Arkiv 2015

Arkiv 2015

DECEMBER:

2015-12-22 - B-kullen 12 år - Av Ronelkas B-kull finns bara Baloo kvar och vi skickar massor av gratulationer på 12-årsdagen och önskar dig en jättefin dag!

2015-12-01 - Atlas - Det kom en hälsning från en nybliven 13-åring. Ronelkas Atlas är fortfarande pigg och glad även om han inte hör lika bra som i sin ungdom.


NOVEMBER:

2015-11-30 - Ronelkas A-kull 13 år - Av Ronelkas A-kull finns bara Atlas kvar. Så idag får vi skicka ett stort och hjärtligt GRATTIS på 13-årsdagen till kennelns "ålderman", Atlas! Vi önskar dig en trevlig födelsedag med många födelsedagspannkakor!

2015-11-28 - C-kullen 11 år - 11 år blir Ronelkas C-kull idag! Vi skickar våra hjärtliga gratulationer till er alla och önskar er en härlig födelsedag!

2015-11-24 - H-kullen 8 år

Massor av gratulationer på födelsedagen till 8-åringarna i H-kullen! Vi hoppas att ni får en fin dag!


OKTOBER:

2015-10-04 - Gina har klarat anlagsprov i viltspår!

Ronelkas Gina, 8½ år, och matte Julia har gått en kurs i viltspår under hösten. Och nu har de gjort ett anlagsprov som de klarade med glans!

GRATTIS Julia och Gina!


SEPTEMBER:

2015-09-27 - L-kullen 3 år

Idag fyller Ronelkas Luna, Latte, Lilo och Loke 3 år! Massor av gratulationer - vi hoppas att ni får en jättefin dag!

2015-09-21 - Utställningar... - ...har det varit i helgen igen. I lördags var det inofficiell utställning på Huskvarna Hundklubb och både Malte och Mimmi deltog. Båda fick HP i valpklass 6 - 9 månader men domare Pia Fogelberg-Berglund tyckte bäst om Malte så han blev BIR och Mimmi blev BIM.

Malte med lill-matte Sara och vårt barnbarn Elin med Mimmi deltog i Barn med hund och det blev Sara som vann - Grattis Sara!

På söndagen var det inofficiell utställning på Skillingard Attilas Brukshundklubb och även domaren Tina Permo föredrog Malte, som blev BIR, och Mimmi blev BIM.

I Barn med hund gick Iza med Dolly, Sara med Malte och Elin med Selma tillsammans med ytterligare fyra ekipage och denna gången var det Elin och Selma som vann - Grattis Elin!

2015-09-12 - Inofficiell utställning - Ronelkas Malte och Mimmi har varit på utställning på Tranås Brukshundklubb. Båda två fick HP och Mimmi blev BIR-valp och Malte blev BIM-valp.

Malte fick även tävla i Barn med hund tillsammans med lill-matte Sara och där placerade de sig som ETTA - GRATTIS Sara!


AUGUSTI:

2015-08-24 - Utställning - igen! - Visst är det spännande med utställning! På Västa Kennelklubbens Nationella utställning i Ljungskile igår ställde vi samma hund, Dolly, för samma domare, Svante Frisk, som i Askersund för två veckor sedan. Och då tror man ju att resultatet borde bli ungefär det samma. Men icke! För två veckor sedan hade Dolly "runda ögon, kunde varit något mörkare" och "kunde haft något öppnare näsborrar" och fick då ett Excellent. Igår hade hon "runda ögon" och "sunda näsborrar" och fick ett Very Good.

2015-08-10 - Dolly har gjort BPH och varit på utställning - I lördags var vi på Aneby BK med Dolly och gjorde BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning hund). Vi trodde väl att vi visste ungefär hur Dolly skulle agera och i de flesta momenten stämde det bra men ett par gånger överraskade hon oss. Hon blev t ex inte ett dugg rädd för "dumpen" utan klev istället fram och talade om för "honom" att "våga inte komma närmare!" Och vårat lilla matvrak tyckte inte att det var värt besväret att anstränga sig för några godisbitar.

I söndags var vi i Askersund på Närkes Kennelklubbs Nationella utställning. 19 bostonterrier dömdes av Svante Frisk och Dolly fick ett Excellent i öppenklassen.

2015-08-03 - Malte, Mimmi och Molly har varit på utställning - Ytterligare två av valparna i M-kullen, Malte och Molly, har gjort utställningsdebut. Det skedde i lördags på SCKCS's (Cavaliersällskapet) inofficiella utställning på Tjolöholms slott. Alla valpar, från 4 till 9 månader, gick i samma klass och bostonterrierna dömdes av Peter Gustafsson. Malte blev bästa hanvalp med HP och i tikklassen blev Mimmi 1:a och Molly 2:a, båda med HP. Och i tävlan om BIR- och BIM-valp var det Mimmi som vann.

