Arkiv 2017

Arkiv 2017

DECEMBER:

2017-12-17 - Mimmi är parad - Vi firade Lucia med att åka till Kumla där Mimmi fick träffa sin tilltänkte kavaljer, O Captain My Captain Alikana "Kapten". Mötet avlöpte helt planenligt och om allt fortsätter planenligt så ska det komma valpar vecka 7 2018. Tack Anna och Patrik för att vi fick låna er guldklimp! Och ett stort GRATTIS till "Kaptens" BIR-placering på Stockholms Hundmässa som även gav honom titeln Svensk Vinnare 2017!


NOVEMBER:

2017-11-28 - C-kullen 13 år! - Idag är det 13 år sedan Ronelkas C-kull föddes och vi skickar våra hjärtligaste gratulationer till er som ännu finns med oss! "Chippen" hälsar att han fortfarande är pigg och glad!

2017-11-24 - H-kullen 10 år - Hjärtliga gratulationer på 10-årsdagen skickar vi till Ronelkas H-kull! Vi önskar er en fin födelsedag!


OKTOBER:

2017-10-22 - N-kullens BPH - Riktigt kallt och blåsigt var det igår när 4/5 av N-kullen genomförde sitt BPH på Aneby BK men det var jätteroligt att träffa alla igen! Nu är de drygt 1½ år och alla har utvecklats till snälla och trevliga familjehundar. Det var väldigt spännande att se syskonen på banan och jämföra deras reaktioner på de olika momenten! Ett stort tack alla hussar och mattar för att ni tog er tid att beskriva era hundar!

2017-10-18 - Valpplaner - Ronelkas P-kull planeras till början av 2018. Vi väntar på att Mimmi (Ronelkas Mimmi) ska börja löpa, vilket hon förmodligen gör i slutet av oktober eller början av november. Då är tanken att hon ska paras med en lämplig hane och den vi fallit för - och som förhoppningsvis även Mimmi faller för - är SE JV-16 O Captain My Captain Alikana.

Mer information om både Mimmi och "Kapten" finns under Planerade valpar.

2017-10-12 - Mimmi ögonlyst

Vi har varit med Ronelkas Mimmi hos veterinären för ögonlysning och även denna gången var resultatet utan anmärkning.


SEPTEMBER:

2017-09-27 - L-kullen 5 år och uppdateringar - Idag fyller Ronelkas Luna, Latte, Lilo och Loke 5 år! Massor av gratulationer på födelsedagen!

Det har varit dåligt med uppdateringar den sista tiden:

Första helgen i september är vi alltid på Småland-Ölands Kennelklubbs utställning på Böda och så även i år. Vi hade anmält Mimmi för länge sedan och när hon blev champion anmälde vi Dolly också i tron att vi kunde byta klass för Mimmi. Men det får man inte göra längre och då hade vi problem för Rolf kunde ju inte gå med båda hundarna samtidigt. Men det löste sig alldeles utmärkt - vi fick proffsig handlerhjälp, tack Gudrun! Mimmi fick Excellent med CK, blev etta i öppenklassen och slutade som 3:a Bästa Tik. Dolly fick ett Very Good i öppenklassen - domare Åke Cronander tyckte hon var lite tjock!

Den 9 september gjorde Ronelkas Owen utställningsdebut. Det skedde på Sydskånska Kennelklubbens Internationella utställning i Eslöv och Owen fick ett HP och blev BIM-valp!

Och dagen efter var syrran "Disa" (R. Opal) på June Hundklubbs inofficiella utställning här i Jönköping. Även hon fick ett HP och blev BIM-valp!


JULI:

2017-07-31 - Mimmi Svensk Utställningschampion! - Som vanligt har vi tillbringat några semesterdagar i Värmland i samband med Värmlands Kennelklubbs Internationella utställning i Ransäter den 29 - 30 juli. Vi ställde vår Ronelkas Mimmi. I år var det Nils Molin som dömde bostonterrierna och han placerade Mimmi som 1:a i Öppenklassen med Excellent och CK. I Bästa Tikklassen blev hon 2:a med R-Cacib och Certifikat, som var hennes tredje, och därmed blev hon

Svensk Utställningschampion!

