Arkiv 2009

Arkiv 2009

DECEMBER:

2009-12-31 - Hedda och Jazza på besök - Idag kom Ronelkas Hedda och Jazza och hälsade på med sin matte och husse. Det är verkligen roligt att det fungerar så bra när de kommer in här och bara smälter in i flocken! Jazza kryper lite för mamma Dina först men det går snabbt över när de fått hälsa på varandra.

2009-12-28 - Silvia på besök - Det har nästan blivit en tradition att Silvia (Ronelkas Extra) kommer hit och hälsar på i mellandagarna och idag kom hon med husse Mikael. Våra hundar tycker det är så roligt när de får besök och Silvia tyckte nog att de blev lite "för mycket" - speciellt Selma!

2009-12-27 - Selma BIR-valp - Idag har vi varit på Skaraborgs Kennelklubbs inofficiella utställning på Axevalla Travbana. Domare var Jonny Andersson och han gav Selma ett HP och då blev hon även BIR-valp 6-9 mån. De vuxna hundarna gick vidare till gruppfinaler men alla BIR-vinnande valpar gick direkt till BIS-finalen och därför stannade vi inte kvar.

2009-12-26 - Hedda och Jazza har varit på utställning - Idag på Annandag Jul anordnade Svenska Bergs- och Herdehundsklubben en inofficiell utställning i Moheda och Mirkko Lundén dömde dvärgpinschrarna. Ronelkas Jazza fick HP och blev BIR-valp och Ronelkas Hedda vann Öppenklassen med HP och slutade som 2:a Bästa Tik. Båda två fick kanonkritik och speciellt uppskattade domaren deras temperament. GRATTIS SIW!

2009-12-22 - B-kullen 6 år - GRATTIS på 6-årsdagen säger vi till Beauty "Zelda", Baloo och Bilbo och önskar er en trevlig födelsedag! Vi tänker också på vår älskade Bea som inte längre finns bland oss!

2009-12-06 - Kano har haft tjejbesök - Idag har Kano och vi haft besök av en Canaan Dog-tik som heter Babrees Schami'r of Dezi och hennes matte Lena Nilsson från Ridgeslättens Kennel. Den här gången träffades Kano och Shami'r bara "som kompisar" men tanken är att nästa gång Shami'r löper, förmodligen i april 2010, ska det bli lite mer romantiskt och förhoppningsvis även valpar på Ridgeslättens Kennel framåt sommaren.


NOVEMBER:

2009-11-30 - A-kullen 7 år - Den 30 november 2002 föddes den första kullen här på kenneln. Tilda fick fem röda valpar och idag säger vi GRATTIS på 7-årsdagen till Alva, Ayla, Aragorn och Atlas och sänder även en hälsning till Athos i hundhimlen!

2009-11-28 - C-kullen 5 år - 5 år fyller idag Ronelkas C-kull. Vi sänder GRATTIS-kramar till Celeste "Wilda", Chili, Cindy "Ceven", Celeborn "Chippen" och Cosmos och hoppas att ni alla får en trevlig dag!

2009-11-24 - H-kullen 2 år - GRATTIS säger vi idag till Ronelkas H-kull som fyller 2 år! Vi önskar Hedda, Hera, Hades "Bullitt" och Hamlet en jättefin födelsedag!

2009-11-07 - Selma BIR-valp i Svenljunga - Idag har vi varit på Södra Älvsborgs Kennelklubbs inofficiella utställning i Ridhuset i Svenljunga. Selma ställdes för sista gången i valpklass 4 - 6 månader och trots att hon gick som en dammsugare i ringen och bara försökte få i sig så mycket hästskit som möjligt så fick hon kanonkritik och HP och blev BIR-valp. I BIS-finalen var det drygt 40 (!!!) valpar och där placerade hon sig inte.

2009-11-01 - Nova på utställning i Växjö - Igår, lördag, dömdes 64 dvärgpinschrar av Liliane de Ridder-Onghena på Småland-Ölands Kennelklubbs Internationella utställning i Växjö. Vi var inte där själva men Ronelkas Isolde "Nova" var där med sin matte Sarah. Och av 8 tikar i Öppen Klass blev Nova 1:a med CK och i Bästa Tik-klassen blev hon 5:a! Grattis Sarah!