I gruppfinalen för grupp 9 var det 10 BIR-vinnande valpar som deltog och där placerade domaren Lisa Molin Mimmi som nr 3!

Mimmi hann även med att tävla i Barn med Hund tillsammans med vårt barnbarn Elin och där placerade de sig på delad tredje plats - bra jobbat, Elin!

Det var inte bara Malte och Molly som var på utställning för första gången utan det var debut även för deras mattar och hussar och alla skötte sig med den äran!


JULI:

2015-07-26 - Utställning i Ransäter - En "semestertradition" är att åka till Värmlands Kennelklubbs utställning i Ransäter. I år var den internationell och de 23 bostonterrierna dömdes av Hans Almgren. Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) fick Excellent och blev tvåa med CK i Öppen klass. I Bästa tik-klassen blev hon femma.

2015-07-18 - Mimmi har utställningsdebuterat! - Denna veckan har vi varit i Böda på Öland och på vägen hem var det alldeles perfekt att stanna på Ölands Brukshundklubb som anordnade en inofficiell utställning. Mimmi blev 4 månader i måndags så detta var hennes första utställning. Domaren, Gabriella Carlid, gav henne ett HP och BIR-valp 4 - 6 månader. I valpfinalen deltog inte mindre än 26 hundar från båda valpklasserna och Mimmi gick vidare i första gallringen då domarna valde ut 9 av de 26 valparna men sedan var det stopp. Mimmi skötte sig fantastiskt bra och vi är så stolta över henne!

2015-07-12 - Utställningar i Tvååker - Fredag och lördag har vi varit på Hallands Kennelklubbs utställningar i Tvååker. På fredagens internationella utställning var vi bara åskådare men Ronelkas Latte deltog tillsammans med 27 andra dvärgpinschrar. Latte fick jättefin kritik men domaren tyckte att han var lite för "heavy" så det blev ett Very Good och en andraplacering i Öppen klass.

På lördagens nationella utställning deltog Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) för första gången efter valpningen. Dolly har väl inte riktigt fått tillbaka figuren och dessutom löper hon men domaren Steven Seymour gav henne ett Excellent och en fjärde plats i Öppen Klass.

Latte deltog även på lördagen och fick samma strålande kritik men tyvärr lite för stor så det blev Very Good.

2015-07-04 - M-kullen på valpkurs - I strålande sol och riktig högsommarvärme träffades idag hela M-kullen med sina respektive familjer för den traditionella valpkursen. Valparna har nu hunnit bli 3½ månad och det gick verkligen undan i svängarna när alla fem busade runt på gräsplanen mellan de olika stegen i kursen. Så det var väldigt trötta valpar som åkte hem i eftermiddags!

Ett stort tack till alla för en jättetrevlig dag och till vår instruktör Ewa Ohlander som delade med sig av sina kunskaper!


MAJ:

2015-05-15 - M-kullen har flyttat - Nu har alla valparna i  M-kullen flyttat till sina nya familjer - utom Mimmi förstås som stannar kvar här hemma.

Minja flyttade först, redan för en vecka sedan, och hon bor nu i Hjärup. I lördags flyttade Märta till Stockholm och Malte flyttade bara några kilometer och bor alltså fortfarande i Jönköping. Molly fick vi ha kvar lite längre men i går flyttade hon till Kungälv.

Vi önskar er lycka till  med era nya familjemedlemmar!

2015-05-08 - M-kullen 8 veckor - Idag är M-kullen 8 veckor! Och redan i kväll flyttar första valpen, Minja. Men innan dess ska vi till veterinären och chippa, vaccinera och besiktiga.

Under veckan som gått har valparna varit ute och åkt bil och varit på skogspromenad.

2015-05-05 - J-Kullen 6 år! - Vårens sista födelsedagsbarn är J-kullen som fyller 6 år idag - massor av gratulationer på födelsedagen!

2015-05-01 - M-kullen 7 veckor - Idag är M-kullen 7 veckor och det tyckte Dolly var en lämplig tidpunkt att stänga "mjölkbaren" definitivt!


APRIL:

2015-04-30 - E-kullen 9 år! - Ännu ett gäng födelsedagsbarn - massor av gratulationer på 9-årsdagen till Ronelkas E-kull! Ha en jättebra födelsedag!

