Arkiv 2011

Arkiv 2011

DECEMBER:

2011-12-22 - B-kullen 8 år - Idag har kenneln fått ytterligare ett gäng veteraner då B-kullen fyller 8 år. GRATTIS på födelsedagen säger vi till Ronelkas Beauty "Zelda", Baloo och Bilbo! Vi önskar er en fin födelsedag och så sänder vi en hälsning till vår lilla Beata "Bea" i hundhimlen!


NOVEMBER:

2011-11-30 - A-kullen 9 år - Idag är det 9 år sedan kennel Ronelkas första kull föddes. Massor av gratulationer till Alva, Aragorn och Atlas på 9-årsdagen! Vi tänker också på vår lilla Ayla och Athos som inte längre finns med oss.

2011-11-28 - Ronelkas C-kull 7 år - Idag fyller C-kullen 7 år och vi skickar massor av gratulationer till Celeste "Wilda", Chili och Cindy "Ceven", Celeborn "Chippen" och Cosmos. Vi önskar er en jättefin dag - kanske med något extra gott i matskålen!

2011-11-24 - Ronelkas H-kull 4 år - Ett STORT GRATTIS på 4-årsdagen säger vi idag till Hedda och Hera, Hades "Bullit" och Hamlet! Hoppas att ni alla får en fin födelsedag.

2011-11-12 - Ronelkas Kleopatra "Chleo" har varit på utställning - Idag var det utställningsdebut för "Chleo" på Svenska Pudelklubben Västra avd.'s inofficiella utställning i Varberg. Det var 7 dvärgpinschrar anmälda och de dömdes av Lars Hammar. "Chleo" fick jättefin kritik men eftersom hon hoppade och skuttade runt i ringen var det lite svårt att bedöma hennes rörelser så hon blev trea i sin klass.

2011-11-05 Utställning i Växjö - Årets sista utställning för vår del har vi varit på idag. Det var Småland-Ölands Kennelklubbs Internationella utställning i Växjö där Boo Lundström dömde 31 st Bostonterrier. Detta var den första officiella utställningen för Olga (Top Boston's Good Girl Gone Bad) liksom för två av hennes systrar där Wera (Top Boston's Go With the Flow) drog det längsta strået och vann Juniorklassen med CK, Olga kom trea med Excellent och Ellen (Top Boston's Grace of God) fick också CK och kom fyra. I Unghundsklassen ställde vi Bimbo (Polarskäggets Bedårande Bimbo) som vann klassen med Excellent och CK. I Bästa Tikklassen blev hon 3:a med R-Cacib.


OKTOBER:

2011-10-30 - Vi har träffat Kanos valpar - Idag har vi varit i Trelleborg hos Kennel Noble Guardians och träffat Kanos valpar som nu har hunnit bli 4½ vecka gamla. Och vi blev helt betagna av dessa underbara valpar! Alla tre var mycket sociala och trevliga och fantastiskt fina. Och de blir så väl omhändertagna av mamma "Iza".

2011-10-03 - Kanos valpar - Den 28 september föddes 3 Canaan dog-valpar på Kennel Noble Guardians, 1 cremefärgad och 1 röd tik och 1 cremefärgad hane. Valparna växer och frodas och pysslas om av sin duktiga mamma Iza.Föräldrar till valparna är vår Kano (SUCh Chanco's Trumbler) och "Iza" (C.I.B & NORD & SE & DK & NO Ch KBH V-10 NO V-10 SE V-10 SE V-09 Ridgeslättens Basha Af Isak).


SEPTEMBER:

2011-09-18 - Valpkurs dag 2 för K-kullen - Idag var det dags igen för valpkurs för de två systrarna, Killah och Kleopatra "Chleo". Första delen av kursen hade vi i juli och då hann vi gå igenom alla fyra stegen i Barbro Börjessons Valpskolan så idag blev det lite repetition och p g a vädret fick det bli en ganska teoretisk kurs. Men Killah och Chleo roade sig glatt med varandra, mamma Dina och Olga medan hussar och mattar fick tips och råd av Ewa. En liten stund kunde vi vara ute i alla fall och då ägnade vi oss bl a åt kontaktövningar och stanna och sitt. Och det var jätteroligt att se att det fungerade så bra! Och så hade vi tänkt att valparna skulle få pröva på att spåra också men när det var dags att gå ut så ösregnade det och både 2- och 4-fyrbenta blev genomblöta men tjejerna förstod i alla fall vad de skulle göra! Tack alla för en jättetrevlig dag!

