Arkiv 2012

Arkiv 2012

DECEMBER:

2012-12-30 - L-kullen på valpkurs - Idag var det dags för L-kullen och deras ägare att gå på valpkurs. Vi hade förmånen att få låna Brukshundklubben Attilas klubbstuga denna gången. Och det blev ett glatt återseende för de fyra syskonen! Mycket bus och lek men även en hel del nya färdigheter blev det under dagen. Vi hann gå igenom alla fyra momenten i Barbro Börjessons Valpskolan och när dagen var slut var det fyra mycket trötta valpar som åkte hem! Ett stort tack till alla för en jättetrevlig dag och även ett stort tack till Ewa Ohlander som än en gång delade med sig av sina kunskaper!

2012-12-22 - B-kullen 9 år! - Massor av gratulationer till Ronelkas Beauty "Zelda", Baloo och Bilbo som idag fyller 9 år och en tanke till våran "Bea" Beata där uppe i hundhimlen! Hoppas att ni får en fin födelsedag!

2012-12-21 - Vaccination - Igår invaderade 3/4 av L-kullen Jönköpings Smådjursklinik med dunder och brak! Det var dags för 12-veckorsvaccinationen och vi hade beställt en gemensam tid för Latte, Lilo och Luna. De tre syskonen blev överlyckliga över att träffas igen och radarparet Latte-Lilo fortsatte buset där de slutade för fyra veckor sedan.

2012-12-03 - Loke har flyttat - Ikväll flyttade den siste av hanarna i L-kullen och ensam kvär här hemma är lilla Luna. Loke kommer att bo hos Louise och Billy i Tranemo och vi önskar er välkomna i kenneln och lycka till med Loke!

2012-12-01 - A-kullen 10 år! - Oj, det är tätt mellan födelsedagarna i november och vi missade att A-kullen fyllde hela 10 år igår! Men vi fick en påminnelse i gästboken från Atlas som är still going strong! Ett JÄTTE-GRATTIS till Atlas och Alva och Aragorn på 10-årsdagen och en tanke till Ayla och Athos som inte längre finns med oss.


NOVEMBER:

2012-11-28 - C-kullen 8 år - Massor av gratulationer till Celeste "Wilda", Cindy "Ceven", Chili, Celeborn "Chippen" och Cosmos som i dag fyller 8 år! Vi önskar er en härlig födelsedag

2012-11-26 - Latte har flyttat - Ikväll flyttade Ronelkas Latte till sin nya familj. Han kommer att bo i Jönköping tillsammans med Kristin, Tobias och Freja och dobermannen James Bond. Välkomna i kenneln och lycka till med Latte!

2012-11-24 - H-kullen 5 år - GRATTIS på 5-årsdagen säger vi idag till Hades "Bullit", Hamlet, Hedda och Hera! Hoppas att ni alla får en fin födelsedag!

2012-11-23 - Lilo har flyttat - Första valpen ur L-kullen, Ronelkas Lilo, har flyttat idag. Men han flyttar inte långt - bara ca en mil till Norrahammar där han ska bo med sin nya matte Karin. Välkommen i kenneln, Karin, och lycka till med Lilo!

2012-11-22 - L-kullen 8 veckor och två veterinärbesök - Veterinärbesök 1: Igår var Selma på Djursjukhuset och blev ögonlyst och patellaundersökt och både ögon och knän var helt OK, d v s utan anmärkning.

Veterinärbesök 2: På 8-veckorsdagen var det dags för L-kullen att besöka veterinären. Nu är alla fyra valparna vaccinerade och chippade och tre av dem är besiktigade - utan anmärkning. Loke får komma tillbaka om en vecka för besiktning eftersom han flyttar lite senare än de andra.

2012-11-15 - L-kullen 7 veckor - Ännu en vecka har gått och L-kullen är redan 7 veckor. Denna veckan har de varit ute några gånger och det tyckte dom inte var speciellt mysigt - alldeles för kallt och blött! Däremot älskar de när barnbarnen kommer och leker med dom! Och så har Loke haft besök av sin blivande familj så nu har alla valparna "hittat hem".

7-veckorsdagen brukar innebära att vi ska ta "stå-bilder" och det har vi gjort ett tappert försök även denna gången. När vi börjar med den första valpen är de så pigga så de nästan hoppar ner från bordet och när det är dags för den sista har de blivit trötta och ser ut som små kameler!

2012-11-08 - L-kullen 6 veckor - Idag är L-kullen 6 veckor och nu är det verkligen full fart på alla fyra. Valphagen som såg så stor ut för tre veckor sedan är nästan urvuxen och nu rusar de runt i hela huset. De har fått träffa de andra hundarna också, först Immo och sedan Selma och idag tillät Dina att även Olga fick leka med dom en stund.

