Arkiv 2008

Arkiv 2008

DECEMBER:

2008-12-27 - Daphne på besök - Idag har vi haft besök av Linda, Christer, Saga och Daphne. Hundarna känner varandra så bra nu att efter en stund kunde alla vara tillsammans och busa, både ute och inne. Men det är helt omöjligt att få med alla på samma bild!

2008-12-22 - Ronelkas B-kull 5 år - Mitt i julstöket för fem år sedan tyckte B-kullen att det var dags att göra entré här i världen! Så idag skickar vi och syrran Bea grattis-kramar till Ronelkas Baloo, Beauty "Zelda" och Bilbo och hoppas att ni får en fin födelsedag!

2008-12-13 - Lucia...firades här hemma idag på morronen med de två äldsta barnbarnen, Elin och Linnéa, 3 år gamla, som underhöll med diverse "blandade" luciasånger.


NOVEMBER:

2008-11-30 - Ronelkas A-kull 6 år - Det är tätt mellan födelsedagarna i november! Idag är det A-kullen vi gratulerar på 6-årsdagen! Ayla hälsar och grattar syskonen. Vi tänker också på Athos som inte längre finns bland oss.

2008-11-28 - Ronelkas C-kull 4 år - Och idag får vi skicka GRATTIS-kramar till C-kullen som fyller 4 år. Ha en jättebra födelsedag önskar vi Celeborn "Chippen", Celeste "Wilda", Chili, Cindy "Ceven" och Cosmos.

2008-11-24 - Ronelkas H-kull 1 år - GRATTIS-kramar skickar vi till Ronelkas Hades "Bullit", Hamlet, Hedda och Hera som idag fyller 1 år. Hoppas att er första födelsedag blir trevlig och kanske med något extra gott i matskålen!

2008-11-22 - Ronelkas Indra på besök - Det har varit en intensiv dag för Immo idag. Först var det avslutning på valpkursen med blodspår, vilket Immo klarade galant. Och sedan kom syrran, Indra, på besök med sin familj och då var det ju naturligtvis lek och bus, både ute och inne och då fick även Dina och Ayla vara med.

2008-11-08 - Ronelkas Easy på besök - Idag var Easy här tillsammans med sin matte och sin "sambo" Tollaren Raggi. Det blev en långpromenad i skogen tillsammans med Kano och Immo och så lite bus, förstås!

2008-11-02 - Kano Svensk Utställningschampion! - Idag har vi varit i Växjö igen och denna gången var det vår Canaan Dog "Kano" (Chanco's Trumbler) som skulle ställas. Kano blev 2 år för ett par veckor sedan så vi hade ju hoppats att han skulle få ett sista Cert och bli champion idag. Och Kano infriade våra förväntningar genom att vinna över brorsan Cops i Öppenklass och få CK, CERT - och blev därmed Svensk Utställningschampion - samt CACIB och till slut blev han även BIR!


OKTOBER:

2008-10-31 - Immo BIM-valp i Växjö - 80 st dvärgpinschrar var anmälda till Småland-Ölands Kennelklubbs Internationella utställning i Växjö och de dömdes av Ann Rode. Ronelkas Immo vann sin klass (valp 6 - 9 mån) med HP och blev BIM.

2008-10-26 - "Nova" på utställning i Halmstad - Ronelkas Isolde "Nova" har varit på Hallands Kennelklubbs inofficiella utställning i Halmstad Ridhus. Dvärgpinschrarna dömdes av Johnny Nilsson och "Nova" placerade sig som 2:a med HP i klassen valpar 6-9 månader. Grattis Sarah och Christian!

2008-10-19 - Kano på domarkonferens - Idag har det varit domarkonferens för SSUK's (Svenska Spets- och Urhundsklubben) raser och Kano (Chanco's Trumbler) och Quila (Chanco's Nala) hade utsetts av rasklubben att representera Canaan Dog. Ett 50-tal domare hade samlats på Bergendals Hotell i Sollentuna och Kano och Quila fick visa upp sig och Bo Lundström informerade om rasen.


SEPTEMBER:

2008-09-28 - Immo BIR-valp i Tranås - På Tranås Brukshundklubb var det inofficiell utställning idag och dvärgpinschrarna dömdes av Fredrik Rankleven. Immo fick HP i valpklassen 6-9 mån och blev BIR, men vi hann tyvärr inte stanna till finalen.

