Arkiv 2013

Arkiv - 2013

DECEMBER:

2013-12-22 - B-kullen 10 år! - Ett stort GRATTIS på 10-årsdagen säger vi till Ronelkas Beauty "Zelda", Baloo och Bilbo! Vi önskar er en trevlig födelsedag! En tanke till vår lilla "Bea" däruppe i hundhimlen.

2013-12-09 - Loke har flyttat - Ronelkas Loke har fått ett nytt hem! I förra veckan flyttade han "på prov" hem till Jessica och Anna i Bottnaryd utanför Jönköping. Loke charmade sina nya mattar totalt så provtiden blev kort. Nu lever han ett fantastiskt liv på landet tillsammans med Jämthundstiken Dina och sex katter. Välkomna i kenneln, Jessica och Anna!


NOVEMBER:

2013-11-30 - A-kullen 11 år - Idag är det 11 år sedan den första kullen föddes här på kenneln. Tidigt på morronen väckte Tilda oss och meddelade att nu var det bråttom, första valpen var på väg. Och sedan föddes i rask takt fem valpar - Alva och Ayla, Aragorn, Athos och Atlas. Ett stort GRATTIS på 11-årsdagen! Ha en jättebra dag! Och vi vet ju att Atlas brukar bli ordentligt firad på sin födelsedag. Och en hälsning till Ayla och Athos som är i hundhimlen tillsammans med mamma Tilda och pappa Quick.

2013-11-28 - C-kullen 9 år - GRATTIS till Ronelkas Celeste "Wilda", Chili, Cindy "Ceven", Celeborn "Chippen" och Cosmos som idag blir 9 år. Vi hoppas att ni får en fin födelsedag!

2013-11-24 - H-kullen 6 år - 6 år fyller idag Ronelkas Hades "Bullit" och Hamlet, Hedda och Hera. GRATTIS säger vi och önskar er alla en trevlig födelsedag!

2013-11-23 - Dolly har varit på utställning - Drygt 4½ månad gammal var det dags för Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) att göra utställningsdebut. Detta skedde på Östergötlands Kennelklubbs Inofficiella utställning i Mjölby. Först tyckte Dolly att det var lite läskigt med alla stora, lurviga hundar men efter bara några minuter hade hon vant sig och om Dolly fått bestämma skulle hon helst ha lekt med alla hon mötte! I ringen skötte hon sig alldeles utmärkt. Domaren, Anna-Lena Munkvall, fick gärna titta på tänderna och känna och klämma på henne. Och kritiken blev kanon vilket resulterade i ett HP och en BIR-valprosett!


OKTOBER:

2013-10-21 - Loke söker nytt hem - Ronelkas Loke, som nyss fyllde 1 år, söker ett nytt hem. Lokes matte Louise har fått nytt jobb och det innebär att Loke måste vara ensam hemma stora delar av dagen. Han är van att vara ensam flera timmar men trivs naturligtvis bäst när han har sällskap. Därför har Louise kommit fram till att det bästa för Loke är att få komma till ett hem där det finns mer tid för honom. Är du intresserad så slå en signal till Lokes matte Louise på telefon 0703-54 62 50 så berättar hon mer om honom.


SEPTEMBER:

2013-09-27 - Grattis på 1-årsdagen! - Idag är det 1 år sedan L-kullen föddes! GRATTIS - vi önskar er en jättefin första födelsedag Latte, Lilo, Loke och Luna!

2013-09-02 - Välkommen hem, Dolly! - I lördags var vi i Norge och hämtade hem en ny och mycket efterlängtad liten familjemedlem. Bright & Brindle's To Hot To Handle, till vardags Dolly, föddes den 3 juli 2013 i en kull med totalt sex valpar, naturligt födda. Mamma är Bright & Brindle's Hot Or Not och pappa är Mtnview's He's The Bees Knees. Tack, Janne och Glenn, för vår lilla prinsessa!


