Arkiv 2005

Arkiv 2005

DECEMBER:

2005-12-22 - Ronelkas B-kull fyller 2 år - Idag skickar vi grattiskramar till Ronelkas Beauty, Baloo och Bilbo som fyller 2 år! Och Bea hälsar och grattar syskonen!

2005-12-14 - Ronelkas Baloo är ögonlyst - Igår var Anette Mielonen hos veterinären med Baloo och han är nu ögonlyst u a och patellaundersökt u a.


NOVEMBER:

2005-11-30 - GRATTIS på 3-årsdagen, Ronelkas A-kull! - Idag får vi gratulera och skicka GRATTISKRAMAR till Ronelkas Alva, Aragorn, Athos och Atlas som fyller 3 år! Och Ayla hälsar och grattar sina syskon!

2005-11-29 - Chilis 1-årskalas - Ronelkas Chili firade 1-årsdagen med en smaskig tårta. Enligt matte behövde hon lite hjälp med att blåsa ut ljuset men att äta tårtan klarade hon själv!

2005-11-28 - GRATTIS på 1-årsdagen, Ronelkas C-kull! - I dag fyller Ronelkas Cindy, Celeste, Chili, Celeborn och Cosmos 1 år! Grattiskramar till Er alla från oss alla här på Kennel Ronelkas!

2005-11-17 - Quick ska bli pappa igen! - Idag har Birgitta och EdgarJansson från Hustomtens Kennel varit här med Hustomtens Rödmyra och resultaten av detta besök kommer förhoppningsvis att se dagens ljus runt den 19 januari 2006 i form av små röda dvärgpinschervalpar. Om Du är intresserad av en valp från denna kombination så kontakta Birgitta på Hustomtens Kennel på telefon 0304-413 01 (Hustomtens Kennel).

2005-11-05 - Utställning i Växjö - I dag var det dags för årets sista utställning (åtminstone för oss). Det var Småland-Ölands Kennelklubbs internationella utställning i Växjö Tipshall och de 35 dvärgpinschrarna dömdes av Eva Borg. Från Kennel Ronelkas deltog: Ronelkas Cindy som blev 3:a i juniorklassen, Ronelkas Beata som tyvärr är skendräktig och alldeles för tjock för tillfället och blev 5:a i unghundsklassen med HP, Ronelkas Beauty som blev 3:a i unghundsklassen med HP och Ronelkas Ayla som vann championklassen med CK och placerade sig som 2:a Bästa Tik med R-Cacib. Dessutom fick mamman till dessa flickor, SUCh Exigor's Terrific Tilda, följa med och tävla i avelsklassen och de blev då Bästa Avelsgrupp med HP och till sist blev Kennel Ronelkas Bästa Uppfödargrupp med HP.


SEPTEMBER:

2005-09-25 - Ronelkas Atlas - Idag kom det mail från Atlas matte, Anna, med ett kort på Atlas. Atlas har blivit en kopia av sin far, Exigor's Quick Quando!

2005-09-21 - Bea är inte dräktig - Vi har varit hos veterinären i eftermiddag och gjort ett ultraljud på Bea och tyvärr kunde han inte hitta några små valpar. Så vi gör ett nytt försök på Beas nästa löp, förmodligen i februari 2006.

2005-09-04 - Utställning på Öland - Vi har haft en härlig helg på Böda Sand på Öland med sol och högsommarvärme! Och idag var det utställning - Småland-Ölands Kennelklubbs Nationella utställning med 19 anmälda dvärgpinschrar, 6 valpar och 13 vuxna, som dömdes av Werner Degenhard från Brasilien. Ronelkas Beata och Ronelkas Beauty tävlade i Unghundsklassen och Beata blev 2:a med CK och slutade som 3:a Bästa Tik och Beauty (Zelda) fick ett andrapris.


AUGUSTI:

2005-08-21 - Ronelkas Beauty utställd på SSPK i Nybro - Idag har SSPK (Svenska Schnauzer- och Pinscherklubben) haft utställning i Nybro och Christian och Helena har varit där med Ronelkas Beauty (Zelda). Marianne Holm från Finland dömde de 12 dvärgpinschrarna och Zelda fick mycket bra kritik men tyvärr ville hon inte gå snyggt så hon fick nöja sig med ett 2:a-pris idag.