2008-09-27 - Ronelkas-hundar MH-beskrivna - Hela dagen har vi tillbringat på Värnamo Brukshundklubb där Lars Österlund har mentalbeskrivit sju Ronelkas-hundar. Så nu har Ayla, Dixie, Fenja, Fjodor, Frodo (Lego), Gina och Gizmo Känd Mental Status! Ett stort tack till alla mattar och hussar och hundar för en jättetrevlig och spännande dag!

2008-09-20 - Immo BIS-valp i Huskvarna - Idag var det dags för Huskvarna Hundklubbs inofficiella utställning. Elisabeth Wahlström dömde dvärgpinschrarna och Ronelkas Hedda blev idag tvåa med HP i Juniorklassen. Immo vann valpklass 6 - 9 mån med HP och blev BIR. Och i finalen placerade han sig som BIS-1!

2008-09-14 - SSPK-utställning i Höganäs - Idag var vi i Höganäs på SSPK-utställning. De 31 dvärgpinschrarna dömdes av Leni Nousiainen från Finland. Immo gick för sista gången i valpklass 4 - 6 mån. Så fort Immo kom in i ringen kände han att det fanns köttbullsrester i gräset och som det matvrak han är var han helt fixerad vid att leta mat så det var inte lätt för domaren att bedöma hans rörelser! Men han skötte sig bra på bordet och fick i alla fall ett HP. Och domaren trodde att Immo nog har en framtid som spårhund!

2008-09-13 - Ronelkas Hedda BIR i Vetlanda - Ronelkas Hedda är på inofficiell utställning i Vetlanda idag tillsammans med matte Siw. Dvärgpinschrarna dömdes av Ing-Marie Hagelin och hon placerade Hedda som 1:a av tre tikar i Juniorklassen med HP och BIR! Grattis Siw!

2008-09-07 - Kano Cert och BIR på Öland - När vi styrde kosan mot Öland i fredags eftermiddag såg vi fram emot en solig och skön sensommarhelg. Men så blev det tyvärr inte - regnet öste ner både lördag och söndag. Till Småland-Ölands Kennelklubbs Nationella utställning på Böda Sand hade vi anmält vår Canaan Dog Chanco's Trumbler - "Kano" - och när det blev hans tur som näst sista hund i ringen var det faktiskt uppehåll. Kano föll domaren, Ligita Zake från Lettland, i smaken och han fick CK och Cert och blev BIR!


AUGUSTI:

2008-08-30 - Hedda och Immo på utställning - Idag var det Ronelkas Heddas tur att göra utställningsdebut och det gjorde hon på Nässjö BK's inofficiella utställning. Hedda skötte sig galant både på bordet och i ringen och placerade sig som tvåa med HP i valpklass II 6 - 12 mån. Grattis Siv! Och Immo blev BIR i valpklass 4 - 6 mån men tyvärr hann vi inte stanna kvar till finalen.

2008-08-24 - Utställningsdebut... - ...gjorde idag två av valparna i I-kullen, Immo och Isolde "Nova" på VästraKennelklubbens Inofficiella utställning Västkustvalpen. De 10 dvärgpinschervalparna dömdes av Börje Johansson och först ut var Immo i klassen 4 - 6 månader. Immo vann sin klass med HP. "Nova", som visades mycket väl av matte Sarah, vann också sin klass med HP och i kampen om BIR och BIM var det "Nova" som domaren gillade bäst och hon blev BIR och Immo blev BIM. Men inte nog med det - "Nova" placerade sig även i gruppfinalen där hon blev BIG-R! Grattis Sarah och Christian!

2008-08-16 - Ronelkas Hedda här - Idag har vi haft Hedda på besök. Hedda är en mycket lugn och trevlig liten dam och det tog inte lång stund för henne att smälta in i flocken. Och mamma Bea tycker det är så roligt när hennes dotter är på besök så hon får pyssla om henne lite.

2008-08-10 Utställning i Ronneby - Igår eftermiddag åkte vi till Julia och hennes familj i Karlshamn för att hämta med oss Ronelkas Gina till Ronneby. Tack för jättegod mat och en trevlig kväll!

Och idag var det dags för Blekinge Kennelklubbs Nationella utställning i Ronneby Brunnspark. Regnet öste ner över de 24 dvärgpinschrarna och domaren, Gertrud Hagström. Gina debuterade i unghundsklassen och efter lite "diskussioner" på bordet fick domaren titta på tänderna och klämma och känna på henne. Och det resulterade i ett förstapris och en andraplacering i klassen.