AUGUSTI:

2013-08-01 - Utställning i Ransäter - I helgen var det dags för den för oss traditionella turen till Ransäter och Wermlands Kennelklubbs Internationella utställning. På lördagen var det Selma som tillsammans med ytterligare tolv bostonterrier bedömdes av Agnes Kertes Ganami från Israel. Selma fick ett excellent och blev trea i öppenklassen.

På söndagen var det Lunas tur och då var det Aase Jakobsen från Norge som dömde de 23 dvärgpinschrarna. Luna fick ett excellent och blev tvåa i juniorklassen med CK.


JULI:

2013-07-12 - Utställning i Tvååker - I strålande solsken gjorde idag syskonen R. Latte och R. Luna officiell utställningsdebut. Detta skedde på Hallands Kennelklubbs Internationella Utställning i Tvååker för domare Elisabeth Feuz från Schweiz och det var med varierande resultat. Först ut var Latte som fick ett Excellent i Juniorklassen och placerade sig som 1:a med CK. I Bästa Hanhundsklassen och i konkurrens med nio andra hanar blev han 3:a med R-Cert! GRATTIS, Kristin och Latte! När det blev dags för Luna fick hon nöja sig med ett VG p g a sin lilla bleka nos.


JUNI:

2013-06-16 - Lilo och Luna på utställning - Idag var det Lilos tur att göra utställningsdebut och det skedde på Hjo Brukshundklubbs inofficiella utställning i valpklass 6 - 9 månader. Lilo skötte sig väldigt bra och visade upp sig från sin bästa sida vilket gav en strålande kritik och ett HP. Även Luna fick ett HP och i tävlan om BIR- och BIM-valp var det Luna som drog det längsta strået och Lilo fick ett hedrande BIM. GRATTIS, Karin och Lilo!

2013-06-13 - Gina på besök - Ikväll har vi haft trevligt besök. Ronelkas Gina och matte Julia passade på att komma och hälsa på en sväng när de hade vägarna förbi.

2013-06-06 - Luna BIR-valp - Idag har vi varit på inofficiell utställning på Värnamo Brukshundklubb. Luna gick i valpklass 6 - 9 mån och skötte sig alldeles utmärkt vilket resulterade i ett HP och ett BIR.


MAJ:

2013-05-18 - Gina har tävlat agility - Idag tog Ronelkas Gina sin första hoppklasspinne när hon var på agilitytävling i Lindesberg tillsammans med matte Julia! GRATTIS Julia och Gina!

2013-05-10 - Killah har gjort BPH - Igår var vi på Mjölby Brukshundklubb och tittade på när Ronelkas Killah gjorde sitt BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning, hund). Hon gick runt banan tillsammans med husse och löste alla uppgifter ungefär som matte och husse hade förväntat sig. Killah är ingen tuffing men en snäll och glad liten tjej som i vissa lägen gärna tog hjälp av husse. Hon visade sig även vara tämligen oberörd av skotten.

2013-05-05 - J-kullen 4 år! - Massor av gratulationer på 4-årsdagen till Ronelkas James Dean "Dino, Jason och Jersey, Jazza och Jewel "Selma"!

2013-05-01 - Latte och Luna har utställningsdebuterat - I strålande solsken gjorde idag Latte och Luna sin utställningsdebut på June Hundklubbs inofficiella utställning på Odensberg i Jönköping. Båda var jätteduktiga i ringen och fick strålande kritik och HP men domaren, Rebecca Johansson, blev lite extra förtjust i Lunas attityd så det slutade med att Luna blev BIR och Latte BIM.


APRIL:

2013-04-30 - E-kullen 7 år och Vila i frid, lilla "Silvia" - GRATTIS på 7-årsdagen Ronelkas Easy och Ehleia! Den tredje systern i E-kullen, lilla "Silvia" Ronelkas Extra, fick aldrig uppleva sin 7-årsdag. För två veckor sedan fick hon somna in efter en tids sjukdom. Vi tänker på hennes familj, som verkligen gjorde allt för henne. Under lång tid fick hon hemlagad specialkost för att skona hennes njurar men till slut hjälpte inte ens det. Vila i frid, lilla "Silvia"!