2005-08-14 - Ronelkas Beata är parad - Idag har vi varit och parat Bea med Exigor's Macho Manolito (Nero). Bea är ju en ganska svårflirtad dam men Nero föll henne tydligen i smaken. Så nu får vi hoppas att deras lilla möte resulterar i små svart/röda valpar i mitten av oktober. Detta blir i så fall Bea's första kull men Nero däremot är en erfaren man som har flera valpkullar innan, Exigor's V-V- och L-kull och Geordanis C-, J- och M-kull. Se mer under Valpar!

2005-08-06 - Ronelkas Athos blev Svensk Utställningschampion idag! - I hällregn genomfördes Örebro Läns Kennelklubbs Internationella utställning i Askersund. Terry Nethercott från Storbritannien dömde de 11 dvärgpinschrarna, 3 valpar och 8 vuxna. Och Askersund har visat sig vara ett turställe för oss. Förra året fick Athos sitt första Cert och blev BIR och Tilda blev Champion och BIM. Och i år fick Athos sitt tredje Cert och CACIB och blev Svensk Utställningschampion och BIR. Ronelkas Beata vann Unghundsklassen med CK och blev 2:a Bästa Tik med CACIB. Athos är därmed kennelns andra egenuppfödda Champion - hans syster Ayla blev Champion i april i år. Grattis Jenny och Anders!

2005-08-04 - Ronelkas Celeste på besök - Idag var Wilda med matte Linda och husse Philip här och hälsade på. Efter den vanliga upptuktelsen av mamma Tilda fick Wilda och Bea busa runt på egen hand.


JULI:

2005-07-30 - Utställning i Ransäter - Det har blivit lite av tradition att åka till Ransäter i slutet av juli och kombinera en liten semestertripp med utställning i det vackra Ransäter i Värmland. Värmlands Kennelklubbs Internationella utställning dömdes i år av Benny Blid. Från Kennel Ronelkas deltog Ronelkas Chili som utställningsdebuterade och fick ett första pris i valpklassen 6-9 månader. Ronelkas Beata var inte i domarens smak och fick ett andrapris i Unghundsklassen.

2005-07-27 - Amizitas C-kull 8 veckor - Det kom ett foto från Gun Ohlsson på Kennel Amizitas på C-kullen som nu är 8 veckor. Intresserad av en valp? Kontakta Gun på telefon 031-99 02 28. Mer information om C-kullen under Valpar.

2005-07-25 - Ronelkas Beauty på besök - Zelda var och hälsade på tillsammans med sin matte Helena och husse Christian. När mamma Tilda hade förklarat för Zelda vem det är som bestämmer här hemma så hade alla fem dvärgpinschrarna - och ibland även lilla Sheba - väldigt roligt!

2005-07-24 - Ronelkas Bilbo utställd i Västerås - 32 dvärgpinschrar dömdes av Paul Stanton på Västmandlands Kennelklubb's Internationella utställning i Västerås. Ronelkas Bilbo fick 1:a pris och placerade sig som 2:a i Unghundsklassen.

2005-07-23 - Vi har fått tillökning! - Onsdagen den 20 juli var vi hos Maria och David Selin, Kennel Chanco's, och hämtade hem vår lilla Sheba. Sheba är av rasen Canaan Dog. En Canaan Dog blir mellan 50 och 60 cm i mankhöjd och ska väga mellan 18 och 25 kg. Den är än så länge väldigt ovanlig i Sverige och det finns bara 17 registrerade hundar. De kan förekomma i de flesta färger från svart till vitt och även tvåfärgade, dock aldrig black and tan. Canaan Dog är en pariahund, d v s den är inte helt domesticerad, och lever än i dag i vilt tillstånd i Israel. Beduinerna använder den till vakt och till vallning. De används även som tjänstehundar eftersom de är duktiga på patrullering och på att spåra. En av de första minsökshundarna var av rasen Canaan dog. Eftersom pariahundarna lever vilt är det viktigt med en snabb reaktionsförmåga. De är därför mycket alerta och vakna på allt som händer runt omkring dem och de har även lätt för att lära och är mycket signalsäkra, har lätt att läsa av andra hundar och även människor. Med andra ord är Canaan Dog inte helt olik en Dvärgpinscher i sättet och Sheba kommer mycket bra överens med de övriga hundarna i "flocken".

2005-07-09 - Amizitas C-kull - Mellan utställningarna i Tvååker hann vi med att åka till Lindome och titta på Quicks och Skrabbetorps Ami's valpar. De hade hunnit bli 5 veckor och helt underbart fina - tre röda tikar och en röd hane.