2008-08-09 - Indra på besök - Idag har vi haft besök av Ronelkas Indra och hennes familj. Som vanligt när syskon träffas är det full fart från första stund och så också idag. Immo blev så glad att få träffa syrran och även Dina och Kano fick vara med en stund - men de tröttnade snart.


JULI:

2008-07-27 - Utställning i Ransäter - Vi har varit i Värmland några dagar och i går ställde vi ut Ronelkas Divina på Värmlands Kennelklubbs Internationella utställning i Ransäter. 31 dvärgpinschrar var anmälda och dömdes av Ann-Christin Johansson. Dina blev 2:a i championklassen med CK men oplacerad i Bästa Tik-klassen. Domaren tyckte inte hon "verkade vara i slag i dag", vilket förmodligen betydde att hon varken var kuperad eller röd. Sedan hade vi trevligt besök av Bengt-Jörgen och Maj-Lis från Tanzab's kennel som hade med sig sin lilla affenpinscher Hera. Och när Immo hade vant sig vid Heras utseende hade de riktigt roligt tillsammans.

2008-07-14 - "Gamla nyheter" från Tvååker - I torsdags kväll packade vi husbilen igen och styrde kosan mot Halland. På fredagen var det dags för den första av Hallands Kennelklubbs Nationella utställningar och dvärgpinschrarna dömdes av Ann Horan från England. Ronelkas Divina debuterade i championklassen med att bli 2:a med CK och slutligen placera sig som 3:a Bästa Tik (bästa okuperade tik!).

På lördagen var det Diane Anderson som dömde och resultatet för Dina blev 3:a i championklassen med CK och slutligen samma placering som på fredagen, 3:a Bästa Tik.

På fredagskvällen hade några eldsjälar (Karin och Maria Larsson och Marianne Olsson) anordnat en DP-träff på Falkenbergs Brukshundklubb med god mat och fika samt ett DP-race. Dina lyckades med bedriften att placera sig sist bland tikarna! Hon var mer intresserad av Mariannes solglasögon än av vart husse hade tagit vägen - och så fanns ju matte i publiken så hon behövde väl inte springa!

Och på lördagen kom Ronelkas Isolde "Nova" och hennes matte och husse och hälsade på. Immo blev jätteglad att få träffa syrran och de busade runt en stund på parkeringen mellan bilarna.

Och eftersom vi har semester så passade vi på att tillbringa ett par extra dagar på Västkusten.

2008-07-02 - 2007-07-06 - World Dog Show - Nu har vi kommit hem efter några intensiva och spännande dagar på World Dog Show på Älvsjömässan och SSPK's och Dvärgpinscherklubbens circuitutställningar på Almare Stäket i Stockholm. Dagarna har tillbringats vid utställningsringen och på kvällarna har vi haft trevligt tillsammans med Linda, Christer, Julia och Jenny. Och även hundarna har umgåtts på kvällarna. Ronelkas Daphne var den enda av "våra" hundar som ställdes alla tra dagarna och det var med blandade resultat. Bäst gick det på World Winner i Älvsjö där det var 34 tikar anmälda i Öppenklassen. Daphne och Divina (som bara ställdes den dagen) fick båda Excellent, men blev oplacerade. Ronelkas Gina deltog i Unghundsklassen men hon var inte på humör och fick ett blått band.

dag har vi även ställt vår Canaan Dog, Chanco's Trumbler "Kano" på World Dog Show. Det var 20 Canaan Dogs anmälda och de dömdes av Agnes Ganami Kertes från Israel. I Unghundsklassen fick Kano hård konkurrens av bl a två av sina bröder som alla fick Excellent men Kano var den som drog det längsta strået och vann klassen. Kano fick även Certifikatet och placerades till slut som 3:a bästa hane, slagen av sin far och en israelisk champion!


JUNI:

2008-06-28 - Dina blev Svensk Utställningschampion idag - Idag var det dags för SSPK's officiella SKBV-utställning i Borås. 26 dvärgpinschrar dömdes av Sonia Kalveri Philippou från Cypern. Från Kennel Ronelkas deltog Daphne och Divina. Daphne var inte på humör och ville inte bli hanterad på bordet. Däremot var hennes syster Dina på ett strålande utställningshumör och visade sig från sin allra bästa sida, vilket resulterade i att hon vann Öppenklassen med CK och blev 1:a i Bästa Tikklassen, fick sitt tredje Certifikat och blev därmed Svensk Utställningschampion. Och eftersom det var en SKBV-utställning (Svensk Klubbvinnare) fick hon även ett SKBV-kort.

