Arkiv 2014

Arkiv - 2014


DECEMBER:

2014-12-22 - B-kullen 11 år - Ett stort GRATTIS till B-kullen som i dag fyller 11 år! Av de fyra syskonen finns idag Beauty "Zelda" och Baloo i livet och vi önskar er en jättefin födelsedag. Vi tänker på vår lilla Beata "Bea" och Bilbo som inte finns med oss längre.

2014-12-02 - Två födelsedagsbarn - Det kom två trevliga mail med bilder på en nybliven 10-åring, Ronelkas Celeborn "Chippen" och en 12-åring, Ronelkas Atlas. Visst är de fina, dessa grånade herrar!


NOVEMBER:

2014-11-30 - A-kullen 12 år - Idag för 12 år sedan föddes den första kullen dvärgpinschervalpar här på kenneln. Våran lilla Tilda fick fem fina valpar, Alva och Ayla, Aragorn, Athos och Atlas. Och av dessa vet vi att Atlas fortfarande lever och mår bra - ett stort GRATTIS på 12-årsdagen! Har du fått några födelsedags-pannkakor? Vi önskar dig en trevlig födelsedag och sänder en tanke till syskonen där uppe i hundhimlen!

2014-11-28 - C-kullen 10 år - Idag skickar vi GRATTIS-hälsningar till C-kullen! Celeste "Wilda", Chili och Cindy "Ceven", Celeborn "Chippen" och Cosmos fyller 10 år! Hoppas att ni alla får en fin dag!

2014-11-24 - H-kullen 7 år - Ett stort GRATTIS till Ronelkas H-Kull; Hedda och Hera, Hades "Bullitt" och Hamlet, som idag fyller 7 år! Vi önskar er alla en härlig födelsedag!

2014-11-02 - Utställning i Växjö - Första dagen av Småland-Ölands Kennelklubbs Internationella utställning i Växjö var i fredags och då var vi på plats med Ronelkas Divina. De 25 dvärgpinschrarna dömdes p g a domarändring av Nina Karlsdotter och Dina, som numera tävlar i veteranklassen, fick Excellent med CK och blev BIR-veteran och i Bästa tik-klassen placerade hon sig som 4. På lördagen var det dags för de 21 bostonterrierna och även de dömdes av Nina Karlsdotter. Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) fick Excellent1 med CK i unghundsklassen och placerade sig som 3:a i Bästa Tik-klassen med ett R-Cert. Selma tävlade i öppenklassen och där fick hon ett Excellent och placerade sig som 3:a men utan CK.


SEPTEMBER:

2014-09-27 - L-kullen 2 år - Massor av GRATTIS-kramar till L-kullen! Luna och Latte, Lilo och Loke har redan hunnit bli 2 år och vi önskar er alla en jättefin födelsedag!


AUGUSTI:

2014-08-24 - Dina BIM-Veteran - Igår var det dags för Dvärgpinscherklubbens årliga rasspecial, Mälarpinschern med SDPV -14. Arrangemanget genomfördes tillsammans med övriga SSPK-raserna i Ulriksdals slottspark. Det var 77 dvärgpinschrar anmälda och de dömdes av Rodi Hübentahl. Dina (Ronelkas Divina) gick för första gången i veteranklassen och där tävlade hon med ytterligare tre tikar. Dina fick Excellent och placerade sig som 1:a och blev till slut BIM-veteran.


JULI:

2014-07-31 - Dolly BIM i Ransäter - Värmlands Kennelklubbs Internationella utställning i Ransäter helgen 26 - 27 juli var en varm och solig tillställning. De 15 bostonterrierna bedömdes som tur var först i ringen på söndagen och domare var Leif Lehman Jörgensen. Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) vann juniorklassen med Excellent och CK. Även Selma vann sin klass, öppenklassen, med Excellent och CK. Och när det var dags för Bästa Tik-klassen fick vi utmärkt handlerhjälp med Selma - tack, Git! Dolly föll domaren i smaken och blev Bästa Tik och fick därmed sitt första Cert! Selma blev 3:a Bästa tik med R-Cacib!

2014-07-24 - Dollys DNA-test...  ... har vi fått svaret på nu och det visade att hon inte har några anlag för juvenil katarakt.

2014-07-21 - Tråkiga nyheter ... - ... fick vi idag. Ronelkas Bilbo har fått somna in sedan han drabbats av cancer i nosen. Bilbo blev 10½ år. Sörjd och saknad av sin familj - vi tänker på er! Vila i frid, Bilbo!

2014-07-13 - Diverse uppdateringar - Nu har det varit dåligt med uppdateringarna ett tag trots att det hänt en hel del:

Utställning i Tvååker: Hallands Kennelklubbs Internationella utställning genomfördes den 11 juli i strålande solsken och från Kennel Ronelkas deltog Latte. Det var totalt 27 dvärgpinschrar anmälda och de dömdes av Lisbet Utke Ramsing från Danmark. Latte placerade sig som 2:a med Excellent i unghundsklassen.

Den 12 juli var det Nationell utställning i Tvååker och de 24 dvärgpinschrarna dömdes av Paul Lawless från Irland som var lite hårdare i sin bedömning och gav Latte ett VG i unghundsklassen.

Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) deltog tillsammans med 17 andra Bostonterriers på lördagens nationella utställning. Dessa dömdes av Laurent Heinesche från Luxemberg och även Dolly fick nöja sig med ett VG i juniorklassen.

Viltspår: Svenska Schweisshundklubben anordnade en Viltspårshundvecka med start den 5 juli. Vi anmälde Dina till öppenklass och Selma till anlagsklass. Detta var ett väldigt välorganiserat och trevligt arrangemang men tyvärr var det snustorrt och stekhett i skogen så väderförhållandena var sämsta tänkbara. Dina missade sina spår båda dagarna men Selma lyckades med en enorm ansträngning och vilja genomföra och klara sitt anlagsprov!

