Arkiv 2010

Arkiv 2010

DECEMBER:

2010-12-22 - Ronelkas B-kull fyller 7 år - GRATTIS på födelsedagen säger vi idag till Beauty "Zelda", Baloo och Bilbo som fyller 7 år och önskar er en trevlig födelsedag! Vi tänker också på vår lilla ängel, Bea!


NOVEMBER:

2010-11-30 - A-kullen veteraner - Idag fyller Ronelkas A-kull 8 år och vi och syrran Ayla skickar hjärtliga GRATULATIONER till Alva, Aragorn och Atlas. Vi hoppas att ni har många härliga år framför er! En särskild tanke går också till Athos i hundhimlen.

2010-11-28 - Ronelkas C-kull 6 år - Ett stort GRATTIS på 6-årsdagen säger vi idag till de fem syskonen i C-kullen: Celeste "Wilda", Chili, Cindy "Ceven", Celeborn "Chippen" och Cosmos. Hoppas att ni alla får en trevlig födelsedag!

2010-11-24 - Ronelkas H-kull 3 år - Massor av GRATTIS-kramar på 3-årsdagen skickar vi till Hedda, Hera, Hades "Bullit" och Hamlet. Ha en jättebra födelsedag - trots snöovädret!

2010-11-05 - Bimbo på utställning i Växjö - Idag har vi varit på Småland-Ölands Kennelklubbs Internationella utställning i Växjö. 23 bostonterrier var anmälda och Roberto Schill från Rumänien dömde. Det var sista utställningen i valpklass för vår Bimbo (Polarskäggets Bedårande Bimbo) och hon tävlade mot en halv-syster till vår Selma. Och Bimbo blev tvåa - Grattis till Signe med matte! För övrigt var det en något annorlunda utställning där det delades ut massor av tvåor och treor och endast ett enda CK!!! Den här utställningens höjdpunkt var när Ronelkas Gina med matte Julia kom och hälsade på!


OKTOBER:

2010-10-17 - SSPK Lure Coursing Vinnare -SSPK's lokalombud Elisabeth Gyllenswärd anordnade i helgen SSPK Lure Coursing Vinnare hemma hos sig i Haurida. Vi var ett gäng med ca 20 hundar som samlades i går förmiddag och vi började med att släppa alla hundarna lösa i trädgården. Efter den smarriga kladdkakan som Elisabeth bjöd på var det dags för hundarna att få pröva på Lure Coursing. De hundar som gjort detta tidigare var alldeles tokiga av förväntan. Vi började med att få se hur "riktiga" Lure Coursing-hundar agerade på banan. Och sedan var det dvärgpinschrarnas tur. Först ut bland de vuxna hundarna var Exigor's Red Pascal och han var inte dålig han heller! Vi hade med oss Immo och Dina och vi hade räknat med att detta skulle vara en aktivitet som skulle passa Dina som är väldigt snabb och som älskar att jaga. Hon startade snabbt men efter bara några meter var det någon spännande doft som var intressantare än "plastpåsen" så hon spårade i stället! Och Immo startade också snabbt men upptäckte snart att husse hade stannat kvar och då stannade han och ville att husse skulle följa med honom. Så första Lure coursing-starten blev ju inte så lyckad för våra hundar men om de får göra några försök till så kanske "poletten trillar ner" och de upptäcker tjusningen med jakten på "plastpåsen". Tack för en jättetrevlig dag och GRATTIS till vinnarna!


SEPTEMBER:

2010-09-20 - Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund -Igår tillbringade vi ett par spännande timmar på Nyköpings Brukshundklubb tillsammans med Ronelkas Jazza och Jason med familj. Dvärgpinscher är en av fem raser som valts ut att vara med vid utprovningen av den nya mentalbeskrivningen, BPH Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund. Förhoppningen är att denna nya mentalbeskrivning ska bli officiell 2011 (läs mer här). Både Jazza och Jason skötte sig kanonbra - även om dessa båda syskon var väldigt olika sinsemellan. Lilla Jazza visade sin stora tillit till sin förare (för dagen "gamle-husse" Rolf) och sin otroliga samarbetsvilja medan Jason är den lite självständigare individen som vill göra saker och ting på sitt sätt. Denna beskrivning var inte lika omfattande som det nuvarande MH't och det förekom inget jaktmoment, inga spöken och inga skott. Banan var väldigt lättillgänglig och alltihop gick på en dryg halvtimma. Det ska bli spännande att se hur utvärderingen blir när projektet avslutas i höst!