2011-09-11 - Bimbo Reserv-Cert i Sofiero - Det blev allt svartare på himlen och åskan mullrade medan Robert Blûmel från Österrike dömde de 14 bostonterrierna som var anmälda till Sydskånska Kennelklubbens Nationella utställning i Sofiero. Bimbo fick Excellent 1 och CK i Unghundsklassen och i Bästa Tikklassen blev hon 3:a med ett Reserv-Cert och när den bedömningen var klar öppnade sig himlen och regnet vräkte ner en stund.

2011-09-04 - Utställning på Böda, Öland - Så var vi hemma igen efter några fantastiskt sköna dagar på Öland. Vi åkte redan i torsdags och fick verkligen det toppenväder vi hade önskat. Småland-Ölands Kennelklubbs Nationella utställning på Böda Sand började i går och då ställde vi inga hundar själva utan kunde i lugn och ro titta på de 28 dvärgpinschrarna som deltog.

I dag har vi ställt två av våra bostonterrier. Det var 24 hundar anmälda i rasen och de dömdes av Petr Rehanek från Tjeckien. Först ut var Olga (Top Boston's Good Girl Gone Bad) i valpklassen som fick ett HP och blev BIM-valp.

Bimbo (Polarskäggets Bedårande Bimbo) fick EXC1 med CK i Unghundsklassen men i Bästa tikklassen blev hon oplacerad.


AUGUSTI:

2011-08-30 - Kano ska bli pappa! - I slutet av juli hade Kano (Chanco's Trumbler) besök av en mycket vacker dam, Ridgeslättens Basha Af Isak "Iza", med en imponerande titelrad: C.I.B & NORD & SE & DK & NO Champion KBH V-10 NO V-10 SE V-10 SE V-09! Och nu vet vi resultatet av deras lilla möte - "Iza" är dräktig och valparna kommer att födas på Kennel Noble Guardians i slutet av september.


JULI:

2011-07-31 - Ransäter och Dixie på besök - I år anordnade Wärmlands Kennelklubb en tredagarsutställning i Ransäter. Vi åkte upp i torsdags och första utställningsdagen var i fredags. På fredagen var det Manola Poggesi från Italien som dömde 27 anmälda Bostonterrier. Vi hade anmält Bimbo (Polarskäggets Bedårande Bimbo) i Unghundsklassen och Olga (Top Boston's Good Girl Gone Bad) i Valpklassen. Olga har tyvärr lite för mycket underbett för tillfället och fick därför inget HP men i övrigt kanonkritik. Bimbo fick Excellent, blev 1:a i Unghundsklassen med CK och slutade som 4 Bästa Tik.

På lördagen var det 34 Bostonterrier anmälda och Dan Ericsson dömde. Bimbo fick Excellent och blev 4 i Unghundsklassen.

Till söndagens utställning hade vi anmält Selma men eftersom hon höglöper så valde vi att inte ställa henne utan vi åkte hem istället. Och tur var väl det för på väg hem från Stockholm passade Ronelkas Dixie med matte Gun och husse Leif på att stanna här en stund. Dixie, som har har fått en massa motion under veckan, var så slank och fin!

2011-07-20 - Fjodor på besök - Idag kom Ronelkas Fjodor och hälsade på tillsammans med sin familj. Fjodor blev väldigt förtjust i våra bostonterriertikar som börjat löpa just idag!

2011-07-16 - Tvååker x 2 och vi har träffat Kleopatra - Redan i onsdags packade vi in hundarna och oss själva i husbilen. Vi tillbringade en regnig dag med att shoppa loss i Ullared och sedan fortsatte vi mot vårt egentliga mål - Hallands Kennelklubbs utställningar i Tvååker. På fredagen ställde vi inga hundar själva utan nöjde oss med att titta - både på bostonterrierna och dvärgpinschrarna. Ronelkas Isolde "Nova" deltog med sin matte Sarah både fredag och lördag. På fredagen var det Nina Karlsdotter som dömde och Nova fick Very Good i Öppenklassen. På lördagen var det Annamaria Tarjan från Ungern som dömde och då fick Nova Excellent 1 med CK i Öppenklassen och blev 3:a Bästa tik med R-Cert! GRATTIS, Sarah!