2008-06-22 - H- och I-kullen på valpkurs igen - Idag var det dags för det andra kurstillfället av H- och I-kullens valpkurs. Den här gången behövde vi inte leta efter skugga men vi klarade oss faktiskt undan regnet! Emma gick igenom Valpskolans steg 3 "Nu ska vi leka" och steg 4 "Sitt". Och valparna och deras ägare var verkligen duktiga, så nu är det bara att fortsätta att träna där hemma. Tack alla för en jättetrevlig dag!

2008-06-09 - Kano mentaltestad - Idag har vi haft en jättespännande dag i Sätra Bruk. Vår Canaan Dog, Kano, har mentaltestats (inofficiellt) av Barbro Börjesson och det känns som om vi idag har fått se en ny sida av vår hund. Eftersom han är en urhund ska han ju vara försiktig i nya situationer men han genomförde trots det alla momenten mycket bra.

2008-06-08 - Utställning i Vänersborg - Norra Älvsborgs Kennelklubbs Internationella utställning gick av stapeln i strålande solsken. 29 dvärgpinschrar var anmälda och dömdes av Eva Borg. Från Kennel Ronelkas deltog Fenja, Daphne och Divina och först ut var Fenja i juniorklassen där hon fick ett andrapris. Daphne och Dina gick i öppenklassen och där placerade sig Daphne som 4:a och Dina blev 2:a med CK och slutade som 4:a i Bästa tikklassen.

2008-06-06 - Valpkurs för H- och I-kullen - Idag har Emma gått igenom de två första stegen i Valpskolan med H- och I-kullen och deras familjer. Första steget, Hantering och kroppskontakt, kunde genomföras i skuggan under markisen. Men längre fram på dagen när det var dags för steg två, Följ mig, stekte solen från en klarblå himmel. Så det var ett gäng trötta valpar som vände hemåt i eftermiddag. Tack Emma och Tack alla valpägare för en trevlig dag!

2008-06-01 - Immo har träffat Hedda - Vi har varit hemma hos Ronelkas Hedda och hennes familj idag och Immo och Hedda hade riktigt roligt i solskenet på gräsmattan. Emellanåt fick de sällskap av Heddas kompisar Spike, Sessan och Nelly. Men roligast hade de när de fick vara för sig själva och busa.


MAJ:

2008-05-31 - Daphne har varit på utställning - Idag var det dags för Östergötlands Kennelklubbs Internationella utställning i Norrköping. De 27 dvärgpinschrarna dömdes av Ann-Christin Johansson. Ronelkas Daphne fick ett förstapris i öppenklassen med kanonkritik. Grattis Linda och Christer!

2008-05-19 - Länk till Novas blogg - Novas (Ronelkas Isolde) matte Sarah har gjort en blogg om Nova http://nova1.webblogg.se/.

2008-05-18 - SSPK-utställning i Veberöd - Igår eftermiddag packade vi in oss själva och alla hundarna i husbilen och åkte söderut och idag var det dags för SSPK's utställning i ett kallt och blåsigt Veberöd. 18 dvärgpinschrar var anmälda och dömdes av Pia Lundberg. Ronelkas Divina fick ett förstapris och placerade sig som trea i Öppenklassen.

2008-05-17 - Ronelkas Gina på utställning - Gina har varit på utställning i Hässleholm, Nordskånska Kennelklubbens Nationella utställning, med 33 (vuxna) dvärgpinschrar som dömdes av Ingela Nilsson. Gina fick ett förstapris och placerade sig som 5:a i Juniorklassen. Grattis Julia!

- Indra har flyttat - Idag var det dags för den sista valpen i I-kullen, Indra, att flytta "hemifrån". Hon kommer att bo i Gnesta hos Josefine Walfridsson och hennes familj. Vi önskar Er lycka till med Indra!

2008-05-12 - "Nova" har flyttat - Första valpen ur I-kullen som lämnar oss är Isolde "Nova" som flyttar till Sarah och Christian i Kungsbacka. Lycka till med lilla Nova!

- I-kullen har varit hos veterinären - Nu har vi varit hos veterinären med Ronelkas Immo, Indra och Isolde. De är vaccinerade, chipsmärkta och besiktigade, alla tre utan anmärkning.

2008-05-11 - I-kullen 8 veckor - Idag är I-kullen 8 veckor och i morron blir det veterinärbesök och sedan är det dags för den första av valparna att flytta.