OKTOBER:

2009-10-30 - Selma har träffat sin mamma - Idag var vi på Småland-Ölands Kennelklubbs utställning i Växjö - utan att ställa någon hund. Eftersom Selma är för ung för officiella utställningar fick vi nöja oss med att titta på Bostonterrier. Men Selmas mamma och pappa ställdes idag och mamma Tindra slutade som 2:a Bästa tik med Cert! GRATTIS, Catharina! Och sedan fick Selma träffa sin mamma och det var ett kärt återseende - mamma Tindra tyckte det var så roligt att få träffa sin dotter igen!

2009-10-25 - Utställning i Halmstad - Ännu en valp ur J-kullen har utställningsdebuterat! Idag var det Dino (James Dean) som tillsammans med matte Jennie var på Hallands Kennelklubbs inofficiella valp- och veteranutställning i Halmstads ridhus tillsammans med ytterligare 11 dvärgpinschrar. Dino gick i valpklass 4 - 6 mån och skötte sig jättebra och fick väldigt fin kritik, men tyvärr kunde domaren i dag bara känna en "sten" så därför fick han inget HP.

Vi ställde även vår bostonterrier Selma som blev BIR-valp och i BIG-finalen (som vi så när missade när vi var i "lilla ridhuset" och tittade på Dino) blev hon tvåa!

2009-10-04 - Mentalbeskrivning - Lördag och söndag har det varit MH på Jönköpings Brukshundklubb. Vi hade turen att få med tre hundar, Ronelkas Hedda, Isolde och Immo. Först ut var Immo och det gick bra ända tills det var dags för spökena - då tyckte Immo att det var nog och drog sin väg. Så där slutade hans MH-äventyr! Nästa hund var Immos syster, Nova, (Isolde) som skötte sig utmärkt tillsammans med matte Sarah och fullföljde hela banan som avslutades med skotten. Som sista hund gick Hedda tillsammans med sin matte, Siw. Och Hedda skötte sig också bra under hela banan och även skotten klarade hon bra.


SEPTEMBER:

2009-09-28 - Ronelkas Gina på besök - Ikväll har vi haft trevligt besök. Medan matte Julia och hennes kompisar shoppade loss på A6 fick vi rå om Gina några timmar. Först var det Selma som la beslag på Gina men efter en stund fick även de andra hundarna vara med och leka.

2009-09-27 - Utställning i Oxelösund - Idag har vi varit på utställning i Oxelösund. Ronelkas Jason gjorde sin utställningsdebut på Svenska Rottweilerklubben - Sörmlands LO's inofficiella utställning med att blir BIR-valp - Grattis Carola och Markus! Under den lååååånga väntan på att det skulle bli Selmas tur att gå in i ringen hann Jason med att träffa både mamma Dina och Immo. Även vår bostonterrier Selma blev BIR-valp. Och sedan var det ytterligare jättelång väntan på att alla BIR-valpar skulle få gå in i BIS-finalen. Bland de 20 valparna i BIS-ringen blev Jason oplacerad och Selma blev BIS-1!

2009-09-25 - Immo har klarat anlagsprov för viltspår - I onsdags fick Rolf kallelse till anlagsprov för viltspår som skulle genomföras kl 18.00 i kväll. Rolf och Immo åkte till samlingsplatsen och fick spåret anvisat och sedan var det bara att köra igång. Och Immo klarade hela spåret med glans - högsta betyg (42 poäng) på alla moment. Det allmänna omdömet löd: "En hund som för dagen genomfört ett utmärkt anlagsprov, börjar spåra lite försiktigt men väldigt målmedvetet, ligger väl i spårkärnan." Så nu är det bara att åka ut och tävla!

2009-09-19 - Utställning på Huskvarna Hundklubb - Utställningsdebut gjorde idag Ronelkas Jazza som slog till och blev BIR-valp 4 - 6 mån och i BIG-finalen blev hon 3:a!Jazzas "storasyster", Ronelkas Hedda, som gick i unghundsklassen, blev också BIR men blev oplacerad i gruppfinalen. GRATTIS Siw! Ronelkas Easy, som tävlade i Öppenklassen, blev utan HP idag då hon var alldeles för sprallig när hon gick! Och så var det även dags för vår lilla Selma att utställnings-debutera - hon blev BIR-valp 4 - 6 månader och slutade som BIG-2!