På fredagen passade vi även på att hälsa på Ronelkas Kleopatra "Chleo" som bor med sin familj i Tvååker.

Idag ställde vi två av våra bostonterrier, Selma och Bimbo. Det var 16 bostonterrier anmälda och de dömdes av Wayne Burton från Australien. Först ut var Bimbo (Polarskäggets Bedårande Bimbo) som gick i Unghundsklassen. Där fick hon Excellent och placerade sig som tvåa. Selma, som gick i Öppenklassen, fick ett Very Good. Tyvärr glömde vi kameran idag!

2011-07-03 - Nova på utställning i Borås och Valpkurs med K-kullen - Ronelkas Isolde "Nova" har varit med matte Sarah i Borås på Södra Älvsborgs Nationella utställning. 48 dvärgpinschrar var anmälda och de dömdes av John Watson från Cypern som gav Nova Excellent, dock utan placering i öppenklassen. Grattis Sarah och Nova!

Idag var det dags för K-kullen att gå på kurs. Killah och Kleopatra "Chleo" kom hit med sina mattar och hussar för att få lära sig "Fyra lätta steg till samförstånd" enligt Barbro Börjessons Valpskolan. Glädjen var stor när de båda systrarna träffades igen och efter att först ha blivit lite uppläxade av mamma Dina var det bus som gällde en stund. Vår instruktör, Ewa Ohlander, började med att gå igenom det första steget "Hantering, kroppskontakt" och därefter var det dags att lära sig "Sitt".

Både Killah och Chleo lärde sig snabbt med hjälp av lite godis att sitta på kommando. Efter det tränades "Följ mig!" och även det gick galant. Och sedan var det bara ett steg kvar "Nu ska vi leka!" och då började de små flickorna bli ganska trötta men lite lek orkade de i alla fall! Men efter det var orken slut!

Tack för en jättetrevlig dag - ni var jätteduktiga allihop! Och ett stort tack till Ewa för en fantastisk dag med massor av kunskaper och tips och goda råd!


JUNI:

2011-06-18 - Kleo har flyttat - Ronelkas Kleopatra fick stanna kvar här hemma en extra vecka men idag var det dags även för henne att flytta. I fortästtningen kommer Kleo att bo i Tvååker hos Khina och Jocke, Bella och Alex Sjöö. Vi önskar er lycka till med Kleo!

2011-06-12 - Killah har flyttat och SDPV -11 - I dag var det dags för Svensk Dvärgpinschervinnare 2011 som för första gången var officiell. Vi fick alltså dela ut Cert och det blev även en ny Champion - Grattis! Domare var Charlotte Orre och hon hade 76 dvärgpinschrar att döma. Vädret såg väl inte så lovande ut på morronen och en rejäl regnskur fick vi medan vi gjorde iordning inför utställningen men när bedömningen satte igång var det uppehåll.

I går var K-kullen 8 veckor och det var dags för lilla Killah att flytta till sitt nya hem hos Kim och Marcus i Linköping. Eftersom vi passerade Linköping på väg upp till Stockholm så tog vi med oss Killah och överlämnade henne. (Tyvärr missade vi att ta kort!) Och vi har redan fått den första rapporten så vi vet att allt har gått jättebra så här långt! Lycka till med Killah önskar vi er!

2011-06-06 - Släktträff - Idag har det varit lite släktträff här hemma. K-kullen har fått träffa sin moster Daphne och kusinen Fanny (Amizita's Fanny) som var här med matte och husse och Saga och Tyra.

2011-06-05 - Bostonshow - Årets Bostonshow genomfördes idag i Jönköping i strålande solsken. 111 Bostonterrier var anmälda och dömde gjorde ProfessorTerry Desombre från England. Vi ställde för första gången Olga (Top Boston's Good Girl Gone Bad) i valpklass 4 - 6 månader. Där placerade hon sig som tvåa med HP, slagen av sin syster Wera. I Bästa Tikvalp-klassen blev hon Reserv-placerad. Bimbo (Polarskäggets Bedårande Bimbo) gick i Unghundsklassen och där placerade hon sig som fyra.