2010-09-18 - Inofficiell utställning i Huskvarna - Idag var det dags för Huskvarna Hundklubbs inofficiella utställning. Från Ronelkas deltog Easy, Hedda och Jazza. I unghundsklassen blev Jazza oplacerad på grund av sina "ostabila" öron. I öppenklassen fick både Easy och Hedda HP och domaren Lisbeth Liljeqvist tyckte att båda var mycket bra men valde att placera Hedda som etta och Easy som tvåa. Hedda blev BIR och i gruppfinalen placerade hon sig som BIG-2. GRATTIS, Siv!

2010-09-12 - Selma och Bimbo på utställning i Sofiero - Igår var vi på Sydskånska Kennelklubbens Internationella utställning i Sofiero och ställde båda våra bostonterrier. Bimbo (Polarskäggets Bedårande Bimbo) som precis har blivit sex månader ställdes för första gången på en officiell utställning. Det var totalt 16 bostonterrier anmälda och Kitty Sjong från Danmark dömde. Bimbo fick kanonkritik och blev 2:a i valpklass 6 - 9 mån. Selma fick ett förstapris och blev 3:a i unghundsklassen.

2010-09-05 - Inofficiell utställning i Ljungby - Idag anordnades en inofficiell utställning av Ljungby Brukshundsklubb. Vår lilla Bimbo (Polarskäggets Bedårande Bimbo) har blivit 6 månader och gick i valpklass 6 - 9 månader för första gången. Domaren, Rickard Andersson, blev väldigt förtjust i Bimbo och hon fick HP och blev BIR.


AUGUSTI:

2010-08-29 - Svensk Dvärgpinschervinnare 2010 - Redan i går åkte vi upp till Stockholm och Stockholms Brukshundklubb i Kista där årets rasspecial i Dvärgpinscherklubben gick av stapeln idag. Klockan 7 idag på morronen samlades vi i Utställningskommittén och ytterligare några hjälpsamma personer för att göra i ordning ringen, sätta upp tälten, göra iordning alla priser, pokaler, rosetter m m. Domare var i år Anna Törnlöv och det var 64 dvärgpinschrar anmälda. Från Kennel Ronelkas deltog Ronelkas Jason med husse Marcus och vår egen Immo. Jason blev reservplacerad i Unghundsklassen och Immo blev 3:a i Öppenklassen. Kista Brukshundklubb var en mycket trevlig utställningsplats dit vi gärna återvänder igen. Och idag hade vi tur med vädret också - när vi packat in de sista grejerna i bilarna kom de första regndropparna!

2010-08-22 - Västkustvalpen - Idag har vi varit i Göteborg på Västra Kennelklubbens inofficiella utställning "Västkustvalpen & Veteran". Denna gången fick Bimbo konkurrens i valpklass 4 - 6 månader och trots kanonfin krititk och HP blev hon 2:a eftersom domaren, Lisa Molin, tyckte att den andra valpen var "valpigare".


JULI:

2010-07-27 - Jason på besök - Ronelkas Jason och hans matte och husse kom och hälsade på i eftermiddag. Jason, som nu är nästan 15 månader, visade sig ha blivit en riktigt stilig - och trevlig - kille.

2010-07-25 - Easy och Bimbo på utställning i Älmhult - Under sämsta tänkbara förhållanden - kyla, blåst och regn - har idag Bimbo (Polarskäggets Bedårande Bimbo) gjort sin utställningsdebut på Älmhults Brukshundklubbs inofficiella utställning med Mirko Lundén som domare. Bimbo skötte sig exemplariskt och fick en strålande kritik, ett HP och en BIR-valp-rosett. I BIS-finalen deltog inte mindre än 32 BIR-valpar och här blev Bimbo en av fem som fick stanna kvar och slutade till sist som BIS-4!