2012-11-01 L-kullen 5 veckor - Tiden bara rusar iväg och i dag har L-kullen hunnit bli 5 veckor. De har nu börjat göra små upptäcktsfärder runt om i huset och de tycker det är väldigt roligt när barnbarnen kommer och leker med dom. Efter kvällens besök av Elton och Juni skulle vi försöka att fotografera de trötta valparna och det blev väl inte de bästa bilderna.


OKTOBER:

2012-10-25 - L-kullen 4 veckor - Under den fjärde veckan har det hänt mycket. Både Latte och Lilo har haft besök av sina nya familjer. Valparna börjar nu bli lite aktivare, busar med varandra och intresserar sig för sina leksaker och så har tänderna kommit. L-kullen har även blivit registrerade i SKK.

2012-10-18 - L-kullen 3 veckor - 3-veckorsdagen innebär att valparna får flytta från valplådan in i valprummet med valphagen där de har lite mer ytor att röra sig på. Och så har de fått smaka på något annat än mamma Dinas mat. Så där tyckte de väl att det smakade - ingen större åtgång på maten.

2012-10-11 - L-kullen 2 veckor - 2 veckor har L-kullen hunnit bli idag och alla fyra har öppnat ögonen. Och så har det blivit dags för första kloklippningen. 2-veckorsbilder på valparna på deras egen sida.

2012-10-04 - L-kullen 1 vecka - Idag är L-kullen 1 vecka. Alla fyra mår förträffligt - de äter och sover och blir ompysslade av sin mamma. Hanarna är fortfarande större än lilla Luna men hon kämpar för att komma ikapp!


SEPTEMBER:

2012-09-28 - L-kullen är född! - Igår kväll föddes L-kullen. Dina fick fyra valpar, tre hanar och en tik, på en timma. Den första hanen, som var ganska stor (191 g), tog lite tid på sig för att komma ut men sedan kom de andra två hanarna, 147 och 148 g, utan några större ansträngningar och sist - och allra minst! - kom den lilla tiken, bara 96 g men pigg och alert och snabbast av alla fram till maten!

2012-09-15 - Två veckor kvar! - Nu är det bara två veckor kvar tills vi får veta vad som döljer sig i Dinas växande mage!


AUGUSTI:

2012-08-28 - Dina är dräktig! - Ja, nu börjar det synas att det finns något i Dinas mage. Vi ser med spänning fram emot slutet av september då det är dags för L-kullen att födas!

2012-08-18 - Trevligt besök... - ... har vi haft idag i form av Ronelkas Hedda och Ronelkas Jazza tillsammans med matte Siw och husse Robert. Det var ett tag sedan sist så vi tvåbenta hade mycket att prata om och hundarna massor att kolla av både ute och inne!


JULI:

2012-07-29 - Dina är parad - I fredags kom vi till Frösön där Dina fick träffa sin tilltänkte partner, Theneican's Maestoso. Dina brukar ju försöka "hålla på sig" en stund men inte denna gången - hon föll pladask för den stilige gentlemannen Mais! De fick träffas en stund på lördagen också och även det blev ett lyckat möte. Så nu väntar vi med spänning på att få se de första tecknen på att denna romans har givit resultat! Tack än en gång Göran för att vi fick låna din guldklimp!

2012-07-22 - Dina löper - L-kullens pappa - I tisdags (den 17 juli) började Dina löpa och till helgen åker vi till Östersund för parning. Dinas utvalde och den blivande pappan till valparna heter Theneican's Maestoso. "Mais" är en stilig hane med ett mycket trevligt temperament och vi tror och hoppas mycket på den här kombinationen. Inavelsgraden blir 1,2 % och innebär att vi får tillbaka en del kända linjer på Dinas morfars sida. Tack Göran för att vi får lov att låna "Mais"! Stamtavla m m på L-kullens sida.

2012-07-04 - Dina godkänt anlagsprov i viltspår! - Efter ivrigt spårande över stock och sten, genom buskage och sly, i dy och över bäckar, med diverse vinklar, bloduppehåll och återgångar hittade Dina rådjursklöven! Snabbt gick det också (16 min) trots en flåsande husse i andra änden av linan! Därmed har Dina klarat anlagsprovet för viltspår med en alldeles utmärkt kritik från domare Per-Johan Lindgren:

"En hund som för dagen genomfört ett utmärkt anlagsprov. Arbetat väl i ett behagligt tempo och ligger väl i spåret, tar vinklar utmärkt, markerar spårslut u a."

Dina tycker inte att klöven är speciellt intressant - det roliga är vägen till den!


JUNI:

2012-06-20 - Vi planerar dvärgpinschervalpar till hösten! - Vi planerar att para vår Dina (SE UCH Ronelkas Divina) när hon börjar löpa, vilket bör ske inom en månad. Dina fyllde 6 år i mars och detta blir hennes tredje och (förmodligen) sista kull. För en vecka sedan var Dina hos veterinären för en hälsoundersökning med koll av hjärta m m och allt var bara bra! Mer information om den tilltänkte pappan kommer inom kort.