2013-04-18 - G-kullen 6 år! - Ett stort GRATTIS på 6-årsdagen skickar vi till Ronelkas Gina och Ginger "Pixie", Gizmo och Goliat "Pico" och en tanke till lilla Geizha där uppe i hundhimlen!

2013-04-16 - K-kullen 2 år! -Hjärtliga gratulationer på 2-årsdagen till Ronelkas Killah och Kleopatra "Chleo"!

2013-04-14 - L-kullen på valpkurs - Igår var det valpkurs för L-kullen igen. Valparna har redan hunnit bli sex månader så de är ju inte små längre. Men alla fyra tyckte det var så roligt att få träffas igen och det var full fart på dom hela dagen. Denna gången hade vi bjudit in Eva Masthagen för att hålla en föreläsning om hundars beteenden med betoning på vakt. Och vi fick alla lära oss mycket nytt och tänkvärt - Tack Eva!

Därefter var det dags för lite utomhusaktiviteter i form av ett litet spår till var och en, vilket alla klarade galant. Och det gav nog de flesta lite "mersmak". Innan dagen var slut hann vi med lite ringträning också inför den kommande utställningssäsongen.

Tack alla för en jättetrevlig dag!


MARS:

2013-03-19 - D-kullen 7 år! -Idag får vi säga GRATTIS på 7-årsdagen till Ronelkas Daphne, Divina "Dina" och Dixie!

2013-03-16 - I-kullen 5 år! - Grattis på 5-årsdagen Ronelkas Indra och Isolde "Nova" och Immo!

2013-03-09 - F-kullen 6 år! - Grattis på 6-årsdagen Ronelkas Fenja och Ferrari, Fjodor, Fridolf och Frodo "Lego"!


FEBRUARI:

2013-02-21 - Inga valpar - Ibland blir det inte som man tänkt sig - det hjälper inte hur gärna man vill och hur mycket man planerar. Selma var dräktig i femte veckan när hon hastigt insjuknade i dräktighetsdiabetes. Och då finns det bara en åtgärd som är aktuell, nämligen kastrering. Så i tisdags opererades Selma. Äggstockarna och livmodern med dess innehåll av valpar togs bort. Redan i dag mår Selma mycket bättre och hennes blodsockervärde har gått nedåt. Tyvärr kommer Selma aldrig att få några valpar men det finns gott hopp om att hon inte ska få en bestående diabetes.


JANUARI:

2013-01-18 - Selma är parad - Selma var myket nöjd med vårt val av partner till henne, den snygge och trevlige gentlemannen "Buzz" (US CH NO UCH SE UCH Mtnviews He's The Bees Knees), vilket har resulterat i två lyckade parningar, den 15 och 17 januari. Så nu väntar vi med spänning på de första tecknen på att det ska komma valpar här hemma i mitten av mars! Tack än en gång, Janne och Glenn!

2013-01-06 - Bostonterriervalpar planeras! - Vår snälla och goa bostonterriertik Selma ska (förhoppningsvis) få bli mamma i vår. Selma älskar valpar och har med stor hängivenhet deltagit i skötseln av Dinas senaste kullar och dessutom har hon tagit som sin uppgift att ta hand om våra bostonterriervalpar när de kommit hem. Selma kommer från självvalpande linjer så vi hoppas att hon har ärvt den egenskapen. Den blivande pappan till den kommande M-kullen är den tjusige och trevlige hanen SE UCH NO UCH US UCH Mtnviews He's The Bees Knees som ägs av Kennel Bright & Brindle i Norge. Båda hundarna är naturligtvis hereditärt fria från juvenil katarakt och patellaundersökta och ögonlysta utan anmärkning. Den här kombinationen ger en inavelsgrad på 0 %.

Ett stort tack till Janne och Glenn Simonsen för att vi får lov att låna Buzz till vår första bostonterrierkull!

Copyright © Kennel Ronelkas