2017-07-02 - Utställning i Borås - Idag ställde vi Mimmi på Södra Älvsborgs Kennelklubbs nationella utställning i Borås. Vi hade ju hoppats på ett tredje cert men idag blev det "bara" ett Excellent och en andraplats i öppenklassen för domare Elisabeth Juverud från Norge.


JUNI:

2017-06-10 - Mimmi Cert i Vänersborg - I dag har vi varit i Vänersborg på Norra Älvsborgs Kennelklubbs Nationella utställning. Det var Zlatko Jojkic som dömde bostonterrier och Ronelkas Mimmi placerade han som etta i Öppenklassen med Excellent och CK och i Bästa Tik-klassen blev hon 2:a med Certifikat!

2017-06-03 - Mimmi har fått sitt första Cert! - Östergötlands Kennelklubb anordnar tre dagar i rad 3 X International Dog Show i Norrköping. Idag ställde vi Ronelkas Mimmi och dömde gjorde Anne Katona från USA. Mimmi blev 1:a i Öppenklasen med Excellent och CK och i Bästa tik-klassen blev hon 2:a och fick därmed sitt första Certifikat samt ett Reserv-Cacib.


MAJ:

2017-05-28 - Bostonshow - I högsommarvärme och strålande solsken genomfördes igår 2017 års Bostonshow som i år var lite extra festlig på grund av Bostonterrierklubbens 60-årsjubileum. Domare var Jan Mason från Storbritannien. Systrarna Disa (Ronelkas Opal) och Sally (Ronelkas Olga) som nu hunnit bli 4½ månad gjorde utställningsdebut och det med den äran! Disa blev etta och Sally blev tvåa, båda med HP, i valpklassen 4 - 6 månader. Stort Grattis!

Mamma Mimmi gjorde också bra ifrån sig och blev 3:a i Öppenklassen i konkurrens med 11 andra tikar.

Selma gick för första gången i veteranklassen och där blev hon 3:a.

2017-05-05 - J-kullen 8 år - Idag har vi fått ytterligare ett gäng "veteraner" - J-kullen fyller 8 år! Ett jättestort GRATTIS och ha en härlig födelsedag!


APRIL:

2017-04-30 - E-kullen 11 år - Idag fyller flickorna i E-kullen 11 år - ett stort GRATTIS till er! Ha en riktigt bra födelsedag!

2017-04-18 - G-kullen 10 år! - 10 år fyller idag Ronelkas G-kull - ett stort GRATTIS till er! Vi önskar er en riktigt trevlig födelsedag!

2017-04-17 - K-kullen 6 år - Igår fyllde K-kullen 6 år och vi skickar massor av gratulationer till Killah och Kleopatra "Chleo" - en dag för sent! Vi hoppas att ni hade en jättefin födelsedag!

2017-04-15 - O-kullens valpkurs - Igår var det valpkurs för O-kullen. Alla fyra valparna, som nu blivit drygt tre månader, kom med sina familjer och det var ett glatt återseende. Mamma Mimmi var också med och busade ett tag.

Som vanligt var det Valpskolans Fyra lätta steg (till samförstånd) som vår instruktör Ewa Ohlander gick igenom. Det är inte jättelätt att fokusera på att sitta m m när man har syskonen runt sig men alla var jätteduktiga och det var fyra trötta valpar som åkte hem framåt eftermiddagen!

Ett stort tack till alla för en jättetrevlig dag och tack Ewa för att du delar med dig av dina kunskaper!


MARS:

2017-03-29 - Friska hundar! - Nu har alla fem "valparna" i N-kullen varit hos veterinären och gjort ögonlysning och kollat knälederna och alla fem var utan anmärkning på både ögon och knän!