2015-04-24 - M-kullen 6 veckor - M-kullen har redan blivit 6 veckor och nu är de ute och springer på dagarna tillsammans med mamma Dolly och Selma.

2015-04-18 - G-kullen 8 år - Ronelkas G-kull fyller 8 år idag och vi skickar GRATTIS-hälsningar och önskar er en fin födelsedag!

2015-04-17 - M-kullen 5 veckor - Idag är M-kullen 5 veckor och nu är det full fart på dom - fullt ös en stund och sedan slocknar de och sover ett par timmar igen.

2015-04-16 - K-kullen 4 år - Ett STORT GRATTIS på födelsedagen skickar vi till tjejerna i Ronelkas K-Kull som idag fyller 4 år! Vi önskar er en trevlig födelsedag!

2014-04-10 - M-kullen 4 veckor - Denna veckan har några av valparna träffat sina nya familjer, de har fått namn och de har börjat äta "riktig" mat.

2015-04-03 - M-kullen 3 veckor - Treveckorsdagen betyder att valparna får flytta från valplådan till valphagen. Alla valparna är så duktiga på att gå och gick runt och inspekterade sin nya omgivning. Och så har de fått sitt första besök. När vi skulle fota dom en och en var de så trötta så de bilderna kommer i morrron. 


MARS:

2015-03-27 - M-kullen 2 veckor - M-kullen är två veckor idag. Alla fem öppnade ögonen i början av veckan och de har varit med om sin första kloklippning.

2015-03-20 - Försenade gratulationer och M-kullen 1 vecka! - Vi är så upptagna med de nya valparna att vi totalt har glömt bort att vi har två födelsedagar att uppmärksamma denna veckan:

den 16 mars fyllde I-kullen 7 år och den 19 mars fyllde D-kullen 9 år. Massor med gratulationer från oss!!

M-kullen är 1 vecka idag och allt är lugnt i valplådan. Mamma Dolly är generös med maten så valparna växer så det knakar!

2015-03-14 - M-kullen är född! - Redan i torsdags började Dolly få värkar och de höll i sig under hela natten utan resultat. I går morse åkte vi till Jönköpings Smådjursklinik där man snabbt kunde konstatera att den första valpen låg på tvären så det blev kejsarsnitt. Alla fem valparna klarade sig och mår förträffligt, väl ompysslade av mamma Dolly!

2015-03-09 - GRATTIS... - ...på 8-årsdagen säger vi till Ronelkas F-kull: Fenja och Ferrari, Fjodor, Fridolf och Frodo "Lego"! Ha en bra födelsedag!


FEBRUARI:

2015-02-11 - Dolly är dräktig! - Igår var vi hos veterinären oc gjorde ultraljud på Dolly och det visade, som vi misstänkte, att hon är dräktig. Runt den 15 mars är det dags för valparna att födas.

2015-02-02 - Selma är utbildad ID-Hund - I november gick Rolf och Selma kurs på Hundiagården i Motala och utbildade Selma till ID-Hund. En ID-Hund hjälper till att söka efter bortsprungna hundar och katter. Under utbildningen har Selma bl a lärt sig doftdiskriminering, d v s att kunna välja ett specifikt spår bland flera andra spår med hjälp av en s k smeller. En smeller är t ex päls från den hunden som hon ska söka efter. Det är ID-hundens förmåga att hitta det spår vars doft matchar smellern som skiljer den från en vanlig spårhund. Även om djuret inte hittas kan ID-Hunden ge information om det bortsprungna djuret är nära eller i vilket område den befinner sig i. Läs mer om ID-Hundar på www.idhund.se.


JANUARI:

2015-01-16 - Dolly är parad - När vår "gamla" dvärgpinschertik Dina löpte i december drog hon igång Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) också, drygt två månader tidigare än planerat. Så det var bara för oss att tidigarelägga valpplanerna och i söndags blev det parning mellan den supersnygge och supertrevlige hanen "Tux" - CH Sunwood and Mtnview Luv A Man In A Tux. "Tux" är inlånad från USA av Kennel Bright & Brindle i Norge och vi fick den stora förmånen att få använda honom till Dollys första kull. Nu ser vi med spänning fram emot de första tecknen på att det blev en lyckad parning! Se mer under Planerade valpar. Stort TACK! till Janne och Glenn Simonsen för att vi fick förtroendet att låna "Tux"!

2015-01-02 - Valpar planeras till våren - Till våren ska det förhoppningsvis bli bostonterriervalpar här hemma. Vi kommer att para vår Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) och information om den tilltänkte hanen kommer snart.

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2015