Ronelkas Easy deltog tillsammans med matte Angela och även hon skötte sig mycket bra och fick ett HP och blev BIR. Och i BIG-finalen placerade hon sig som 3:a! GRATTIS, Angela!

Ett stort GRATTIS även till Easys "storasyster", 7-åriga tollaren Raggie, som tillsammans med matte Renée vann lydnadsklass I på 175 p och därmed fick sitt LPI!

2010-07-17 - Hedda och Jazza på besök - Ronelkas Hedda och Jazza kom och hälsade på en sväng idag med sin matte och husse. Det blev som vanligt en hel del bus på gräsmattan tillsammans med bl a Jazzas mamma Dina.

2010-07-10 - Utställning i Tvååker - Idag har vi varit på utställning i Tvååker. Det var Hallands Kennelklubbs nationella utställning som genomfördes i strålande solsken och tropisk hetta. 34 dvärgpinschrar var anmälda och de dömdes av Öystein Eikeseth från Norge, som var ganska generös med de "blåa banden". Men Ronelkas Immo fick i alla fall ett förstapris och blev tvåa i Öppen klassen.


JUNI:

2010-06-28 - Kärt besök...fick Bimbo ikväll när "gamle-matte" Ann-Britt från Polarskäggets Kennel kom och hälsade på en sväng när hon ändå var i närheten. Det såg ut som om båda blev lika glada över att få träffas och det pussades och kramades!

2010-06-05 - SSPK-utställning i Norrköping - Idag har vi varit på SSPK's utställning i Norrköping. Vädret var bästa tänkbara - solsken och precis lagom varmt. 35 dvärgpinschrar var anmälda och de dömdes av Göran Åkesson. Ronelkas Immo ville, som vanligt, inte lyfta upp nosen från marken när han går runt i ringen så det blev ett förstapris men ingen placering i Öppen klass.


MAJ:

2010-05-23 - "Nova" har varit på utställning i Hässleholm - Igår var det dags för Nordskånska Kennelklubbens Internationella utställning i Hässleholm. Ronelkas Isolde "Nova" var en av de 49 dvärgpinschrarna på plats. Nova fick ett förstapris och blev reservplacerad i Öppenklassen. GRATTIS, Sarah!

2010-05-13 - Hedda och Jazza på besök - Idag kom Ronelkas Hedda och Jazza och hälsade på med sin matte och husse. Som vanligt gick det livligt till på gräsmattan en stund när Jazza skulle fostras av mamma Dina och de andra skulle leka med henne - medan Hedda lugnt sitter och håller koll på spektaklet!

2010-05-09 - "Nova" på utställning - I går var Ronelkas Isolde "Nova" tillsammans med matte Sarah på Skaraborgs Kennelklubbs nationella utställning i Larv. Dvärgpinschrarna dömdes av Jelena Kruus från Estland. Nova fick ett första pris och blev 1:a i Öppenklassen. Grattis, Sarah!

2010-05-05 - Ronelkas J-kull 1 år - GRATTIS på 1-årsdagen säger vi till Ronelkas Jazza, Jewel "Selma", James Dean "Dino", Jason och Jersey. Ha en jättebra dag - kanske med något extra gott i matskålen!

2010-05-03 - Vi har fått tillökning - I fredags morse packade vi in hundarna och oss själva i husbilen och körde norrut med destination Skellefteå, närmare bestämt Polarskäggets kennel. Dit kom vi på lördagsförmiddagen och möttes av Ann-Britt och Nisse Strömberg och deras goa och trevliga bostonterriertikar och, inte minst, fem Bedårande bostonterriervalpar! En av dessa, Polarskäggets Bedårande Bimbo, skulle få följa med oss hem! Efter fika och pratstund dök ytterligare valpköpare upp och efter en god lunch och mycket valpprat var det dags för oss att fara söderut igen. Lite nervöst var det när vi tänkte på att vi skulle köra 105 mil med en 8-veckorsvalp men det hade vi inte behövt oroa oss för. Bimbo har skött sig exemplariskt! Eftersom hon redan tränat på att gå i koppel fungerade det perfekt att gå ut och rasta henne med jämna mellanrum. Och däremellan har hon mest legat och sovit som om hon aldrig gjort annat än åkt bil! Och här hemma har hon redan blivit en i flocken - men det är Selma som har "adopterat" henne!