2017-03-19 - D-kullen 11 år och N-kullen 1 år - Idag har vi två gäng med födelsedagsbarn att gratulera: dels är det damerna i D-kullen som blir 11 år och dels är det ungdomarna i N-kullen som blir 1 år. Massor av gratulationer till er alla och ha en riktigt bra dag - kanske med något extra smaskigt i matskålen!

2017-03-16 - I-kullen 9 år - Ett stort GRATTIS till Ronelkas I-kull på 9-årsdagen! Vi önskar er en toppen-dag i vårsolen!

2017-03-13 - M-kullen 2 år - Idag är det två år sedan den första bostonterrierkullen föddes här på kenneln och vi skickar massor av gratulationer till er alla och önskar er en härlig dag! Mimmi firar sin födelsedag med att sova och vila upp sig efter åtta intensiva veckor med valpar!

2017-03-11 - O-kullen har flyttat - Oj, så tyst och tomt det är här hemma nu! Igår flyttade tikarna och idag har hanarna blivit hämtade av sina nya familjer.Vi önskar er lycka till med era nya familjemedlemmar!

2017-03-09 - F-kullen 10 år! - Våra hjärtligaste gratulationer på födelsedagen till Ronelkas F-kull som fyller 10 år idag! Vi önskar er alla en fin födelsedag!

2017-03-07 - O-kullen 8 veckor - Idag är O-kullen 8 veckor och denna veckan har de fått uppleva snö och kyla och de har varit ute och åkt bil. I eftermiddag har de varit hos veterinären och fått sina vaccinationer, blivit "chippade" och besiktigade, alla utan anmärkning, så nu är de klara att flytta hemifrån.


FEBRUARI:

2017-02-28 - O-kullen 7 veckor - Idag är valparna i O-kullen 7 veckor. Nu kan de vara ute korta stunder varje dag och de tycker det är jättespännande att upptäcka världen utomhus.

2017-02-21 - O-kullen 6 veckor - O-kullen är 6 veckor idag och det är full fart på dom. De har hunnit utforska hela huset och nu väntar vi på bättre väder så de kan få gå ut lite också. Det är nästan omöjligt att fånga alla fyra på samma bild men med hjälp av en ny leksak lyckades det.

2017-02-14 - O-kullen 5 veckor - Tiden bara flyger iväg och idag är O-kullen redan 5 veckor. De fortsätter att växa och utvecklas och nu kan de bitas också!

2017-02-07- O-kullen 4 veckor - Idag är O-kullen fyra veckor och de blir allt livligare för varje dag så idag var det dags att utöka hagen. Under veckan har de börjat äta "riktig" mat och de har fått träffa mormor Dolly. Två av valparna har även haft besök av sina blivander familjer och de har fått sina namn: Ossie och Owen, Olga och Opal ska de heta i stamtavlan men vi vet inte vem som är vem än.


JANUARI:

2017-01-31 - O-kullen 3 veckor -På 3-veckorsdagen får valparna flytta från valplådan till lilla valphagen så idag fick O-kullen lite mer utrymme att "springa" runt i. Men man orkar inte springa så mycket när man är tre veckor och då är det skönt att krypa ihop och sova i en mjuk säng.

2017-01-24 - O-kullen 2 veckor - O-kullen är två veckor idag. Alla har öppnat ögonen och de har varit med om sin första kloklippning. Men den största delen av tiden ägnar de fortfarande åt att äta och sova.

2017-01-17 - O-kullen 1 vecka - Idag är O-kullen en vecka. Tyvärr har syskonskaran decimerats då den lilla tiken inte klarade sig. Men de fyra som är kvar mår alldeles förträffligt. De äter och växer och blir ompysslade av sin duktiga mamma Mimmi som helst inte vill lämna valplådan alls.

1-veckas-bilder på O-kullens sida.

2017-01-10 - O-kullen är född! - I natt föddes Ronelkas O-kull. Vår duktiga lilla Mimmi födde naturligt sex valpar, tre hanar och tre tikar, men en hane var tyvärr dödfödd.

Copyright © Kennel Ronelkas 2003-2018