Om oss

Om oss

Vi, Gunnel och Rolf Karlsson, har ett stort gemensamt intresse - hundar. Eftersom våra tre barn sedan många år är vuxna och har egna familjer har vi gott om både tid och plats i villan i Konungsö, söder om Jönköping.


Vårt hundintresse började 1986 när vi köpte vår första hund, Lukas (Famotts Great Ghost), en svart-vit engelsk Cocker Spaniel. Hundflocken utökades 1993 med rottweilertiken Tanja (Korad TjH Kolshester's Joschka) och 1995 med rottweilerhanen Calisto (SUCH Korad TjH Kolshester's Calisto). Lukas visade sig vara en duktig agilityhund och Rolf utbildade både Tanja och Calisto till tjänstehundar, Tanja inom Flygvapnet och Calisto inom Hemvärnet.


1999 tog vi hand om en liten dvärgpinschertik, Polly, och hon fick oss att fastna för rasen Dvärgpinscher. Vår underbare hane, Quick (SUCH NUCH DKUCH NordUCH Korad SKBV KBSg SiegerRostock2004 Exigor's Quick Quando) och vår lilla Tilda (SUCH Exigor's Terrific Tilda) var föräldrar till vår första valpkull som föddes i november 2002. Sedan har det blivit ytterligare elva kullar dvärgpinschervalpar, den sista 2012.


Under dessa år har vi även hunnit med en Dogo Argentino, Abbe (Blanco Pirata Calico Jack) och två Canaan Dog, Sheba (Chanco's Sheba) och Kano (SUCH Chanco's Trumbler).


2009 köpte vi vår första Bostonterrier, Selma. Selma älskade att spåra, klarade anlagsprovet i viltspår och var utbildad ID-Hund (www.idhund.se). Hon blev 10½ år. 2013 kom Dolly (Bright & Brindle's To Hot To Handle) hem till oss. Dolly var också duktig på att jobba med "näsan" och har tränat Nose Work. Dolly fick sin första kull valpar, 1 hane och 4 tikar, våren 2015. En av tikarna, Mimmi, stannade kvar här hemma. 2016 födde Dolly sin andra kull, 2 hanar och 3 tikar, och från den kullen har vi behållit Nova. Den 8 maj 2022 fick Dolly en hjärnblödning och dagen efter fick hon somna in, sörjd och saknad av både oss och hundarna. 2017 födde Mimmi naturligt sin första kull, 2 (3) tikar och 2 (3) hanar och hennes andra kull föddes 2019-02-24. En av tikarna, Pandora, har vi behållit och hon bor hos en av våra söner och hans familj och i november 2021 fick hon sin första och enda kull, en liten tik som döptes till Queenie. I april 2019 köpte vi en ny liten tik, Senja, född 2019-02-08. P g a en medfödd missbildning som upptäcktes när hon var 8 månader fick hon somna in. I februari 2020 flyttade "Ella" (Bright & Brindle's Here I Come) in och förgyllde våra liv. Hon fick sin första kull valpar, R-kullen, 2 tikar och 1 hane, i december 2021 och sin andra kull, S-kullen, med en hane och en tik i april 2023. Vi har fått  ytterligare ett litet yrväder här hemma, "Soya" (Chandis Andra Sofia), som föddes i mars 2022.


Vår målsättning är att föda upp friska och sunda, mentalt stabila hundar som även kan konkurrera i utställningsringen. Vi anser att mentaliteten är viktig också på en liten hund och vi anordnar BPH (beteende- och personlighetsbeskrivning hund) för alla kullar när de är ca 1½ år. För att valparna och deras ägare ska få en så bra relation som möjligt redan från början anordnar vi en egen valpkurs för varje kull med en utbildad instruktör.


Under de här drygt 35 åren med hund har vi hunnit med ett antal "hundutbildningar", föreläsningar och seminarier, bl a Hundx3 hos Hundutbildningsgruppen och SKK's Uppfödarutbildning.

Copyright © Kennel Ronelkas