2012-06-06 - Frisk avkomma - Ronelkas Kleopatra "Chleo" har varit hos veterinären och blivit ögonlyst och patellaundersökt och båda delarna var utan anmärkning. Tack, Khina och Jocke!


MAJ:

2012-05-20 - Bimbo har flyttat -Sedan några veckor tillbaka bor Bimbo (Polarskäggets Bedårande Bimbo) hos Ann-Britt och Hans i Boden. Där får hon vara ensam hund och trivs som en pärla i guld!

2012-05-05 - J-Kullen 3 år - Idag är det den sista av "vårkullarna" - J-kullen - som fyller år. Ett STORT GRATTIS på 3-årsdagen till Jazza och Jewel "Selma", James Dean "Dino", Jason och Jersey! Vi hoppas att det blir en extra bra dag idag!


APRIL:

2012-04-30 - GRATTIS på 6-årsdagen! - Idag fyller de tre systrarna i E-kullen, Easy. Ehleia och Extra "Silvia", 6 år och vi skickar massor av gratulationer och hoppas att ni får en jättebra dag!

2012-04-24 - Sorg - Vår älskade lilla Tilda har lämnat oss! Tilda (SUCH Exigor's Terrific Tilda) blev drygt tio år gammal. Vi har vetat sedan flera år tillbaka att den dagen Tilda råkar ut för något som kräver att hon sövs så kommer vi att förlora henne. Tilda fick 2007 ett hjärtfel (pulmonalis insufficiens) och nu har det hänt som vi hoppades aldrig skulle hända - Tilda drabbades av en allvarlig livmoderinflammation och igår eftermiddag fick hon somna in. Tilda har varit "mattes" hund ända sedan vi träffades första gången på Exigor's Kennel när hon var tre veckor gammal. I tio år har Tilda hängivet vaktat sitt hem och sin flock och dom som hon räknat som sina vänner har hon varit underbart tillgiven mot medan andra kanske har upplevt henne lite "bitchig"! Utanför hemmet, t ex hos veterinären, har hon alltid skött sig exemplariskt! Tilda är vår "stamtik" och hon fick fyra kullar (Ronelkas A-, B-, C- och D-kull) med sammanlagt 17 valpar. Älskade lilla Tilda, det är så oerhört tomt utan dig!

2012-04-18 - G-kullen 5 år! - Fler födelsedagsbarn - GRATTIS på 5-årsdagen Ronelkas Gina och Ginger "Pixie", Gizmo och Goliat "Pico"! Vi hoppas att ni alla får en trevlig dag!

2012-04-16 - K-kullen 1 år! - Massor av GRATTIS-hälsningar till Ronelkas Kleopatra "Chleo" och Killah som idag får fira sin första födelsedag! Vi och mamma Dina önskar er en toppendag!

2012-04-08 - Trevligt besök... - ... har vi haft idag! Linda och Christer och deras båda dvärgpinschertjejer, Ronelkas Daphne och Amizitas Fanny (som är dotter till tredje systern i d-kullen, Dixie) har varit här. Och medan vi har pratat har Dina umgåtts med sin syster och systerdotter.


MARS:

2012-03-19 - D-kullen 6 år - Fler födelsedagsbarn att fira! Idag är det D-kullen som fyller 6 år. GRATTIS på födelsedagen Daphne, Divina "Dina" och Dixie! Dina hälsar till sina systrar och önskar er en härlig dag!

2012-03-16 - I-kullen 4 år - Idag får vi gratulera Ronelkas I-kull som fyller 4 år. Massor av gratulationer till Indra och Isolde "Nova" och våran egen Immo! Vi önskar er alla en fin födelsedag!

2012-03-09 - F-kullen 5 år - GRATTIS på födelsedagen säger vi till Fenja och Ferrari, Fjodor, Fridolf och Frodo "Lego" som idag fyller 5 år! Hoppas att ni alla får en jättebra dag!


FEBRUARI:

2012-02-18 - Inga bostonterriervalpar i vår - Nu har Bimbo (Polarskäggets Bedårande Bimbo) löpt och tre gånger har vi varit och hälsat på den tilltänkte pappan till de planerade valparna men tyvärr föll han inte våran kräsna Bimbo i smaken så någon parning blev det inte. Och då blir det alltså inga valpar heller, tyvärr! Och löper hon lika sällan som hon gjort hittills så blir det inget nytt försök förrän till vintern igen.


JANUARI:

2012-01-25 - Olga har varit hos veterinären ... och blivit ögonlyst och patellaundersökt och båda delarna var utan anmärkning!

2012-01-16 - Olga 1 år idag - Idag blir "minstingen" i flocken, Olga (Top Boston's Good Girl Gone Bad), 1 år!

Copyright © Kennel Ronelkas