Ytterligare en som utställningsdebuterade idag var 4-åriga barnbarnet Elin som lyckades visa upp en busig Selma i Barn med Hund så bra att hon placerade sig som 3:a - en blivande handler!

Ny hemsida - Åskvädret den 4 juli fick oanade och långtgående konsekvenser - ny hemsida bl a. Den gamla hade ju sett likadan ut sedan 2003 så det var kanske dags för en uppfräschning i alla fall. Sidan är långt ifrån klar än men den kommer att kompletteras lite i taget.

2009-09-06 - Utställning på Öland - Redan i fredags morse packade vi in hundarna i husbilen och styrde kosan mot Öland och Småland-Ölands Kennelklubbs Nationella utställning på Böda. Vi hade faktiskt tur med vädret och på lördagen gick vi bara omkring på utställningsområdet och tittade på hundar i största allmänhet - och bostonterrier i synnerhet. På eftermiddagen kom Ronelkas Dixie med sin matte och husse, Gun och Leif. Och idag var det dags för de 24 Dvärgpinschrarna att äntra ringen och dessa dömdes av Eva Borg. Immo blev tvåa i Unghundsklassen med CK och slutligen 3:a Bästa Hane. Dixie, som gick i Öppenklassen, är ju inte så förtjust i utställning och ville inte visa upp sig så det blev ett andrapris.


AUGUSTI:

2009-08-23 - J-kullens valpkurs, del 2 - Idag var det dags för steg 3 och 4, "Nu ska vi leka" och "Sitt" från Barbro Börjessons "Valpskolan". Som vanligt började vi dagen med frukost samtidigt som Ewa höll ett teoripass och sedan var det dags att gå ut och omsätta teorin i praktiken. Först övade vi "sitt" och de valpar som inte redan kunde detta moment hade snart lärt sig. Och därefter fick "mattar och hussar" visa att de kunde leka med sina valpar. Och valparna var verkligen med på noterna och lekte och kampade så mycket de orkade! Medan vi två-benta åt lunch och hade ytterligare ett teoripass fick valparna vila sig innan det var dags att gå ut igen och träna. Vi avslutade dagen med fika och en genomgång av hundars signaler. Vi saknade Jennie och Dino idag eftersom Jennie tyvärr blivit sjuk! Ett stort TACK till Ewa Andréasson för en jättebra kurs och Ett stort TACK till våra valpköpare för två jättetrevliga dagar!

2009-08-20 - Nu är vi "Diplomerade uppfödare" -Ikväll har vi haft avslutning på Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning som vi började på för 2½ år sedan. Vi har läst Genetik, Juridik, Parning och valpning, Valpens beteende, Utfordring och den sista kursen Anatomi. Det har varit en väldigt intressant och givande utbildning och vi har varit ett troget gäng på 8 - 10 personer som träffats varannan torsdag med Ewa Andreasson som kursledare.

2009-08-15 - J-kullen på valpkurs - Idag har vi genomfört första hälften av J-kullens valpkurs med de två stegen "Följ mig" och "Hantering/Kroppskontakt" från Barbro Börjessons "Valpskolan". Denna gången hade vi Ewa Andreasson som instruktör och med på kursen var även Linda och Christer med Amizitas Fanny och Rolf med vår egen lilla Selma. Valparna var väldigt duktiga och det märktes att alla mattar och hussar var pålästa och hade tränat!

2009-08-08 - Immo på utställning i Askersund - Örebro Läns Kennelklubbs Nationella utställning i Askersund genomfördes i strålande solsken. Anna Törnlöv dömde 27 dvärgpinschrar och hon delade ut fler "blåa band" än CK så vi är väldigt nöjda med Immos placering: 1:a i Unghundsklassen med CK och 3:a Bäste Hane. Tack för trevligt sällskap, Helen och "Allamigoz-gänget", och för att vi fick njuta av skuggan i ert tält. Och ett stort GRATTIS till Majsan och Gezina till Cert och BIM!