2005-07-09 och -10 - Utställningar i Tvååker - Direkt efter förra helgens utställningar i Tvååker passade vi på att ta en liten semestertripp till Tyskland, så resultaten från utställningarna känns lite inaktuella nu, men:till lördagens nationella utställning var 23 dvärgpinschrar anmälda för domare Pia Lundberg. Ronelkas Beata placerade sig som 3:a i Unghundsklassen och Ronelkas Cindy blev 3:a i valpklassen. På söndagen var det Leif Lehmann Jörgensen som dömde 29 dvärgpinschrar. Ronelkas Beata placerade sig än en gång som 3:a i Unghundsklassen och Ronelkas Cindy blev BIR-valp.

2005-07-03 - Södra Älvsborgs Kennelklubbs nationella utställning i Borås - Även idag var det utställning i Borås - Södra Älvsborgs Kennelklubbs nationella utställning hölls i strålande solsken. Efter två domarbyten och ett ringbyte dömdes till slut de 30 dvärgpinschrarna av Irene Gonzales från Spanien. Idag blev Ronelkas Cindy BIR-valp och Cosmos tyckte inte att det var roligt med utställning idag igen så han fick inget HP.

Ronelkas Baloo blev 2:a i Unghundsklassen med CK men oplacerad i Bästa Hanhundsklassen.

Ronelkas Athos blev 2:a i Öppenklassen med CK och 3:a Bästa Hane.

Ronelkas Beata vann Unghundsklassen med CK och slutade som 4:a bästa tik.

2005-07-02 - SSPK-utställning i Borås - 53(!) dvärgpinschrar dömdes av Bo Skalin på Svenska Schnauzer- & PinscherKlubbens officiella utställning på Ryda-fältet i Borås. Ronelkas Cosmos blevBIM-valp och Ronelkas Cindy blev 2:a med HP bland tikvalparna 6-9 månader.

Ronelkas Baloo blev 2:a i Unghundsklassen med HP.

Ronelkas Athos blev 2:a i öppenklassen med CK och slutade som 4:a bästa hane.

Ronelkas Beata blev 1:a i Unghundsklassen med CK och 5:a Bästa tik.

Ronelkas Beauty blev 2:a i Unghundsklassen med CK men oplacerad i Bästa tikklassen. Det var totalt 13 tikar som fick CK och tävlade om Bästa Tik!

I Avelsklassen tävlade Tilda med 4 av sina "barn" och vann med HP och blev även BIG-2-placerad!

I Uppfödarklassen blev Kennel Ronelkas 2:a med HP.

2005-07-01 - Chili och Ceven på besök - Ceven har varit här denna veckan medan hennes matte och husse är på semester. Och i kväll var Chili med matte och husse och hälsade på så det blev ett kärt återseende för de båda systrarna.


JUNI:

2005-06-12 - Ronelkas Celeborn BIR-valp! - Domare Birgitta Hasselgren dömde 11 dvärgpinschrar på Norra Älvsborgs Internationella Utställning i Vänersborg. Ronelkas Athos vann öppenklassen med CK och placerade sig som 2:a Bästa hane med R-CACIB. Ronelkas Beata vann Unghundsklassen men utan CK så det blev ingen placering idag. Men lille Chippen (Ronelkas Celeborn), som debuterade på utställning idag, föll domaren i smaken och fick HP och blev BIR-valp! Grattis, Birgitta och Roland!

2005-06-08 - Quick har blivit pappa igen! - Gun Ohlsson på Kennel Amizitas ringde och berättade att Skrabbetorps Ami fött 4 röda valpar - 3 tikar och 1 hane - i dag på morgonen. Kontakta Gun på telefon 031-99 02 28 om Du är intresserad av en valp efter Quick och Ami.


MAJ:

2005-05-29 - Athos och Bea på utställning i Stenungsund - Västra Kennelklubbens Internationella Utställning gick av stapeln på Nösnäsvallen i Stenungsund idag. 33 dvärgpinschrar var anmälda och p g a domarändring dömdes de av Rodi Hübenthal från Norge. Domare Hübenthal var väldigt sträng och delade ut massor av "blåa band". Ronelkas Athos fick dock ett förstapris, men p g a att han inte ville gå ordentligt i ringen idag placerade han sig som 3:a i öppenklassen. Och samma sak var det med Ronelkas Beata, som inte heller gick så som domaren ville (det brukar hon ju inte göra annars heller för hon tycker det är så roligt på utställning att hon brukar hoppa jämfota!). Av de sex tikarna i unghundsklassen var det bara två som fick ett förstapris och ingen fick CK för båda gick lika illa, enligt domaren. Bea blev till slut 2:a i unghundsklassen. Däremot gick det lite bättre för Quicks dotter, Amizitas Britney som vann juniorklassen med HP - GRATTIS, Gun och Leif!