Tack, Ann-Britt och Nisse, för att vi fått äran att få äga denna lilla guldklimp!

- ... och träffat Ronelkas Goliat "Pico" - När vi passerade Umeå så passade vi på att träffa Pico och hans matte och husse. Det var ju nästan tre år sedan vi lämnade honom som 12-veckorsvalp men Pico kände igen oss och blev nästan lika glad som vi över att få träffas. Pico är nyligen kastrerad och har lagt på sig lite extra vikt men annars var han en riktig snygging! Han fick även träffa sin halvbror Immo och de kom bra överens!


APRIL:

2010-04-30 - Ronelkas E-kull 4 år - Idag fyller Ronelkas Easy, Ehleia och Extra "Silvia" 4 år och vi skickar massor av gratulationer till er och hoppas att ni får en bra födelsedag!

2010-04-18 - Ronelkas G-kull 3 år - GRATTIS på 3-årsdagen säger vi idag till Ronelkas Gina, Ginger, Gizmo och Goliat "Pico" och sänder även en hälsning till Geizha i hundhimlen. Vi hoppas att ni alla har haft en bra födelsedag!

2010-04-02 - Ronelkas Gina på agilitytävling - Idag var det dags för årets första agilitytävling för Ronelkas Gina och matte Julia, första dagen av tvådagarstävlingen Gåsahoppet arrangerad av Skurups och Oxie Brukshundklubbar. I hopploppet fick de 5 fel och i agilityloppet nollade de och placerade sig på 3:e plats vilket även resulterade i deras första "pinne"! Jättegrattis, Julia!

- Dvärgpinscherklubbens hälsoenkät -

I samband med RAS-arbetet för fem år sedan skickades en hälsoenkät ut till alla dvärgpinscherägare. Nu är det dags att göra en uppföljning av denna enkät. Detta är en mycket viktig del i hälsoarbetet med rasen och vi vill gärna uppmana alla som har en dvärgpinscher att gå in på Dvärgpinscherklubbens hemsida och fylla i enkäten. Här är en länk till sidan www.dpklubben.se.


MARS:

2010-03-20 - Kano BIR i Malmö - Idag har vi varit på Sydskånska Kennelklubbens Internationella utställning i Malmö och ställt vår Canaan Dog Chancos Trumbler "Kano". Canaan-hundarna dömdes av den israeliska domaren Myrna Shiboleth som även föder upp Canaan Dog. Kano var ensam i Championklassen och i Bästa Hanhundsklassen vann han över sin bror, Cops, fick CACIB och till slut även BIR. Grattis säger vi till Ridgeslättens Binya af Isak som idag fick sitt Championat!

2010-03-19 - D-kullen 4 år - Det är tätt mellan födelsedagarna i mars. Idag skickar vi GRATTIS-kramar till Ronelkas D-kull som fyller 4 år och Dina hälsar till sina systrar Daphne och Dixie. Vi hoppas att vårsolen lyser på er idag!

2010-03-17 - Dina ögonlyst - Inga valpar i år - Idag var vi på Djursjukhuset och ögonlyste Dina (Ronelkas Divina) för andra gången och även denna gången var resultatet utan anmärkning.

Vi har gått här och väntat på att Dina skulle börja löpa men hon visar fortfarande inga tecken på att det skulle vara på gång. Så nu har vi bestämt att vi inte kommer att para henne denna gången.

2010-03-16 - I-kullen 2 år - Idag får vi säga GRATTIS till Ronelkas I-kull som fyller 2 år! Immo hälsar och grattar systrarna Indra och Isolde "Nova" och vi önskar er en bra födelsedag!

2010-03-09 - F-kullen 3 år - GRATTIS på 3-årsdagen säger vi idag till de fem syskonen i Ronelkas F-kull: Fenja och Ferrari, Fjodor, Fridolf och Frodo "Lego"! Vi hoppas att ni alla får en trevlig födelsedag.