JULI:

2009-07-31 - Vi bor på landet... och det är härligt - utom när det åskar! Och speciellt inte när det åskar som det gjorde fredagen den 3 juli!! Det slog ut blixtar ur eluttagen och jordfelsbrytaren bröt strömmen. Naturligtvis hade vi kopplat från modemet. Men när åskvädret dragit bort och vi vågade slå på strömmen igen och började kolla följderna av ovädret så upptäckte vi att telefonen var död liksom bredbandet och därmed även TV'n och även datorn och skrivaren/faxen hade blivit skadade. Vi felanmälde genast och sedan har vi väntat och väntat och väntat...! Vi har köpt ny dator och i måndags kom telefonförbindelsen tillbaka och sent i går kväll kunde vi äntligen komma ut på Internet! Det har ju hunnit hända en hel del under dessa fyra veckor och nedan följer en uppdatering.

2009-07-25 - var det dags för utställning igen, denna gången var det Wärmlands Kennelklubbs Internationella utställning i Ransäter. Per-Erik Wallin dömde och kritiken Immo fick var ungefär densamma som förra gången. Han blev 2:a i Unghundsklassen med HP och hem och träna på att hålla upp huvudet. Tyvärr blev det inga bilder för himlen öppnade sig och regnet bara vräkte ner när det var dags för Immo att gå in i ringen!

2009-07-22 - fick vi nöjet att ha Jazza här ett dygn. Sedan mamma Dina talat om för Jazza att det fortfarande är hon som bestämmer här hemma lät hon Jazza och Selma - och till och från även de andra hundarna - busa.

2009-07-19 - Efter allt planerande under våren och försommaren var det så äntligen dags för Dvärgpinscherklubbens rasspecial, Svensk Dvärgpinschervinnare -09, i Köping. Vi åkte upp redan på fredagen för att vi i utställningskommittén skulle kunna göra en sista genomgång innan utställningen. Och på söndagen var vi tidigt på plats och packade upp alla tält, priser, pokaler, rosetter m m m m. Och allt utom vädret gick planenligt. Rolf ställde vår Immo och som vanligt uppför han sig exemplariskt på bordet, står jättefint - och går med nosen i marken! Och därför blev han placerad som 3:a i Unghundsklassen med HP och kanonkritik men med det påpekandet att han måste lyfta huvudet när han går. Mer träning m a o.

2009-07-10 - var Ronelkas Dixie på utställning i Tvååker där hon fick ett förstapris i Öppenklassen av domaren Nils Mohlin och 2009-07-11 var Ronelkas Isolde "Nova" på Hallands Kennelklubbs Internationella utställning i Tvååker. Dvärgpinschrarna dömdes av Leni Finne och "Nova" fick ett förstapris i Unghundsklassen och placerade sig på reservplatsen i klassen. Grattis Sarah!

2009-07-09 - var det dags att hämta hem vårt eget lilla nyförvärv, en bostonterriervalp vid namn Selma. Ett stort tack till Catharina och Jari på Barkhults Kennel för att vi fick köpa den lilla guldklimp. Selma har blivit väl mottagen i flocken och speciellt Immo tyckte det var roligt med någon att busa med när de andra valparna flyttat.

2009-07-07 - var den siste ur J-kullen, James Dean "Dino" hos veterinären och blev besiktigad, även han utan anmärkning och ... 2009-07-08 - kom matte Jennie Hertz och hämtade hem Dino till Uddevalla där husse Stefan och två pojkar och en katt väntade. Även Dino har en egen blogg där man kan följa hans öden och äventyr med sin nya familj www.jamesd.blogg.se. Lycka till med Dino önskar vi Er!

2009-07-04 - flyttade ytterligare två valpar. Ronelkas Jason fick följa med Carola och Marcus Bernhardson hem till Borensberg där det väntar barn och katter. Och lilla Selma flyttade hem till Mikaela Fredriksson med familj i Gävle där hon också kommer att få en kattkompis. Vi önskar Er lycka till med Era nya familjemedlemmar!