2005-05-22 - Ronelkas Cosmos BIR-valp i Borås! - Södra Älvsborgs Kennelklubb anordnade en inofficiell utställning i Borås i helgen. Ronelkas Cosmos gjorde utställningsdebut och blev BIR-valp. GRATTIS, Camilla och Mikael!

2005-05-07 - Baloo fick CERT och blev BIM i Skara! - 10 dvärgpinschrar dömdes av Joao Vieira Lisboa, Portugal, på Skaraborgs Nationella Utställning i Skara. Ronelkas Baloo vann Unghundsklassen med CK och blev 1:a Bästa Hanhund med CERT och i tävlan om Bäst i rasen vann Exigor's Babe In Black som idag blev SUCh och NordUCh - GRATTIS Ann-Sofi Taus och Kennel Exigor's - och Baloo blev BIM!Syrran, Ronelkas Beata, vann även hon Unghundsklassen med CK och placerade sig som 2:a Bästa Tik och SUCh Ronelkas Ayla fick CK i Championklassen och placerade sig som 3:a Bästa Tik.

2005-05-01 - Vi flyttar ut på landet! - Nu går en dröm i uppfyllelse! Vi har i flera år letat efter något trevligt ställe på landet men med närhet till stan. Ett ytterligare krav har varit att det måste vara ett enplanshus. Och det har inte varit lätt att hitta. Så när vi fick tillfälle att köpa en tomt i Konungsö, ca 1 mil söder om Jönköping, så slog vi till. Nu är huset (nästan) färdigt och det är äntligen dags att flytta in. Sedan återstår det "bara" att göra trädgård och hundhägn! Så Rolf lär inte ha några sysselsättningsproblem den här sommaren! Ca 500 meter längre bort ligger själva byn Konungsö där bl a vår dotter Jenny bor tillsammans med sin sambo Anders och dvärgpinschrarna Exigor's Super Swede och Ronelkas Athos samt tre katter och en häst.


APRIL:

2005-04-23 - Ronelkas Ayla Svensk Utställningschampion! - Till Wästmanlands Kennelklubbs nationella utställning i Västerås var det 21 dvärgpinschrar anmälda. Domare var Cindy Pettersson. Ronelkas Bilbo debuterade i vuxenklass och placerade sig som 3:a i Unghundsklassen. Ronelkas Beata kom 1:a i Unghundsklassen med CK och placerade sig som 3:a i Bästa Tikklassen.

Ronelkas Ayla kom 1:a i Öppenklassen med CK, blev 1:a Bästa tik med CERT och blev därmed Svensk Utställningschampion!! I tävlan om Bäst i Rasen blev hon slagen av Don Vom Camp Achensee, som även han blev champion idag - GRATTIS! Och efter utställningen hälsade vi på hemma hos familjen Janzi och Ronelkas Bilbo i Västerås.

2005-04-16 Avslutning på C-kullens valpkurs - Idag var det avslutning på C-kullens valpkurs. Emma repeterade de fyra stegen ur "Valpskolan" och var mycket nöjd med sina elevers framsteg. Vi hann även med att pröva på lite spår. Vi tycker att det har varit jätteroligt att ha Er här och hoppas att Ni har fått mycket nyttiga kunskaper med Er hem för en fortsatt bra relation med Era valpar!

2005-04-10 - Quick och Skrabbetorps Ami parade - Gun och Leif Ohlsson var här och parade Skrabbetorps Ami med vår Quick. Och förhoppningsvis kommer det att bli valpar hos Kennel Amizitas runt den 12 juni. Och så fick Quick träffa sin dotter från Amizitas B-kull - Amizitas Britney "Tyra".

2005-04-09 - C-kullens valpkurs - Idag var det dags för valpkurs igen för Ronelkas C-kull. Emma gick igenom steg 3 "Nu ska vi leka!" och steg 4 "Sitt!" i Barbro Börjessons "Valpskolan". En bra relation mellan hund och hundägare innebär även att hunden ska känna sig trygg tillsammans med sin matte/husse i alla situationer, så därför tränade vi lite annorlunda aktiviteter, t ex att åka skottkärra.