2010-03-08 - Ronelkas Frodo söker ett nytt hem - "Lego" är en liten 3-årig hane med mycket energi och spring i benen. På grund av tillökning i familjen känner hans nuvarande ägare att de inte längre har den tid att ge Lego som han är van vid. Så nu söker Lego ett nytt hem hos någon som har tid att aktivera honom. Lego är kastrerad så det är inte aktuellt med utställning eller avel.


FEBRUARI:

2010-02-25 - Sorg - Världens bäste Quick finns inte längre bland oss. Efter en längre tids problem med ryggen blev han i måndags akut så dålig att han inte kunde röra sig och vi tog, tillsammans med veterinären, det otroligt svåra beslutet att låta Quick få somna in.

Exigor's Quick Quando blev nästan nio år. Vi har haft nio fantastiska år tillsammans med en underbar hund. Förutom sina utställningsmeriter - SUCH, NUCH, DKUCH, NordUCH, SKBV-03, Klubsieger-04 och Sieger Rostock -04, var han även korad (med 150 poäng), mentalbeskriven med godkänt skott och mentaltestad av Barbro Börjesson. Quick var en väldigt duktig spårhund, både personspår och viltspår, och har varit med i Go' Kväll och visat att även en liten hund kan spåra. Han har gått blodspår med rådjurs-, älg- och vildsvinsblod(!!!). Quick är pappa till fem kullar, bl a vår egen A-kull. Han växte upp med och fostrades av våra Rottweiler och Quick trodde nog själv att han var en Rottweiler för han var totalt orädd för allt, vilket ibland inte var så bra för hans eget bästa.

Älskade Quicken - Du fattas oss!

2010-02-13 - Årsmöte och Årets Hund-tävlingarna - Idag var det dags för Dvärgpinscherklubbens årsmöte och det hölls på Vilsta Sporthotell i Eskilstuna. Och som vanligt var det även prisutdelning i Årets Hund-tävlingarna. Ronelkas Immo blev 5:a Årets Hane och Kennel Ronelkas blev 2:a Årets Mentaluppfödare.


JANUARI:

2010-01-30 - Kano röntgad - Vi var på Djursjukhuset i Jönköping och röntgade Kanos höfter och armbågar för ett par veckor sedan. Häromdagen kom svaret och det sa: HD grad A och ED 0, vilket betyder att både höfter och armbågar var alldeles utmärkta! Så nu får han bara vänta på att Shami'r ska börja löpa.

2010-01-20 - Tilda veteran idag - Vår "stamtik" SUCH Exigor's Terrific Tilda fyller 8 år idag och blir därmed kennelns andra veteran. Vi hoppas att hon får hänga med och vara pigg länge än!

2010-01-09 - Selma på MyDog i Göteborg - Idag var det Selmas tur att åka på utställning. Gunnar Nymann från Danmark dömde de 26 bostonterrierna. Selma, som fortfarande löper och tyvärr inte är direkt till sin fördel, blev 2:a i valpklassen med HP.

2010-01-07 - MyDog i Göteborg - Idag var första dagen på årets första utställning, Västra Kennelklubbens Internationella utställning MyDog i Göteborg. Rolf och Dina fick åka med Siw och Hedda till Göteborg och Svenska Mässan där Sarah och "Nova" (Isolde) mötte upp. Margareta Skogsberg dömde de 49 dvärgpinschrarna. Först ut av Ronelkas-hundarna var Hedda i Öppenklassen som blev en av alla de som fick ett "blått band" idag. "Nova" fick ett förstapris men blev oplacerad i Öppenklassen. Och sist, i Championklassen, gick Dina som fick CK och placerade sig som 3:a Bästa Tik med R-Cacib.

2010-01-02 - Daphne och Fanny på besök - Fullt hus har det varit här i dag när Linda och Christer kom på besök med sina två hundar, Ronelkas Daphne och Amizita's Fanny, samt Saga och Tyra. Och här hemma fanns då redan alla våra hundar plus två av barnbarnen, Elin och Linnéa. Tjejerna fann varandra direkt och hundarna känner ju varandra sedan tidigare så de behövde bara nosa av varandra en stund innan det blev tyst och lugnt. Det är ju aldrig lätt att få med alla på samma bild men med lite godis lyckades det!


Copyright © Kennel Ronelkas