JUNI:

2009-06-30 - Jazza har flyttat - Ikväll flyttade även Ronelkas Jazza. Jazza kommer att bo utanför Jönköping hos Siw och Robert Lundberg och där finns även Ronelkas Hedda så Jazza kommer att få det så bra! Lycka till med Jazza, Siw och Robert!

- Jersey har flyttat - Förste valpen ur J-kullen har flyttat. Ronelkas Jersey fick följa med husse Tobbe och lill-husse Lukas med hem till Tumba där matte Jennie och Lukas storebror väntar. Och vi kan få följa Jersey i fortsättningen på hans egen blogg http://jerseys.blogg.se. Vi önskar familjen Lindblom lycka till med Jersey!

2009-06-29 - J-kullen har varit hos veterinären... - ... och fått sina vaccinationer och blivit chipmärkta. Dessutom har alla utom James Dean "Dino" (som inte flyttar förrän den 8 juli) blivit besiktigade - utan anmärkning. Och i morron flyttar de första valparna.

2009-06-28 - Easy har varit här och Hedda har varit på utställning - Idag var det utställning i Borås, Södra Älvsborgs Kennelklubbs Nationella utställning, som vi själva missade för första gången. Men en Ronelkas-hund fanns på plats tillsammans med ytterligare 34 dvärgpinschrar, nämligen Hedda, med matte Siw och de tävlade i unghundsklassen. Hedda fick ett andrapris av domaren, Åke Cronander, som tyckte att Hedda var "lite för bred", vilket matte höll med om. Hedda har varit i hönshuset denna vecka och fått i sig lite extra mat! Och så har vi haft besök av Ronelkas Easy med familj. Easy tyckte att valparna i J-kullen var väldigt spännande och det var nog ömsesidigt. Dock har Easy en favorit här hemma och det är Kano. Vi har haft en helt underbar helg när valparna har kunnat vara ute hela dagarna och leka med de andra hundarna och barnbarnen.

2009-06-23 - J-kullen 7 veckor - Redan 7 veckor gamla är J-kullen idag! Och då är det dags för de traditionella "ståbilderna". Varje valpkull bestämmer vi oss för att "de här valparna ska vi träna på att stå på bordet" och varje gång kommer 7-veckorsdagen som en överraskning och ingen träning har det blivit. De är väldigt livliga nu och att stå stilla på bordet är väl inte jätteroligt. Så idag tog vi hjälp av dottern att ställa upp valparna.

2009-06-21 - "Släktträff"... - ... blev det idag när Ronelkas Dixie med matte och husse samt Ronelkas Daphne och Amizita's Fanny (Dixies dotter och Dina och Daphnes systerdotter och J-kullens "kusin") med matte och husse och "lill-mattar" var på besök. Först fick alla de vuxna hundarna + Fanny träffas och hälsa på varandra ute och sedan fick de komma in och träffa hela J-kullen i köket. Ett myller av hundar kan man säga att det var ett tag!

2009-06-16 - J-kullen 6 veckor - J-kullen har hunnit bli 6 veckor och nu är det mycket "spring i benen". De är ute och upptäcker världen och de leker med barnbarnen. Det märks att de rör sig mycket mera för nu är de inte lika tjocka längre!

2009-06-09 - J-kullen 5 veckor - Trots att vi är inne i juni så är det inte direkt "valpväder" men en liten stund kunde J-kullen vara ute i dag i alla fall. Som vanligt är det ett helt äventyr att få alla fem valparna på ett och samma kort!

2009-06-07 - Utställning i Vänersborg - Till Norra Älvsborgs Kennelklubbs Nationella utställning i Vänersborg var det 21 dvärgpinschrar anmälda och de dömdes av Burton Wayne från Australien. Domaren var inte så generös med CK - endast 6 st delades ut, och dessutom blev det ett antal "blåa band". Ronelkas Immo gick i Juniorklassen där han fick ett förstapris och blev 2:a. Ronelkas Fjodor, som gick i Öppenklassen, tyckte inte att utställning var så roligt idag och fick ett 2:a-pris liksom Ronelkas Daphne, också hon i Öppenklassen.Och efter utställningen så gick hela gänget ut på parkeringen för att beundra "Ronelkas-barnbarnet" och Daphnes systerdotter tillika "adoptivdotter" Amizitas Fanny, 13 veckor gammal, som fick vänta utanför tillsammans med matte.

