

2016-05-14 - Nisse "Sture" har flyttat - I eftermiddags var det dags för första valpen ur N-kullen att flytta till sitt nya hem. Nisse, som kallas "Sture", kommer i fortsättningen att bo hos famijen Kollin i Huskvarna. Vi önskar er lycka till med "Sture"!

Bostonshow - Idag har det varit Bostonshow här i Jönköping. Mimmi deltog i Juniorklassen tillsammans med åtta andra tikar. Domare Jens Myhrrman placerade Mimmi som femma.

N-kullen 8 veckor - N-kullen är redan 8 veckor och i eftermiddag flyttar första valpen, Nisse "Sture". Under veckan som gått har de mest varit ute på dagarna och så har de provat på att åka bil och de har varit hos veterinären och fått vaccination och chip och besiktigats.

2016-05-07 - N-kullen 7 veckor - Idag är N-kullen 7 veckor! Äntligen är det varmt och skönt så de kan vara ute nästan hela dagarna.

2016-05-06 - J-kullen 7 år igår! - Ett försenat men hjärtligt GRATTIS på födelsedagen till J-kullen som fyllde 7 år igår! Vi hoppas att ni hade en jättehärlig födelsedag i det vackra vårvädret!


APRIL:

2016-04-30 - E-kullen 10 år och N-kullen 6 veckor - Idag är det 10 år sedan E-kullen föddes och vi sänder våra hjärtligaste gratulationer och önskar flickorna i E-kullen en fin födelsedag!

N-kullen är 6 veckor idag och de växer så det knakar! De har fortfarande bara varit ute små korta stunder men de springer i alla fall ut frivilligt men de vill gärna komma in snart igen.

Det är nästan omöjligt att få med alla på samma bild men med hjälp av Mimmi och en ny leksak lyckades det!

2016-04-23 - N-kullen 5 veckor

Nu är N-kullen 5 veckor och de fortsätter att växa och utvecklas. De har fått riktigt vassa tänder som de testar på både varandra och våra händer och fötter! Det har ju inte varit någon vårvärme än men en liten stund har de varit ute i alla fall.

2016-04-18 - G-kullen 9 år - G-kullen fyller 9 år idag. Stort GRATTIS till er alla - hoppas att ni får en riktigt bra födelsedag!

2016-04-16 - K-kullen 5 år och N-kullen 4 veckor - Idag är N-kullen 4 veckor. De har fått flytta in i "stora" valphagen och de har börjat ge sig ut och upptäcka resten av huset. Under veckan har de fått träffa Selma och storasyster Mimmi och alla har fått namn även om vi inte vet vem som är vem än. Tikarna ska heta Nelly, Nilla (kommer att kallas Siv) och Nova (kommer att bo kvar hos oss) och pojkarna ska heta Nelson och Nisse (med tilltalsnamnet Sture).

Grattis på 5-årsdagen säger vi idag till Ronelkas Killah och Kleopatra "Chleo" och önskar er en trevlig födelsdag!

2016-04-09 - N-kullen 3 veckor - Idag är N-kullen tre veckor och då är det dags att flytta från valplådan till lilla valphagen. De är väldigt aktiva nu och "springer" runt och undersöker sitt nya hem. Och så har de fått en liten smakportion av "riktig mat" idag.

2016-04-02 - N-kullen 2 veckor - N-kullen är nu två veckor och de växer så det knakar. Under denna veckan har alla fem öppnat ögonen och de har varit med om sin första kloklippning.


MARS:

2016-03-26 - N-kulllen 1 vecka - Idag är N-kullen 1 vecka. De äter, sover och blir ompysslade av mamma Dolly.

2016-03-20 - N-kullen är född! - Igår föddes N-kullen, 3 tikar och 2 hanar. Alla fem mår bra, är vältecknade och fina och blir nu ompysslade av sin mamma Dolly. Valparna vägde mellan 252 och 286 g styck! Dollys mage var enorm och när det blev dags för krystvärkar så klarade hon inte att "klämma ut" valparna så det blev ett kejsarsnitt.

2016-03-19 - D-kullen 10 år! - 10 år fyller D-kullen idag och vi skickar våra hjärtligaste gratulationer till Daphne och Dixie och tänker på våran "Dina" (Divina) som inte finns med oss längre.

2016-03-16 - I-kullen 8 år - Våra hjärtligaste gratulationer på födelsedagen till I-kullen som idag fyller 8 år - ännu ett gäng "veteraner"!

2016-03-13 - M-kullen 1 år och 1 vecka kvar... - För ett år sedan föddes vår första bostonterrierkull och idag skickar vi massor av gratulationer till M-kullen på 1-årsdagen! Mamma Dolly och syrran Mimmi hälsar och önskar er alla en jättefin födelsedag!

Och idag är det en vecka kvar tills det är dags för N-kullen att födas.

2016-03-09 - F-kullen 9 år! - Stort GRATTIS till Ronelkas F-kull som idag fyller 9 år!


FEBRUARI:

2016-02-18 - Dolly är dräktig - Vi har ju misstänkt det någon vecka nu och igår fick vi det bekräftat - Dolly är dräktig! Runt den 20 mars är det dags för N-kullen att födas.


JANUARI:

2016-01-24 - Dolly är parad - I söndags den 17 januari var vi i Norge och Dolly fick träffa Turbo. Hon var mycket nöjd med vårt val av partner så nu är det bara att vänta och hålla tummarna!

Tack, Janne och Glenn, för att vi fick låna er fina Turbo!

2016-01-10 - MyDog - Igår var Mimmi och Malte på sin första officiella utställning, MyDog i Göteborg. Det var 27 bostonterrier anmälda och de dömdes av Diane Anderson från USA.

Malte blev fyra i juniorklassen med ett VG och Mimmi fick Excellent med CK och slutade som 4 Bästa tik.

2016-01-01 - Valpplaner, Ronelkas N-kull - Vi planerar valpar till våren. Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) har börjat löpa och tanken är att hon ska paras med Bright & Brindle's Crazy For You, Turbo. Dolly och Turbo tillbringade sin första tid i livet i samma valphage - utan att vara det mista släkt med varandra. I den här kullen förväntar vi oss snälla och trevliga valpar som även är exteriört tilltalande. Dolly är mamma till vår M-kull och Turbo är pappa till två kullar i Norge. Mer information och stamtavla m m kommer snart.

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2016