2008-05-04 - I-kullen 7 veckor - I-kullen är 7 veckor idag och då är det ju dags för den obligatoriska 7-veckorsbilden. Efter många försök och massor av misslyckade bilder blev det i alla fall en på varje valp.

2008-05-03 - Easy och Hedda på besök - Hera har utställningsdebuterat - Idag har vi haft besök av Ronelkas Easy och Ronelkas Hedda och deras familjer. Först fick I-kullen träffa Hedda och sedan fick Bea umgås med sina båda döttrar, som också träffades för första gången. Easy är från Beas första kull och fyllde 2 år i veckan och Hedda är från den sista kullen som föddes i november 2007.

Heddas syster, Hera, har gjort utställningsdebut idag på Dvärgpinscherklubbens inofficiella utställning "Ölandspinnen". Enligt husse skötte hon sig alldeles utmärkt i ringen men domaren föredrog den större varianten av hundar så det blev ingen placering för Hera idag.

2008-05-02 - Gina på besök - Idag var Julia och Gina och hälsade på. Vädret var väl inte det bästa men vi tog en tur ut i skogen i alla fall med Gina, Dina och Ayla. Och så fick Gina träffa både sina mamma Zelda och sina små halvsyskon (I-kullen).

2008-05-01 - Daphne på besök - Idag var Daphne på besök tillsammans med sin matte och husse. De båda systrarna Daphne och Dina lekte som vanligt. Mamma Tilda fick komma ut och sätta dottern på plats lite och sedan kunde hela flocken vara tillsammans (vilket var omöjligt att fånga på en och samma bild!).

- E-kullen 2 år! - Ett lite försenat GRATTIS på 2-årsdagen (som var igår den 30 april!) säger vi till Ronelkas Easy, Ehleia och Extra och skickar en massa födelsedagskramar!


APRIL:

2008-04-27 - I-kullen 6 veckor - I-kullen är 6 veckor idag och nu är det mycket lek och bus som gäller - både ute och inne.

2008-04-20 - Ronelkas Daphne på utställning i Västerås - I helgen har Wästmanlands Kennelklubb haft nationell utställning i Rocklundahallen i Västerås. 37 dvärgpinschrar var anmälda och dömdes av Siv Jernhake. Från Kennel Ronelkas deltog Daphne och hon placerade sig som femma i Öppenklassen med ett förstapris. GRATTIS Linda och Christer!

- Easy på besök - Ronelkas Easy och hennes familj kom en sväng och hälsade på. Ayla och Dina och Easy busade och så var det meningen att Kano skulle få leka med Easys kompis, tollaren Raggi, men eftersom Easy löper så tyckte Kano att hon var mycket intressantare.

- I-kullen 5 veckor - Det har redan gått fem veckor sedan I-kullen föddes och idag var det dags att få komma ut i vårsolen och se sig omkring i en liten del av världen utanför huset - noga övervakade av mamma Zelda.

2008-04-19 - Fenja på besök - Fenja var här idag tillsammans med sin matte och husse och då passade hon på att busa runt med Dina och Quick i vårsolen. Som vanligt när dvärgpinschrar träffas så är det knappt att man hinner få med dem på samma bild!

2008-04-18 - G-kullen 1 år -Idag gratulerar vi Ronelkas Gina, Ginger "Pixie", Gizmo och Goliat "Pico" på deras 1-årsdag. Och samtidigt sänder vi en hälsning till Geizha som inte längre finns bland oss. Geizha insjuknade hastigt och dog den 2 april av en akut infektion i magsäck och tarm, troligtvis orsakat av att hon fått i sig något olämpligt.

2008-04-13 - I-kullen 4 veckor - Detta har varit en händelserik helg för I-kullen. Indra och Nova (Isolde) har fått träffa sina nya familjer och i dag, på 4-veckorsdagen, fick de äta "vanlig" mat för första gången. Och som de matvrak de är så tog de inte nosen ur matskålen förrän den var tom!

2008-04-06 - Ute i skogen med Hedda - I eftermiddag har vi varit ute på skogspromenad med Ronelkas Hedda och hennes matte och husse. Hedda fick träffa sin mamma Bea och Dina och Kano. Alla fyra jagade runt i skogen och det var helt omöjligt att få med alla på samma bild.

- I-kullen 3 veckor - 3-veckorsdagen brukar betyda stora förändringar för valparna. De får byta valplåda och de får en hage som de kan springa runt i och så får de smaka "riktig" mat för första gången. Och eftersom I-kullen är riktiga små matvrak så lät de sig väl smaka av nötfärsen.Copyright © Kennel Ronelkas