2009-06-06 - Hedda BIM i Värnamo - Idag har det varit inofficiell utställning på Värnamo Brukshundklubb. Boo Lundström dömde de 9 dvärgpinschrarna och Ronelkas Hedda, som gick i unghundsklassen, fick HP och blev BIM! Grattis Siw och Robert!

2009-06-02 - J-kullen 4 veckor - 4-veckorsdagen innebär att man får börja äta "riktig" mat. J-kullen tvekade inte att kasta sig över fatet. Bordsskicket var väl inte det bästa men det dröjde inte lång stund innan maten var slut. Och med lite mamma-mat som efterrätt så somnade de gott sedan!


MAJ:

2009-05-31 - J-kullen har haft besök - Det har varit en hektisk helg för Dina då fyra av valparna i J-kullen har haft besök av sina familjer. De blivande mattarna och hussarna har fått träffa och gosa med sin valp medan Dina har hållit ett vakande öga över sina barn.

2009-05-26 - J-kullen 3 veckor - J-kullen är 3 veckor i dag och då är det dags att byta ut valplådan mot valphagen. Och det var så spännande att få komma utanför lådan och kunna se sig omkring. Lite stappligt är det allt än men snart har vi valpar i hela huset! På 3-veckorsdagen brukar valparna få en första smakportion av "riktig" mat - en pytteliten klick med rå nötfärs - alltid lika uppskattat!

2009-05-19 - J-kullen 2 veckor - Idag är J-kullen 2 veckor och nu har även den siste pojken fått sitt namn - han ska heta James Dean men kommer att kallas Dino. Jazza var den första av syskonen som öppnade ögon, redan i söndags, och i dag ser man ögonen på alla fem. Och lilla Jewel "Selma" fortsätter att äta och växa i sin egen takt och är nu en liten tjockis - men det dröjer nog ett tag för henne att komma ikapp de andra fyra tjockisarna.

2009-05-12 - J-kullen 1 vecka - En vecka har gått sedan J-kullen föddes och valparna växer så det knakar, t o m "Lilltjejen" har vuxit fast inte riktigt lika mycket som sina syskon.

2009-05-09 - Nova (Ronelkas Isolde) har varit på utställning... - i Larv idag. På Skaraborgs Kennelklubbs Nationella utställning dömdes de 27 dvärgpinschrarna av Carl-Gunnar Stafberg och bland de 8 tikarna i Juniorklassen placerade sig Nova som tvåa med jättebra kritik. Grattis Sarah!

- Ronelkas Indra och Isolde... - ... är nu båda patellaundersökta och ögonlysta utan anmärkning! Och sedan tidigare är även Immo undersökt så det betyder att hela I-kullen är utan anmärkning på både knän och ögon! Tack till familjen Walfridsson och Sarah!

2009-05-06 - "Lilleman" har somnat in... - ... tidigt idag på morronen. Men den lilla tiken kämpar på och hon ser till att hålla sig framme och äta så mycket hon bara kan!

2009-05-05 - J-kullen är född - Ronelkas J-kull föddes idag på förmiddagen. Det blev sex valpar, 2 tikar och 4 hanar, men tyvärr var en tik och en hane väldigt små så det är mycket osäkert om de kommer att klara sig. Men de andra fyra mår bra och mamma Dina matar och pysslar om sina små.


APRIL:

2009-04-30 - E-kullen 3 år - På Valborgsmässoafton för tre år sedan föddes de tre små flickorna i Ronelkas E-kull. Massor av GRATTIS-kramar till Easy, Ehleia och Extra "Silvia" från oss och vi önskar er en riktigt fin födelsedag!

2009-04-25 - Fjodor på utställning - Idag har det varit inofficiell utställning på Vara-Grästorps Brukshundklubb och där har Ronelkas Fjodor med matte Gärd varit med. Fjodor, som tävlade i öppen klass, var lite för lätt i domare Börje Johanssons smak men han fick ändå väldigt bra kritik och beröm för sitt temperament och sina rörelser. Och domaren tyckte även att han var välvisad, Grattis Gärd och Anders!