Dolly: Den 3 juli fyllde Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) 1 år och den 9 juli var vi hos veterinären och ögonlyste och patellaundersökte henne och båda delarna var utan anmärkning. Vi tog även blodprov för DNA-test av juvenil katarakt men det har vi inte fått svar på än. Dolly har äntligen fått sin egen sida men det saknas fortfarande foton.

Luna har flyttat: För en och en halv månad sedan flyttade Ronelkas Luna till familjen Gard här i Jönköping. Luna har funnit sig mycket väl till rätta i sin nya familj och allt har gått alldeles över förväntan bra. Vi önskar er välkomna i kenneln och fortsatt lycka till med Luna.


JUNI:

2014-06-09 - K9 Nose Work-kurs - I helgen har vi varit på Hundiagården i Motala och tränat en, i alla fall för oss, helt ny aktivitet: K9 Nose Work. Träningen går ut på att hunden ska lära sig att känna igen och söka en viss doft. Det var Rolf och Dolly som tränade och efter två dagar var Dolly riktigt säker på att hitta den rätta doften.

2014-06-01 - Bostonshow - I går gick årets Bostonshow av stapeln i Ånnaboda, Örebro. Det var totalt 92 hundar anmälda och dömde gjorde Sara Nordin. Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) gick i juniorklassen för första gången och placerade sig som 5:a (Reserv-plats) med HP av totalt 9 juniortikar. Selma gick tillsammans med ytterligare 15 tikar i Öppen klass och hon blev 2:a med HP!


MAJ:

2014-05-25 - BPH - Idag har vi haft en heldag på Aneby BK tillsammans med hela L-kullen och halva K-kullen (="Chleo" Kleopatra). I strålande solsken har de genomfört BPH (beteende- och personlighetsbeskrivning) tillsammans med sina mattar/husse. Det var väldigt roligt att se vilka olika personligheter de visade sig vara samtidigt som de hade en del gemensamma drag. Vid en del moment var reaktionen ungefär som deras ägare hade förväntat sig och vid några överraskade de rejält. Alla fyra syskonen i L-kullen var totalt oberörda av skotten. Under lunchpausen släppte vi alla fem hundarna på en av planerna så de fick busa runt tillsammans - och Lokes "sambo" jämthundstiken Dina höll ett vakande öga på dom. Ett stort tack till er alla som ställde upp och tillbringade hela Mors dag med oss! Och ett stort tack till Aneby BK för ett mycket trevligt och välarrangerat BPH!

2014-05-05 - J-kullen 5 år - Många födelsedagar att fira har det varit under våren och sist ut i raden är J-kullen som idag fyller 5 år! GRATTIS på födelsedagen säger vi till Jazza och Jewel "Selma", James Dean "Dino", Jason och Jersey!


APRIL:

2014-04-30 - E-kullen 8 år - Något Valborgsfirande blev det inte 2006 för då bestämde sig de tre systrarna Easy, Ehleia och Extra "Silvia" för att det var dags att göra entré i livet. Stort GRATTIS på 8-årsdagen (ännu ett gäng veteraner) till Easy och Ehleia! Och en hälsning till "Silvia" där uppe i "hundhimlen".

2014-04-18 - G-kullen 7 år - Idag fyller Ronelkas G-kull 7 år! GRATTIS på födelsedagen säger vi till Gina och Ginger "Pixie", Gizmo och Goliat "Pico"!

2014-04-16 - K-kullen 3 år - Ett stort GRATTIS till Ronelkas Killah och Kleopatra "Chleo" som idag fyller 3 år! Vi hoppas att ni får en härlig födelsedag!


MARS:

2014-03-19 - D-kullen 8 år - Idag blir Ronelkas Daphne, Divina "Dina" och Dixie 8 år och kenneln får ett nytt gäng veteraner. Massor av GRATTIS-kramar från oss och Dina på födelsedagen!

2014-03-16 - I-kullen 6 år - GRATTIS på 6-årsdagen säger vi till Ronelkas Indra och Isolde "Nova". Hoppas att ni får en härlig dag! Vi sänder en tanke till Immo som inte finns med oss längre.

2014-03-09 - F-kullen 7 år - Ronelkas F-kull; Fenja och Ferrari, Fjodor, Fridolf och Frodo "Lego" fyller 7 år idag - stort GRATTIS! Kanske blir det något extra gott i matskålen idag?


FEBRUARI:

2014-02-23 - Utställning - Igår var vi i Hässleholm på Nordskånska Kennelklubbens inofficiella valputställning. Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) gick i valpklass 6 - 9 mån tillsammans med ytterligare tre tikvalpar och domaren Marie Callert placerade Dolly som 3:a.


JANUARI:

2014-01-13 - Lunas bröder har varit på besök - De senaste veckorna har Lunas tre bröder varit här och hälsat på. På nyårsdagen kom Latte med sin familj, förra helgen var Lilo och hans matte här och då kom även Latte och hans husse förbi så de båda bröderna fick träffas. Det var väldigt roligt att se dom två tillsammans - ibland lekte de och sprang runt med de andra hundarna och ibland stannade de upp och "mätte sig" lite med varandra. Och i går var Loke här med sin nya familj. Det är så roligt att se hur bra han trivs!

2014-01-06 - Dolly har varit på utställning - I fredags blev Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) 6 månader och idag gjorde hon "officiell" utställningsdebut på MyDog i Göteborg. Åke Cronander dömde Bostonterrierna och han placerade Dolly som trea i valpklass tikar utan HP. Hon fick jättefin kritik utom för sina rörelser - hon ville inte alls gå i ringen.

Copyright © Kennel Ronelkas