2011-06-04 - K-kullen 7 veckor - Det är otroligt vad fort tiden går! De tre tjejerna i K-kullen har redan hunnit bli 7 veckor. Mamma Dina har (nästan) helt avvant dem så nu äter de bara "vanlig" mat. Och idag på 7-veckorsdagen har vi tagit de obligatoriska ståbilderna.

2011-06-03 - Easy på besök - Ronelkas Easy var och hälsade på tillsammans med matte och "mormor". När Easy kommer är det full fart på gräsmattan, det var knappt att Immo hängde med!


MAJ:

2011-05-28 - K-kullen 6 veckor och besök av halvsyskonen - K-Kullen är 6 veckor idag och det är verkligen full fart på dem nu. De växer och utvcklas för varje dag och nu börjar de bli riktigt duktiga på att lyssna på sitt namn.

Idag fick vi besök av K-kullens halvsyskon, Agazzis Amore, Avanzo och Acchito som kom hit med sin mamma Scarlet, matte Lena och lill-matte Jenny. Agazzis A-kull har samma pappa som vår K-kull och de är knappt två veckor äldre. Det var väldigt spännande att få träffa andra valpar och det var en upplevelse även för mamma Dina att få besök av en annan tik och hennes valpar.

2011-05-21 - K-kullen 5 veckor och besök - Idag har de tre systrarna i K-kullen hunnit bli 5 veckor och fick för första gången komma ut på gräs-mattan. Det var väldigt spännande med det höga gräset som killade på magen! Och idag var det Killahs tur att få besök av sin blivande matte och husse.

Stilige halvbrorsan Ronelkas Jason finns sedan tidigare i familjen så han var också med och hälsade på.

2011-05-14 - K-kullen 4 veckor och besök - Idag är K-kullen 4 veckor och har nu börjat äta vanlig mat. De är väl inte så väldigt förtjusta i den - mammas mat är mycket bättre!

Och idag har Kleopatra "Chleo" fått besök av sin blivande familj. Men än vet vi inte vem som är vem av valparna.

2011-05-07 - K-Kullen 3 veckor - K-kullen är tre veckor idag och det innebär att de har fått flytta in i valprummet och att vi har satt in valphagen så nu är det fritt fram att börja upptäcka världen utanför valplådan och åtminstone på lite avstånd få se andra hundar än bara varandra och mamma.

2011-05-05 - J-kullen 2 år - Sist ut bland vårens födelsedagsbarn är J-kullen som idag har hunnit bli 2 år! Ett stort GRATTIS till Jazza och Jewel "Selma", James Dean "Dino", Jason och Jersey! Hoppas att ni får en bra dag och kanske något extra gott i matskålen!


APRIL:

2011-04-30 - Ronelkas E-kull 5 år och K-kullen 2 veckor - Idag fyller de tre systrarna i E-kullen 5 år! Massor av GRATTIS-kramar till Easy, Ehleia och Extra "Silvia"! Vi önskar er alla en riktigt bra födelsedag!

Och idag är K-kullen 2 veckor. De äter och växer och en av dom har öppnat ögonen helt och de andra båda är inte långt efter. Mamma Dina fortsätter att ägna all sin tid åt sina flickor vilket även märktes på vågen! De enda ljud som hörs från valplådan är små belåtna smackanden.

2011-04-23 - K-kullen 1 vecka - Idag är det en vecka sedan Dina fick sina tre små flickor och alla tre mår bra och har fördubblat sin vikt. Dina är en hängiven mor som ytterst motvilligt lämnar sina små ens för en kortare stund.

2011-04-21 - Silvia på webben - I webbtidningen Hundstadenkan man läsa om Ronelkas Extra "Silvia" som vaktar sin mattes frisersalong i Stockholm.

2011-04-18 - G-kullen 4 år - För fyra år sedan fick Ronelkas Beauty "Zelda" sin första kull så idag får vi säga ett stort GRATTIS på 4-årsdagen till Gina, Ginger "Pixie", Gizmo och Goliat "Pico" och en hälsning till lilla Geizha i hundhimlen! Hoppas att ni alla får en härlig födelsedag!

2011-04-17 - K-kullen född - Igår eftermiddag föddes K-kullen. I Dinas tjocka mage fanns tre tikar som alla mår bra och nu ligger och blir ompysslade av sin mamma.