2009-04-24 - Tjocka Dina - Med två veckor kvar tills det är beräknat att J-kullen skall födas vankar Dina omkring med sin tjocka mage. Ibland är hon nästan som vanligt och springer och busar med de andra men för det mesta går hon och vaggar för sig själv.

2009-04-19 - Dixies valpar 6 veckor - Idag har vi varit i Lindome, hos Gun och Leif Ohlsson på Kennel Amizitas, och tittat på "barnbarnen". Ronelkas Dixie blev mamma till tre små bedårande tikvalpar den 7 mars. Dessa små fröknar letar efter egna familjer att flytta till i början av maj. Kontakta Gun på telefon 031-99 02 28 om Du är intresserad. Pappa till flickorna är SUCH Pinscheelas Atlas.

2009-04-18 - G-kullen 2 år - Massor av GRATTIS-kramar skickar vi till Ronelkas Gina, Ginger (Pixie), Gizmo och Goliat (Pico) som fyller 2 år idag! Vi önskar er alla en trevlig födelsedag och sänder även en tanke till lilla Geizcha i hundhimlen.

2009-04-13 - Lego på besök - Idag kom Ronelkas Frodo "Lego" och hälsade på med sin matte och husse. Och medan mattar och hussar fikade och njöt av vårsolen på altanen så roade sig Lego med Immo och Ayla på gräsmattan.

2009-04-09 - Dina är dräktig! - Dina är dräktig! Det var vi rätt övertygade om för Dina har blivit ganska rund om magen redan. Och nu har det även bekräftats av ultraljudsundersökningen på Djursjukhuset i Jönköping där vi varit nu i eftermiddag. Så nu är det bara att vänta och se vad och hur många det blir.


MARS:

2009-03-25 - Ronelkas Dixie har blivit mamma - Den 7 mars föddes Kennel Amizitas F-kull, 3 svart-röda tikar. Mamma är Ronelkas Dixie och pappa är SUCH Pinscheelas Atlas. Valparna blir 8 veckor den 2 maj och om Du är intresserad av en valp kontakta Gun Ohlsson på 031-99 02 28.

2009-03-29 - Quick veteran idag! - 8 år och veteran blir idag vår "gamle" Quick (Exigor's Quick Quando). Quick är vår första dvärgpinscher och han är pappa till 5 kullar, bl a vår A-kull, så här hemma har vi en hel liten kärnfamilj, Quick, Tilda och Ayla. Quick hälsar och grattar sina syskon på 8-årsdagen!

2009-03-19 - D-kullen 3 år! - Idag skickar vi födelsedagskramar till Ronelkas D-kull. Daphne, Divina, och Dixie fyller 3 år och till Dixie skickar vi ett extra grattis eftersom hon har blivit mamma för första gången. Tre svart-röda tikar föddes den 7 mars på Kennel Amizitas, hos Gun och Leif Ohlsson i Lindome. Stolt far är SUCH Pinscheelas Atlas och det finns nog fortfarande någon valp till salu, kontakta Gun på telefon 031-99 02 28 om Du är intresserad!

2009-03-18 - Immo ögonlyst och patellaundersökt - I eftermiddag har vi varit på Djursjukhuset med Ronelkas Immo för 1-årsvaccinationen och då passade vi även på att ögonlysa och patellaundersöka honom. Och allt var utan anmärkning.

2009-03-16 - I-kullen 1 år! - 1 år fyller idag Ronelkas Indra, Isolde "Nova" och Immo. Vi skickar en massa födelsedagskramar och Immo hälsar systrarna och önskar er en härlig 1-årsdag med en massa uppvaktning och godsaker!

2009-03-09 - Ronelkas F-kull 2 år! - Idag är det två år sedan Ronelkas Cindy fick sina valpar - F-kullen. Vi skickar massor av GRATTIS-kramar till Ronelkas Fenja, Ferrari, Fjodor, Fridolf och Frodo "Lego" och hoppas att ni får en trevlig födelsedag!