2005-04-02 - Ronelkas C-kull har börjat på valpkurs - Idag kom Ronelkas Celeborn (Chippen), Cosmos och Cindy (Ceven) hit för att gå valpkurs för Emma. Cevens kompis Chico (chihuahua) var också med. Men först var det ett glatt återseende för syskonen som busade runt både ute och inne. De fick även träffa mamma Tilda, som fick mycket att stå i för att påminna alla valparna om vem det är som bestämmer här hemma. Först hade vi teori - Emma gick igenom steg 1 och 2 i "Valpskolan - fyra lätta steg till samförstånd" av Barbro Börjesson, som kursen bygger på. Och sedan var det dags att omsätta kunskaperna praktiskt.


MARS:

2005-03-26 - Internationell utställning i Stockholm - "Lilla Stockholm" - Till Stockholms Kennelklubbs traditionella påskutställning i Älvsjömässan hade 39 dvärgpinschrar anmälts och domare var Carl-Gunnar Stafberg. Ronelkas Beata har sedan förra utställningen hunnit bli 15 månader och tävlade idag i Unghundsklassen. Men eftersom Bea absolut vägrar att gå i ringen utan hela tiden hoppar jämfota så fick hon ett andrapris. Ronelkas Ayla blev 2:a i Öppenklassen med CK och slutade sedan som 4:a Bästa tik.

2005-03-20 - Internationell utställning i Malmö - 46 dvärgpinschrar var anmälda till Sydskånska Kennelklubbens Internationella Utställning i Malmö. Domare var Roberto Schill från Rumänien. Från Ronelkas deltog Ayla och Athos, Bea och Baloo.

Ronelkas Baloo: 1 juniorklass och 3 juniorkonkurrensklassen

Ronelkas Athos: 1 öppen klass och 2 i öppen klass konkurrens

Ronelkas Beata: 1 juniorklass och 4 i juniorkonkurrensklassen

Ronelkas Ayla: 1 öppen klass, 2 i konkurrensen med CK och 3 Bästa tik


FEBRUARI:

2005-02-20 - Quick blev Årets Avelshane 2004 - Idag har vi varit på Vargön på årsmöte i Pinscher- och Dvärgpinschersektionen. I sektionens tävlingar om Årets Hund m m 2004 för dvärgpinscher fick vi följande placeringar för Ronelkas hundar:

Årets Valp:

9:a Ronelkas Beata, 135 p

10:a Ronelkas Beauty, 132 p

15:e Ronelkas Bilbo, 87 p

20:e Ronelkas Baloo, 34 p

Årets Hund:

7:a Ronelkas Athos, 155 p

18:e Ronelkas Atlas, 32 p

Årets BIM:

7:a Ronelkas Ayla, 213 p

Årets Uppfödare:

3:a Kennel Ronelkas, 400 p

Dessutom blev:

Exigor's Quick Quando 1:a Årets Avelshane, 400 p och 12:a Årets Hund, 128 p

Exigor's Terrific Tilda 5:a Årets Avelstik, 400 p och 8:a Årets BIM, 203 p

Ett stort TACK och GRATTIS till Er valpköpare som visat upp Ronelkas hundar!

2005-02-09 - Ronelkas Beata och Beauty har varit hos veterinären - Idag har vi varit på Djursjukhuset och ögonlyst Bea och Zelda, båda var utan anmärkning. Även patellaundersökningen var utan anmärkning. Exigor's Quick Quando är ögonlyst för andra gången - utan anmärkning.


JANUARI 2005:

2005-01-28 - Nu har alla valparna i C-kullen flyttat - Nu är det tomt och tyst här hemma sedan de sista två valparna, Cindy och Chippen har flyttat. Lycka till med Era nya familjemedlemmar!

2005-01-23- C-kullen flyttar - Valpskaran har decimerats idag, när de tre första valparna ur C-kullen (Celeste, Cosmos och Chili) flyttat. Lycka till med Era nya familjemedlemmar!

2005-01-27 - Nu är alla valpar besiktigade - I går kväll var vi hos veterinären med de två valparna, Cindy och Celeborn, som ska flytta i morron. Båda två var utan anmärkning.

2005-01-20 - C-kullen har varit hos veterinären - Idag har vi varit och chipsmärkt och vaccinerat hela C-kullen. De tre valparna, Celeste, Chili och Cosmos, som ska flytta på söndag är även besiktigade, alla tre u a.


Copyright © Kennel Ronelkas