2011-04-04 - Tillökning och 2 veckor kvar - Vi har fått tillökning i bostonterrierflocken. Den 18 mars var vi i Skåne på Kennel Top Boston's och hämtade hem lilla Olga (Top Boston's Good Girl Gone Bad) som redan första dagen visade att hon trots sin litenhet är en ganska modig tjej. Selma och Bimbo hade först lite svårt för att bestämma vems "bebis" Olga var men nu har de delat upp sysslorna: Selma står för myset och Bimbo för buset. Och med två veckor kvar av dräktigheten vaggar Dina omkring med sin tjocka mage!


MARS:

2011-03-22 - Dina är dräktig - Dina börjar bli allt rundare om magen och idag när det har gått fem veckor sedan parningen kan vi väl konstatera att den ser ut att ha blivit lyckad!

2011-03-19 - I-kullen 3 år - Idag skulle vi ha sagt grattis till D-kullen men det gjorde vi ju redan i onsdags. Och i onsdags skulle vi ha gratulerat I-kullen men det får vi göra idag istället. Ett jätteGRATTIS på 3-årsdagen Indra och Isolde "Nova" och Immo. Immo hälsar till sina systrar och hoppas att ni hade en jättebra födelsedag (ni som har mattar och hussar som håller ordning på era födelsedagar!!)

2011-03-16 - D-kullen 5 år - Idag skickar vi massor av födelsedagskramar till tjejerna i D-kullen. Dina hälsar och grattar syrrorna Daphne och Dixie och hoppas att ni får en jättebra födelsedag! Själv mår Dina lite illa och är inte så matglad men det får vi väl ta som ett gott tecken med tanke på "omständigheterna".

2011-03-09 - F-kullen 4 år - Först ut bland vårens födelsedagsbarn är F-kullen som i dag fyller 4 år! Stort grattis och massor av födelsedagskramar till Fenja och Ferrari, Fjodor, Fridolf och Frodo "Lego"!

2011-03-05 - Kärt besök... har vi haft idag. Det var lilla "Silvia" (Ronelkas Extra) som var här och hälsade på tillsammans med sin matte och husse.


FEBRUARI:

2011-02-25 - Kano har haft tjejbesök - Idag har vi haft besök av "Iza"

d v s C.I.B NORD UCh SE UCh DK UCh NO UCh KBH V-10 NO V-10 SE V-10

SE V-09 Ridgeslättens Basha Af Isak och hennes matte Kirsten och uppfödare Lena. Och med alla Izas titlar så kan hon ju inte vara annat än jättevacker! Det tyckte Kano också så nu hoppas vi att det blir små vackra Canaan dog-valpar på Kennel NOBLE Guardians (www.nobleguardians.se) i slutet av april.

2011-02-15 - Dina är parad - Ikväll har vi varit i Anneberg på ett väldigt kort besök. Dina och Agazzi tvekade inte ett ögonblick så innan vi hunnit få av oss ytterkläderna var allt klart! Nu blir det några spännande veckor i väntan på tecken på att detta lilla möte har givit önskat resultat! Tack Lena för att vi fick låna Agazzi!

2011-02-06 - Dina har börjat löpa - Nästan fyra veckor tidigare än beräknat började Dina löpa. Men vi har haft löptikar här hemma sedan före jul så det var väl inte så konstigt kanske. Parning blir det den 15 februari och om allt går enligt planerna så kommer K-kullen att födas runt den 19 april.


JANUARI:

2011-01-15 - Valpplaner 2011 - Till våren ska det bli valpar här hemma igen om allt går enligt planerna! Då ska vår Dina (SE UCh Ronelkas Divina) få bli mamma igen. Och i dag har vi varit och träffat den tilltänkte pappan - Geordani's Agazzi. Agazzi är en väldigt snygg och trevlig svart-röd hane på 3½ år som bor tillsammans med sin familj och en dvärgpinschertik i Anneberg i Småland. Agazzis stamtavla är precis vad vi har letat efter till Dina. Denna kombination kommer att ge en inavelsgrad på 1,8 % och den som är gemensam i båda hundarnas stamtavlor är Dinas mormor, Exigor's Her-Highness, en tik som är frisk och pigg vid drygt 15 års ålder! Dessa gener hoppas vi kommer att gå igen i våra valpar!

Copyright © Kennel Ronelkas