2009-03-06 - Dina är parad - Det var väl inte kärlek vid första ögonkastet från Dinas sida men när hon tyckte att hon hade "hållit på sig" tillräckligt länge så var hon väldigt tillmötesgående till Tysons stora glädje. Så nu hoppas vi att deras möte ska resultera i små fina valpar runt den 8 maj. Tack Anna och Jannis för att vi fick låna er lille guldklimp!

2009-03-02 - Ronelkas Isolde "Nova" BIR-Junior i Varberg - Vi fick alldeles nyss ett trevligt mail från Sarah, som varit på inofficiell utställning i Varberg med sin "Nova" (Ronelkas Isolde) och det hade ju gått kanonbra. Nova fick HP och blev BIR-Junior med bra kritik och domaren tyckte även att hon var välvisad. Och inte nog med det - i BIG-finalen placerade hon sig på 3:e plats! Jättegrattis, Sarah!


FEBRUARI:

2009-02-23 - Dina har börjat löpa - Punktligt, nästan exakt på dagen, har Ronelkas Divina börjat löpa idag. Fredagen den 6 mars kommer vi att åka till Malmö för att Dina ska få träffa sin utvalde, Tyson (Andeless Mike Tyson Af Galador). Förhoppningsvis blir det sedan valpar runt den 8 maj.

2009-02-15 - Kano, draghunden - Denna helgen har vi haft ett underbart vinterväder, kallt och strålande solsken. Tyvärr uppskattar inte våra dvärgpinschrar den här kylan något vidare vilket däremot Kano gör. Så vi gjorde ett litet experiment och kopplade på honom dragsele och satte Elton, ett av barnbarnen, i en pulka och lät Kano dra. Och det tyckte han var en spännande uppgift och drog så snön yrde!


JANUARI:

2009-01-31 - Immo Årets Hanvalp - Nu är vi hemkomna från Årsmöte i Dvärgpinscherklubben och som vanligt var det inte så välbesökt, drygt 20 av klubbens totalt 400 medlemmar deltog. I samband med årsmötet brukar alla Årets Hund-utmärkelser delas ut och så även i år. Av de två hundar som deltog i tävlingen från Kennel Ronelkas blev Ronelkas Immo Årets Hanvalp, Årets Röde Hanvalp och Årets Svenskfödde Hanvalp. Ronelkas Divina blev Årets Svart-röda Tik och Årets Svenskfödda Svart-röda Tik. Och i tävlingen om "Årets Mentaluppfödare" placerade sig kennel Ronelkas som 5:a.

2009-01-17 - Hedda på besök - Ronelkas Hedda och hennes matte och husse kom och hälsade på en sväng. Hela gänget bekantade sig med Hedda ute på gräsmattan och sedan var det väldigt lugnt när de kom in. Men enda chansen att få med alla på samma bild är om man mutar dom med godis.

2009-01-11 - Hane bestämd till J-kullen - Det har varit mycket väljande och vrakande när vi försökt hitta en lämplig hane till vår Dina (Ronelkas Divina). Men vi har länge haft ögonen på denne snygge och trevlige hane, Andeless Mike Tyson Af Galador, och nu är det alltså bestämt - Tyson ska få bli pappa till den kommande J-kullen. Den här kombinationen kommer att ge en inavelsgrad på 0,8 %. Vi räknar med att Dina ska börja löpa i slutet av februari och då bör det bli valpar någon gång i mitten av maj.

2009-01-06 - Immo och "Nova" på MyDog - Utställningsåret 2009 startade för oss idag med den internationella utställningen MyDog 2009 i Svenska Mässan i Göteborg. Det var 34 dvärgpinschrar anmälda och dömde gjorde Gertrud Hagström. Syskonparet Ronelkas Immo och Isolde "Nova" debuterade i juniorklassen. Immo fick ett förstapris och blev reservplacerad bland juniorhanarna och "Nova" fick också ett förstapris och blev fyra i sin klass.

2009-01-01 - Silvia på besök - Idag fick vi trevligt besök igen, nämligen av Silvia (Ronelkas Extra) och hennes familj. Som vanligt blev det en stunds lek och bus ute i trädgården och sedan fortsatte leken inne. Immo blev väldigt förtjust i Silvia, som kanske inte riktigt uppskattade hans uppvaktning.
Copyright © Kennel Ronelkas